AMARAN TARIKH AKHIR MASIMO: Rakan Kongsi Litigasi Sekuriti James (Josh) Wilson Menggalakkan Pelabur Yang Mengalami Kerugian Melebihi $100,000 Dalam Masimo Untuk Menghubunginya Secara Langsung Untuk Membincangkan Pilihan Mereka

58 MASIMO DEADLINE ALERT: Securities Litigation Partner James (Josh) Wilson Encourages Investors Who Suffered Losses Exceeding $100,000 In Masimo To Contact Him Directly To Discuss Their Options

NEW YORK, 2 Sept. 2023 – Faruqi & Faruqi, LLP, sebuah firma undang-undang sekuriti kebangsaan terkemuka, sedang menyiasat potensi tuntutan terhadap Masimo Corporation (“Masimo” atau “Syarikat”) (NASDAQ: MASI) dan mengingatkan pelabur tentang tarikh akhir 23 Oktober 2023 untuk mencari peranan plaintif utama dalam tindakan kelas sekuriti persekutuan yang telah difailkan terhadap Syarikat itu.

Faruqi & Faruqi Logo (PRNewsfoto/Faruqi & Faruqi, LLP)

Jika anda mengalami kerugian melebihi $100,000 dalam melabur dalam saham atau opsyen Masimo antara 28 Februari 2023 dan 17 Julai 2023 dan ingin membincangkan hak undang-undang anda, hubungi rakan Faruqi & Faruqi Josh Wilson secara langsung di 877-247-4292 atau 212-983-9330 (Ext. 1310). Anda juga boleh klik di sini untuk maklumat tambahan: www.faruqilaw.com/MASI.

Tiada kos atau kewajipan kepada anda.

Faruqi & Faruqi adalah firma undang-undang sekuriti kebangsaan terkemuka yang dimiliki minoriti dan wanita dengan pejabat di New York, Pennsylvania, California dan Georgia.

Menurut saman itu, defendan mengelirukan pelabur dengan mewujudkan kesan palsu bahawa mereka memiliki maklumat yang boleh dipercayai berkaitan dengan saluran jualan Syarikat. Pada hakikatnya, proses ramalan defendan gagal mengambil kira kemungkinan kehilangan jualan sensor di kalangan pelanggan Masimo, serta kemungkinan penurunan permintaan untuk kategori audio premium dan mewah. Sebagai alternatif, defendan dengan sengaja mengabaikan penurunan jualan. Dalam mana-mana peristiwa, defendan mengelirukan pelabur dengan memberikan panduan pendapatan fiskal 2023 yang secara material cacat kepada orang ramai. Apabila butiran sebenar memasuki pasaran, saman itu mendakwa bahawa pelabur mengalami kerugian.

Kebenaran muncul pada 17 Julai 2023, apabila Masimo mengeluarkan siaran akhbar mengumumkan pendapatan suku kedua 2023. Para defendan mengumumkan pendapatan yang lebih rendah daripada yang dijangka untuk suku kedua tahun fiskal 2023 dan secara preliminari mengurangkan anggaran pendapatan tahun penuh untuk kedua-dua segmen penjagaan kesihatan dan bukan penjagaan kesihatan.

Para pelabur dan penganalisis bertindak balas serta-merta terhadap pendedahan Masimo. Harga saham biasa Masimo menurun secara dramatik. Daripada harga penutupan pasaran $147.16 setiap saham pada 17 Julai 2023, harga saham Masimo jatuh ke $117.73 setiap saham pada 18 Julai 2023, penurunan hampir 20% dalam tempoh hanya satu hari.

Plaintif utama yang dilantik oleh mahkamah adalah pelabur dengan kepentingan kewangan terbesar dalam relief yang dicari oleh kelas yang mencukupi dan tipikal ahli kelas yang mengarahkan dan menyelia litigasi bagi pihak kelas yang didakwa. Mana-mana ahli kelas yang didakwa boleh memohon kepada Mahkamah untuk berkhidmat sebagai plaintif utama melalui peguam pilihan mereka, atau boleh memilih untuk tidak berbuat apa-apa dan kekal sebagai ahli kelas yang tidak hadir. Keupayaan anda untuk berkongsi dalam apa-apa pemulihan tidak terjejas oleh keputusan untuk berkhidmat sebagai plaintif utama atau tidak.

Faruqi & Faruqi, LLP juga menggalakkan sesiapa yang mempunyai maklumat mengenai kelakuan Masimo untuk menghubungi firma itu, termasuk pemberi maklumat, bekas pekerja, pemegang saham dan lain-lain.

Pengiklanan Peguam. Firma undang-undang yang bertanggungjawab untuk iklan ini adalah Faruqi & Faruqi, LLP (www.faruqilaw.com). Keputusan terdahulu tidak menjamin atau meramalkan hasil yang sama berkenaan dengan apa-apa perkara pada masa hadapan. Kami mengalu-alukan peluang untuk membincangkan kes khusus anda. Semua komunikasi akan dirahsiakan.

SUMBER Faruqi & Faruqi, LLP