Airwallex dan Public berkongsi untuk meminimumkan kos FX untuk pelabur UK yang membeli ekuiti berasaskan AS

LONDON dan NEW YORK, 31 Ogos 2023Airwallex, platform pembayaran dan kewangan global terkemuka untuk perniagaan moden, hari ini mengumumkan perkongsian dengan Public, platform pelaburan aset pelbagai AS, untuk meminimumkan kos penukaran untuk pelabur UK ketika membeli ekuiti berasaskan AS pada aplikasi Public.

Airwallex dan Public bekerjasama untuk meminimumkan kos FX untuk pelabur UK yang membeli ekuiti berasaskan AS

Berita ini datang selepas kemasukan Public ke UK, pengembangan pertama syarikat di luar Amerika Syarikat. Dengan pelancaran ini, ahli UK boleh mewujudkan portfolio dengan lebih 5,000 ekuiti tersenarai AS, menikmati yuran FX yang rendah, dan perdagangan komisen sifar semasa waktu pasaran saham AS, semuanya sambil mengakses data dan wawasan mendalam Public.

Infrastruktur kewangan dan keupayaan pembayaran global Airwallex mewujudkan perjalanan pelaburan yang lancar untuk basis pelanggan Public. Melalui API dan kit pembangunan Airwallex, Public dapat mewujudkan pengalaman lancar untuk pelabur UK apabila mereka menukar GBP mereka ke USD untuk melabur dalam saham AS, menyediakan kelebihan daya saing untuk Public ketika ia terus mengembangkan basis pengguna UK.

Ryan O’Holleran, Ketua Jualan Perusahaan, EMEA di Airwallex, mengulas, “Akses ke platform pelaburan global menyamaratakan padang permainan untuk pelabur runcit, dan infrastruktur operasi kewangan Airwallex membolehkan perniagaan seperti Public beroperasi pada skala global. Kami gembira dapat membantu aplikasi UK Public dan selanjutnya menghapuskan halangan untuk pelabur UK mengakses pasaran AS.”

Berbicara tentang perkongsian ini, Dann Bibas, Pengurus Umum Antarabangsa di Public, berkata, “Bermitra dengan Airwallex telah membolehkan Public mengambil langkah pertama untuk berkembang daripada platform pelaburan berasaskan AS kepada global, selaras dengan misi kami untuk menjadikan pasaran awam berfungsi untuk semua orang. Pada masa hadapan, kami yakin bahawa rangkaian produk Airwallex merentasi pembayaran lintas sempadan dan FX akan membolehkan Public menyokong lebih banyak pelabur di lebih banyak tempat untuk jangka masa yang lama.”

CATATAN KEPADA MEDIA

Untuk maklumat lanjut

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau ingin meminta maklumat lanjut, sila hubungi Stephanie Kendall, Pengurus, Hal Ehwal Korporat, EMEA, Airwallex di stephanie.kendall@airwallex.com atau Rachel Livingston, Pengarah Komunikasi, Public.com di rachel.livingston@public.com.

Mengenai Airwallex
Airwallex ialah platform kewangan global terkemuka untuk perniagaan moden, menawarkan penyelesaian dipercayai untuk menguruskan segalanya daripada pembayaran, perbendaharaan, dan pengurusan perbelanjaan hingga kewangan terbenam. Dengan infrastruktur hak milik kami, Airwallex menghapuskan geseran daripada pembayaran dan operasi kewangan global, memberdayakan perniagaan semua saiz untuk membuka peluang baru dan berkembang melampaui sempadan. Dengan bangganya diasaskan di Melbourne, Airwallex menyokong lebih 100,000 perniagaan di seluruh dunia dan dipercayai oleh jenama seperti Brex, Rippling, Navan, Qantas, SHEIN dan banyak lagi. Untuk maklumat lanjut, layari http://www.airwallex.com.

Airwallex (UK) Limited (No Syarikat 10103420) diberi kuasa oleh Pihak Berkuasa Kelakuan Kewangan di bawah Peraturan Wang Elektronik 2011 (rujukan firma 900876).

Mengenai Public
Public ialah platform pelaburan yang membolehkan semua orang melabur dalam saham, perbendaharaan, ETF, kripto, dan aset alternatif, seperti seni halus dan koleksi—semuanya di satu tempat. Kami membantu orang menjadi pelabur yang lebih baik dengan akses kepada metrik syarikat khusus, rancangan langsung tentang pasaran, dan wawasan daripada komuniti berjuta-juta pelabur, pencipta, dan penganalisis. Ketahui lebih lanjut di www.public.com.

* Untuk senarai terperinci yuran yang mungkin anda bayar, sila lihat Jadual Yuran kami.

Kandungan ini bukan nasihat pelaburan. Apabila anda melabur, modal anda berisiko. Nilai pelaburan anda boleh naik atau turun. Prestasi sekuriti atau produk kewangan pada masa lalu tidak menjamin hasil atau pulangan pada masa depan. Sentiasa ada potensi untuk kehilangan wang apabila anda melabur dalam sekuriti atau produk kewangan lain. Pelabur perlu mempertimbangkan matlamat pelaburan dan risiko mereka dengan teliti sebelum melabur.

‘Public’ ialah nama dagangan Public Investing UK Limited, sebuah syarikat yang didaftarkan di England dan Wales dengan nombor syarikat 13760183 dan merupakan anak syarikat milik penuh Public Holdings, Inc. Pejabat berdaftar di C/O Browne Jacobson LLP 6 Bevis Marks, Bury Court, London, United Kingdom, EC3A 7BA. Public Investing UK Limited (FRN: 985994) adalah wakil yang dilantik Khepri Advisors Limited (FRN: 692447) yang diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Kelakuan Kewangan.

Perkhidmatan broker untuk sekuriti AS yang didaftarkan, ditawarkan oleh Open to the Public Investing, Inc., ahli FINRA & SIPC. Perkhidmatan broker untuk aset alternatif ditawarkan oleh Dalmore Group, LLC, ahli FINRA & SIPC. Perkhidmatan perdagangan kripto ditawarkan oleh Bakkt Crypto Solutions LLC (NMLS ID 1828849), yang dilesenkan untuk terlibat dalam aktiviti perniagaan mata wang maya oleh NYSDFS. Perkhidmatan broker untuk Perbendaharaan AS ditawarkan oleh Jiko Securities, Inc., ahli FINRA & SIPC. Perkhidmatan perbankan ditawarkan oleh Jiko Bank, sebuah bahagian Mid-Central National Bank. Pelaburan sekuriti: Tidak Dilindungi FDIC; Tiada Jaminan Bank; Boleh Kehilangan Nilai.

Lihat public.com/disclosures untuk maklumat lanjut.

Foto – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/09/86ad545d-airwallex_and_public.jpg