Aqara bekerjasama dengan pengendali terkemuka Maxis untuk mempercepat penerapan rumah pintar di Malaysia

New York, Sept 28, 2021 – (ACN Newswire) – Aqara, penyedia penyelesaian rumah pintar yang terkenal, mengumumkan kerjasama dengan penyedia perkhidmatan telekomunikasi Malaysia Maxis. Kedua-dua syarikat telah bergabung untuk memperkenalkan teknologi dan penyelesaian rumah pintar terkini kepada jutaan pelanggan Maxis. Mulai 15 September 2021, rangkaian produk Aqara yang lengkap telah diberikan kepada pelanggan Maxis. Puluhan kedai Maxis yang memaparkan dan menjual produk Aqara juga memberi peluang kepada pengguna Malaysia untuk mengalami sendiri teknologi canggih.

Maxis adalah penyedia penyelesaian komprehensif terkemuka di Malaysia, yang menyediakan pelbagai perkhidmatan digital berkualiti tinggi, termasuk suara, data dan penyelesaian. Maxis menawarkan kepada pelanggan gaya hidup yang kaya melalui pilihan pemilikan peralatan yang inovatif, perkhidmatan yang disatukan dan penyelesaian gaya hidup digital. Oleh kerana teknologi rumah pintar menjadi lebih popular di kalangan pengguna Malaysia, kerjasama antara Maxis dan Aqara diharapkan dapat membawa gaya hidup yang terhubung dan digital kepada pelanggan Maxis. Aqara adalah rakan kongsi pertama Maxis dalam bidang rumah pintar.

Kerjasama ini telah memperkenalkan penyelesaian rumah pintar peringkat awal untuk pelanggan Maxis, Aqara Starter Kit. Pakej ini merangkumi hab kamera G2H, sensor pintu dan tingkap, sensor gerakan, dan dua mentol LED. Dengan alat pemula ini, pengguna dapat membuat sistem keselamatan rumah DIY tanpa langganan, atau membuat sistem automasi rumah, seperti menyalakan lampu ketika pergerakan seseorang dikesan di dalam bilik.

Kit pemula Aqara

Selain bundle, produk Aqara juga boleh dibeli secara berasingan di Maxis, seperti M2 Hub, kunci pintu pintar N100 (versi Zigbee), mentol LED, sensor gerakan, sensor getaran, suis mini tanpa wayar, dll. Maxis juga menawarkan “Zerolution” untuk pelanggan mereka membeli Aqara di pusatnya.

Kerjasama ini diselaraskan oleh Bellicose (M) Sdn Bhd, pengedar tempatan di Malaysia. Sejak 2019, Bellicose adalah pengedar Aqara pertama yang sah di Malaysia, yang bertanggungjawab untuk pengedaran produk Aqara di Malaysia dan memberikan sokongan dan penyelesaian selepas penjualan kepada pelanggan.

Paparan produk Aqara di kedai Maxis

Mengenai Maxis

Maxis adalah penyedia penyelesaian bersepadu yang terkemuka di Malaysia, menyediakan pelbagai perkhidmatan digital berkualiti tinggi, termasuk suara, data dan penyelesaian. Maxis berminat untuk mengumpulkan teknologi terbaik untuk membantu orang, syarikat dan negara terus maju dalam dunia yang sentiasa berkembang.

Oleh kerana digitalisasi mengubah cara orang berkomunikasi dan mengakses perkhidmatan, seperti perdagangan, perbankan dan hiburan, Maxis terus melakukan inovasi produk dan perkhidmatan kami, memanfaatkan produk mudah alih terkemuka kami.

Maxis bukan hanya memiliki kemampuan untuk menjamin kualiti produknya yang tinggi, tetapi juga berkomitmen untuk memberikan pengalaman terbaik kepada pelanggan melalui satu titik kontak. Melalui rangkaian sambungan dan penyelesaian mudah alih dan tetap yang fleksibel dan diperibadikan, Maxis membolehkan pengguna menyesuaikan diri dan mengawal gaya hidup mereka di dunia yang semakin digital.

Mengenai Bellicose

BELLICOSE (M) SDN BHD ditubuhkan di Malaysia pada 14 Julai 2008. Pada mulanya, operasi perniagaan utama tertumpu pada pengedaran peralatan dan perkhidmatan telekomunikasi dan telekomunikasi.

Pada tahun 2019, BELLICOSE beralih ke produk rumah pintar dan mengedarkan jenama “Aqara” sebagai ejen. Pada tahun 2021, BELLICOSE juga memperoleh pengedar eksklusif jenama “Meross” dan SmartMi.

BELLICOSE komited untuk menyediakan penyelesaian rumah pintar terbaik untuk pasaran Malaysia.

Tentang Aqara

Ditubuhkan pada tahun 2016, Aqara adalah pembekal rumah pintar terkemuka dengan pejabat di New York dan Shenzhen. Syarikat ini menyediakan produk dan penyelesaian rumah pintar yang komprehensif dengan reka bentuk yang indah, jangka hayat yang panjang dan mudah digunakan. Produk bermula dari pelbagai sensor pintar hingga suis, pengawal tirai dan kunci pintu pintar. Dalam beberapa tahun terakhir, Aqara telah membuka lebih dari 600 kedai Aqara untuk menyediakan penyelesaian kediaman pintar yang lebih diperibadikan untuk keluarga dan perniagaan individu.

Aqara kini melayani lebih dari 2 juta pelanggan di seluruh dunia dan mempunyai rakan pengedar di Amerika Syarikat, Kesatuan Eropah, Rusia, Asia Tenggara, Korea Selatan dan China. Syarikat ini juga menawarkan salah satu suite penyelesaian rumah pintar yang serasi dengan HomeKit yang paling komprehensif di pasaran, dan produknya juga boleh didapati di kedai Apple di Eropah dan Asia. Oleh kerana syarikat itu terus memperluas jejak globalnya, Aqara berharap dapat membawa lebih banyak teknologi rumah pintar yang tersedia untuk keluarga di seluruh dunia.

Untuk maklumat lebih lanjut, sila lawati laman web kami dan ikuti platform sosial.