Alaska Airlines umumkan langkah seterusnya strategi biometrik dengan pengesahan pasport sebelum perjalanan antarabangsa

Perkongsian baharu membolehkan tetamu mengesahkan pasport di rumah, bukan di lapangan terbang

SEATTLE, 29 Ogos 2023 — Alaska Airlines membantu anda melangkaui lebih banyak barisan di lapangan terbang. Dengan beberapa gambar pantas, kami membantu anda mengesahkan pasport anda dengan selamat sebelum tiba di lapangan terbang. Ini bermakna lebih banyak masa untuk mendapatkan pelindung matahari terakhir atau memulakan percutian anda lebih awal dengan minuman sebelum penerbangan.


Alaska Airlines Mobile Verify

Setiap penumpang yang meninggalkan atau memasuki Amerika Syarikat dikehendaki mendapatkan pasport mereka disahkan oleh syarikat penerbangan mereka. Bermula hari ini, tetamu yang melakukan perjalanan antarabangsa penerbangan Alaska dan menggunakan pasport AS atau Kanada mempunyai pilihan untuk menggunakan program Mobile Verify baharu kami. Ini bermakna tidak perlu menunggu dalam barisan di lobi atau di pintu masuk untuk mendapatkan ejen perkhidmatan pelanggan memeriksa dokumen anda – anda boleh menguruskan langkah ini dengan selamat dan terjamin dari selesa rumah anda.

“Kami membayangkan semula pengalaman tetamu sepenuhnya di lapangan terbang kami dengan matlamat mendapatkan anda melalui lobi dalam 5 minit atau kurang,” kata Charu Jain, naib presiden kanan inovasi dan peruncitan. “Kami melabur dalam teknologi yang mengambil proses yang secara tradisinya hanya tersedia di lapangan terbang dan menjadikannya mungkin dari telefon pintar anda. Teknologi Mobile Verify baharu ini mewujudkan pengalaman lapangan terbang yang lancar bagi tetamu yang melakukan perjalanan antarabangsa – menghapuskan ketidakpastian yang datang dengan terpaksa menunggu dalam barisan lapangan terbang.”

Keselamatan dan keamanan tetamu kami dan maklumat mereka adalah keutamaan tertinggi kami. Kami memilih penyelesaian yang membolehkan tetamu mengawal akses sepenuhnya kepada maklumat mereka – semuanya berada di telefon pintar anda, dan anda yang memutuskan bila dan di mana ia dikongsi. Proses yang selamat ini memastikan tahap privasi yang tinggi sambil menjimatkan masa anda.

Alaska mempunyai tetamu yang sangat setia kerana kualiti perkhidmatan mereka dan komitmen mereka terhadap privasi pengguna,” kata Adam Tsao, Pengurus Umum untuk Airside di Onfido. “Kami berbangga kerana Airside membantu menyampaikan komitmen ini dan memberdayakan semua yang melakukan perjalanan dengan Alaska Airlines dengan pengalaman lapangan terbang yang cepat, peribadi, dan mudah dengan meletakkan identiti digital di tangan penumpang mereka.”

Bagaimana Mobile Verify berfungsi?

Persediaan sekali

Pertama, anda perlu membuat identiti digital anda – anda hanya perlu melakukannya sekali sepanjang hayat pasport anda.

  1. muat turun aplikasi mudah alih Airside Digital Identity pada peranti iOS atau Android.
  2. ambil selfie wajah anda.
  3. imbas halaman foto pasport anda.
  4. letakkan telefon anda pada bahagian dalam kulit belakang pasport untuk membaca cip terbenam.

Aplikasi mengesahkan maklumat anda dengan mengimbas halaman foto pasport dan membaca cip NFC terbenam. Kemudian, ID digital disimpan dengan selamat pada peranti mudah alih anda sehingga anda memilih di mana dan bila untuk berkongsi.

Sebelum setiap perjalanan

Oleh kerana anda telah membuat identiti digital anda, hanya ada beberapa langkah sebelum perjalanan. Aplikasi Alaska akan mengarahkan anda untuk membuka aplikasi Airside anda untuk:

  1. pilih tarikh dan lokasi berlepas anda.
  2. masukkan kod pengesahan anda.

Ini memberi persetujuan sekali guna untuk menggunakan identiti digital anda, yang memaklumkan Alaska bahawa anda telah mengesahkan dokumen anda untuk perjalanan antarabangsa dan tidak perlu berjumpa ejen. Anda akan mengulangi proses mudah ini untuk setiap perjalanan antarabangsa.

Sudah tentu, ejen perkhidmatan pelanggan yang memenangi anugerah kami sentiasa ada untuk membantu jika anda lebih suka laluan tradisional.

Nota editor: untuk video yang menunjukkan proses Mobile Verify, klik di sini.

Mengenai Alaska Airlines
Alaska Airlines dan rakan kongsi serantau kami melayani lebih daripada 120 destinasi di seluruh Amerika Syarikat, Belize, Kanada, Costa Rica dan Mexico. Kami berusaha untuk menjadi syarikat penerbangan yang paling prihatin dengan perkhidmatan pelanggan yang memenangi anugerah dan program kesetiaan industri yang terkemuka. Sebagai ahli perikatan oneworld, dan dengan rakan kongsi global tambahan kami, tetamu kami boleh melakukan perjalanan ke lebih daripada 1,000 destinasi penerbangan lebih daripada 25 syarikat penerbangan sambil memperoleh dan menebus mata pada penerbangan ke lokasi di seluruh dunia. Ketahui lebih lanjut tentang Alaska di news.alaskaair.com dan ikuti @alaskaairnews untuk berita dan kisah. Alaska Airlines dan Horizon Air adalah anak syarikat Alaska Air Group.

Mengenai Airside
Airside, sebuah syarikat Onfido, menyediakan bukti identiti segera – dan berkongsi – yang cepat, peribadi, dan mudah. Dipercayai oleh jutaan orang, teknologi paten kami yang teragih membolehkan orang untuk mengesahkan dan menyimpan ID mudah alih digital mereka dengan selamat pada telefon mereka dan berkongsi dengan kawalan data mereka. Ketahui lebih lanjut di airsidemobile.com atau hubungi Airside di LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram, dan YouTube.