2,290 ekar tanah pertanian utama berhampiran Regina pergi ke lelongan dalam talian pada 28 September

Real Estate09 imphot Depositphotos 8711701 S 1 2,290 ekar tanah pertanian utama berhampiran Regina pergi ke lelongan dalam talian 28 September

12-parcel harta tanah termasuk 90,000 bushel penyimpanan bijirin di sepanjang Lebuhraya Trans-Canada

REGINA, SK, 29 Ogos 2023 /CNW/ – Pada 28 Septemberth pada 9:00 pagi CST perhimpunan premium 2,290 ekar tanah pertanian utama bersebelahan 30 km dari Regina akan ditawarkan untuk jualan melalui lelongan dua jam yang dianjurkan oleh CLHbid.com. Ladang spektakular ini yang dipanggil “Kelas Pertama” terletak di separuh utara Dataran Regina, kawasan yang sangat produktif di bahagian atas Sungai Springbrook, yang seperti yang diketahui penduduk tempatan, merupakan kawasan yang sangat diingini untuk bercucuk tanam.


Ladang Dataran Regina spektakular ini yang dipanggil “Kelas Pertama” pergi ke lelongan dalam talian 28 September. (CNW Group/CLHbid.com)

Kelas Pertama, ideal untuk pembeli yang ingin memulakan dengan perhimpunan siap pakai atau petani yang ingin memperluaskan operasi sedia ada tetapi kekurangan ruang untuk perluasan. Sempadan utara bersempadan dengan Lebuhraya Trans-Canada dan Lebuhraya 35 dan menyediakan akses berturap di sepanjang perimeter barat ladang. Kereta api utama dan kilang bijirin di Indian Hills, SK menyediakan akses mudah ke pasaran. Harta tanah dijual sebagai 12 parcel dengan pilihan untuk membeli keseluruhan perhimpunan “en bloc” (Lihat di bawah).

Secara kolektif, Kelas Pertama menampilkan 2,290 ekar, termasuk lebih daripada 1,900 ekar tanah arable, dan kapasiti penyimpanan bijirin yang luas. Parcel Dua secara khusus, diatur dengan baik untuk memanfaatkan amalan pertanian moden hari ini. Ia menampilkan 90,000 bushel penyimpanan hopper dan lapan bin hopper Twister 10,000-bushel dengan kipas pengudaraan fasa tunggal 7.5 kuasa kuda yang memberikan akses pantas untuk kereta bijirin pada musim luruh. Parcel Dua juga termasuk halaman berkerikil yang besar untuk memindahkan dan menyimpan komoditi dengan selamat dan bangunan kutub Goodon Industries 60 X 120-kaki, dengan pintu lipat 50-kaki, yang dapat menampung peralatan besar hari ini.

Parcel 12 menawarkan akses berturap dari lorong masuk ke Lebuhraya Trans-Canada, dengan pilihan untuk membeli tambahan 10 ekar tanah perumahan, dengan rumah 1.5 tingkat yang dibina pada tahun 2021, untuk $360,000.

Kawasan sekitar Indian Head/Qu’Appelle dikenali kerana pertanian besar dan menghasilkan tanaman yang besar dan tidak mengalami frost awal dalam tempoh tiga puluh tahun. Dengan menawarkan perhimpunan tanah pertanian bersebelahan premium, Kelas Pertama akan menjadi salah satu tumpuan pasaran ladang barat Kanada pada tahun 2023. Minat dijangka dari seluruh barat Kanada, serta Ontario Selatan, di mana $20,000 per ekar mungkin di luar jangkauan banyak pengeluar.

Pembeli prospektif boleh melihat ekar tanah arable per parcel, tiga tahun sejarah tanaman terakhir dan butiran harta tanah lain di https://www.clhbid.com/auctions/firstclass/. Bidaan permulaan untuk setiap 12 parcel akan berkisar dari $400,000 hingga $980,000.

Mengenai sistem lelongan dalam talian CLHbid.com

Lelongan CLHbid.com biasanya berlangsung selama dua jam. Bidaan permulaan minimum memberi perlindungan kepada pemilik, kerana tiada pembeli boleh membida di bawah harga itu. Apabila masa tamat hampir tiba, jika ada bidaan masuk, masa tamat secara automatik akan dilanjutkan memberi semua pembeli peluang untuk membida sekali lagi. Pada penjualan parcel berganda tertentu, setelah semua bidaan masuk, proses “en bloc” CLHbid.com menawarkan penawar yang telah membuat bidaan tertinggi pada sejumlah parcel tertentu untuk kemudian bersaing dengan penawar ganda tinggi lain untuk keseluruhan tanah “en bloc” yang dijual.

Mengenai CLHbid.com

Barat Kanada berpangkalan CLHbid.com adalah perintis dalam penjualan tanah pertanian dalam talian dengan ribuan ekar tanah yang tersedia dalam talian. Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 2016 oleh firma guaman CLH Law. CLHbid.com tidak pernah mendedahkan nama pembida kepada mana-mana pihak, termasuk penjual. Hanya nama pembeli yang berjaya didedahkan kepada penjual sebagai sebahagian daripada proses penutupan. Sistem penemuan harga unik CLHbid.com, komitmen kepada peluang sama rata untuk pembida, dan sokongan komprehensif menjadikannya pilihan ideal untuk pembeli dan penjual.

Imej resolusi tinggi boleh dimuat turun di
https://drive.google.com/drive/folders/1iTSVipBlcoaDGzvpaXz3xsSiiGYPcya0?usp=drive_link

Video resolusi tinggi boleh dimuat turun di
https://drive.google.com/file/d/1zZb09Qb8bZEIrt6uGnN1PNi_06J8luJ0/view?usp=drive_link

SUMBER CLHbid.com