AGS Therapeutics Dinamakan antara Majalah Perniagaan Sedunia 20 Syarikat Paling Inovatif untuk Diperhatikan pada 2023

LONDON, 12 Sept. 2023 – Syarikat bioteknologi berasaskan Paris AGS Therapeutics telah dinamakan oleh Majalah Business Worldwide dalam senarai ’20 Syarikat Paling Inovatif untuk Diperhatikan, 2023′.

Senarai ini adalah sambutan kepada organisasi pelopor yang mengubah permainan dalam industri masing-masing dan mengubah lanskap korporat. Sama ada ia kesihatan, perbankan, industri, pembinaan, tenaga, atau lebih, syarikat-syarikat ini berada di barisan hadapan teknologi terobosan, inovasi dan struktur perniagaan moden. Mereka yang terlibat mempunyai matlamat bersama untuk membangunkan produk dan teknologi revolusioner yang boleh memacu model perniagaan skalabil dan mengganggu industri dan pasaran yang sudah mantap.

AGS Therapeutics telah muncul sebagai pelopor dalam lanskap bioteknologi perubatan yang berkembang pesat, memanfaatkan potensi yang belum digunakan Vesikel Ekstrasel Mikroalga (MEVs) untuk merevolusikan kedua-dua, penghantaran ubat biologi (seperti mRNA dan lain-lain), dan penghantaran terapi gen non-virus, dan untuk mengubah penjagaan kesihatan.

Ditubuhkan pada tahun 2020 dengan misi untuk menerajui MEVs sebagai sistem penghantaran modaliti terapeutik dan vaksin yang baru, AGS Therapeutics telah mencapai kemajuan yang luar biasa dalam bidang pelopor ini. Di hati inovasinya terletak Chlorella, mikroalga air tawar unisel yang telah disempurnakan oleh Alam sebagai pengeluar vesikel ekstrasel dalam kuantiti besar – sistem komunikasi dan penghantaran semula jadi yang anggun dan cekap yang telah berevolusi selama berbilion tahun.

AGS Therapeutics mengiktiraf potensi luar biasa vesikel ekstrasel Chlorella, MEVs, sebagai sistem penghantaran novel, memanfaatkan kecekapan ini untuk membuka kemungkinan baru untuk modaliti terapeutik dan vaksin dan menyediakan pentas untuk pendekatan revolusioner terhadap penghantaran mRNA dan ubat inovatif lain.

Selain memanfaatkan keupayaan semula jadi MEVs, syarikat itu telah membangunkan dua pendekatan utama untuk memuatkan MEVs secara berkesan: exo-loading dan endo-loading. Dalam exo-loading, saintis dari AGS Therapeutics menggunakan pelbagai kaedah fizikokimia kepada MEVs yang tidak diubah suai, memberi kuasa kepada mereka untuk memuatkan pelbagai jenis molekul spesifik yang boleh merangkumi dari mRNA dan siRNA hingga plasmid, ASO, protein, peptida, dan molekul kecil. Keluwesan ini menjadikan exo-loading alat yang kuat untuk menghantar pelbagai muatan terapeutik.

Sebaliknya, endo-loading mewakili terobosan dalam kejuruteraan genetik nanopartikel, dan AGS Therapeutics boleh mengubah susunan genetik Chlorella, membolehkannya menghasilkan dan memperkenalkan molekul tertentu ke dalam MEVs.

Lebih-lebih lagi, MEVs mempunyai keupayaan langka, yang tidak dapat ditandingi oleh LNP (nanopartikel lipid) yang kini terkenal dan EV dari asal mamalia: MEVs boleh mengatasi halangan biologi yang ketat dan menghantar muatannya ke dalam sel dan tisu yang sebaliknya tidak dapat diakses, seperti neuron (melalui penghantaran hidung ke otak), retina (dengan titisan ke permukaan mata), epithelium usus (melalui pemberian oral), sel dendritik GALT dan limpa (melalui pemberian oral).

AGS Therapeutics berada di barisan hadapan kemajuan perubatan, menyalurkan potensi tanpa tandingan Chlorella dan MEVs untuk mewujudkan era baru dalam sistem penghantaran bioterapeutik, vaksin dan terapi gen non-virus. Untuk mendapatkan lebih lanjut tentang pendekatan baru ini, dan apa maksudnya untuk pesakit, layari https://www.ags-tx.com

Untuk maklumat lanjut mengenai pelbagai anugerah dan pengiktirafan syarikat Majalah Business Worldwide, layari https://www.bwmonline.com/

Perihal Majalah Business Worldwide

Majalah Business Worldwide adalah sumber berita dan maklumat peniaga terkemuka di seluruh dunia. Majalah suku tahunan dan portal berita dalam talian kami membolehkan pembaca yang sudah mantap terdiri daripada peniaga korporat untuk menjejaki berita, kisah dan perkembangan terkini yang memberi kesan kepada pasaran antarabangsa, kewangan korporat, strategi perniagaan dan perubahan dalam perundangan. Pembacaan ini termasuk CEO/CFO – Bank, Peguam Korporat dan Syarikat Ekuiti Swasta/Modal Teroka untuk menamakan beberapa.

Hubungi:
David Jones
Jabatan Anugerah
E: david@bwmonline.com
W: www.bwmonline.com