7 Manfaat Rantaian Bekalan Industri Makanan Pendek

31 2 7 Benefits of Short Food Industry Supply Chains

SpendEdge Sorot Manfaat Utama Rantaian Bekalan Industri Makanan Pendek

NEW YORK, 1 Sept. 2023 — SpendEdge, pemimpin global dalam ruang risikan pasaran perolehan baru-baru ini menyoroti 7 manfaat utama rantaian bekalan makanan pendek.


SpendEdge (PRNewsfoto/SpendEdge)

Dalam sumber itu, pemimpin risikan pasaran memberi tumpuan kepada kepentingan rantaian bekalan makanan pendek. Mempunyai rantaian bekalan yang pendek akan memberi manfaat kepada industri makanan dengan meningkatkan keuntungan petani dan pengeluar lain, menghidupkan semula ekonomi luar bandar, dan memberi pengguna akses kepada makanan segar dan berpatutan.

Manfaat Permainan Pemutus:

Para pakar di SpendEdge telah berkongsi 7 manfaat melaksanakan rantaian bekalan pendek dalam industri makanan:

 1. Meningkatkan kedudukan rundingan untuk petani:
  Rantaian bekalan makanan pendek ini menawarkan petani kuasa rundingan yang lebih besar, terutama semasa rundingan dengan peruncit.
 2. Peningkatan komunikasi antara pengeluar dan pengguna:
  Rantaian bekalan pendek boleh menjana peluang pekerjaan, terutamanya di kawasan luar bandar, yang juga membantu meningkatkan reputasi petani atau pengeluar dan kepercayaan yang diletakkan pengguna kepada mereka.
 3. Pengurangan kos pengangkutan:
  Rantaian bekalan pendek biasanya berkhidmat kawasan tempatan, mengurangkan kos tenaga, kos pengangkutan, dan pelepasan CO2 yang digunakan untuk mengangkut barangan dalam rantaian bekalan yang lebih panjang.
 4. Peningkatan ketelusan:
  Adalah lebih mudah untuk membuat rantaian bekalan makanan industri pendek dengan sedikit atau tiada perantara yang telus berbanding rantaian yang lebih panjang dan kompleks.

Untuk bacaan lanjut: Klik di sini!

Mengenai SpendEdge:

SpendEdge adalah pemimpin global dalam ruang risikan pasaran perolehan bertindak sebagai rakan strategik kepada lebih 200 organisasi perolehan global menyampaikan wawasan tentang lanskap kategori, pengenalan pembekal, strategi rundingan, penanda aras harga, pemodelan kos, amalan kelestarian, dan banyak lagi.

Selama 2 dekad, SpendEdge telah bekerja dengan organisasi perolehan di seluruh rantau, berbeza saiz dan terdiri daripada beberapa industri. Mereka telah membantu klien mereka menyelesaikan masalah perolehan pelbagai kerumitan. Pergi melebihi batasan, organisasi itu pergi sejauh mungkin menggunakan pelbagai metodologi untuk menyampaikan cadangan tepat pada masanya dan boleh dilaksanakan untuk menyokong pembuatan keputusan.

SUMBER SpendEdge