AMGEN AKAN MEMBENTANGKAN DI PERSIDANGAN KESIHATAN WELLS FARGO 2023 DAN PERSIDANGAN KESIHATAN GLOBAL CITI

THOUSAND OAKS, Calif., 31 Ogos 2023 – Amgen (NASDAQ: AMGN) akan membentangkan di Persidangan Penjagaan Kesihatan Wells Fargo 2023 pada 9:30 pagi ET pada hari Rabu, 6 September 2023. Amgen juga akan membentangkan di Persidangan Penjagaan Kesihatan Global Citi pada 1:00 petang ET pada hari Khamis, 7 September 2023. Peter H. Griffith, naib presiden eksekutif dan ketua pegawai kewangan di Amgen, dan Murdo Gordon, naib presiden eksekutif operasi komersial global di Amgen akan membentangkan di kedua-dua persidangan. Siaran web dari acara-acara ini akan disiarkan secara langsung di internet serentak dan akan tersedia kepada ahli media berita, pelabur dan orang ramai.

Siaran web, seperti pembentangan terpilih lain mengenai perkembangan dalam perniagaan Amgen oleh pengurusan di persidangan pelabur dan perubatan tertentu, boleh didapati di laman web Amgen, www.amgen.com, di bawah Pelabur. Maklumat mengenai masa pembentangan, ketersediaan siaran web dan pautan siaran web dinyatakan dalam Kalendar Acara Hubungan Pelabur Amgen. Siaran web akan diarkibkan dan boleh ditonton semula sekurang-kurangnya 90 hari selepas acara.

Mengenai Amgen
Amgen komited untuk membebaskan potensi biologi untuk pesakit yang menghidap penyakit serius dengan menemui, membangunkan, mengilang dan menghantar terapeutik manusia inovatif. Pendekatan ini bermula dengan menggunakan alat seperti genetik manusia lanjutan untuk menyelesaikan kerumitan penyakit dan memahami asas biologi manusia.

Amgen memberi tumpuan kepada bidang keperluan perubatan tinggi yang tidak dipenuhi dan memanfaatkan kepakarannya untuk berusaha mendapatkan penyelesaian yang meningkatkan hasil kesihatan dan secara dramatik memperbaiki kehidupan orang. Perintis bioteknologi sejak 1980, Amgen telah berkembang menjadi salah satu syarikat bioteknologi bebas terkemuka dunia, telah mencapai berjuta-juta pesakit di seluruh dunia dan membangunkan saluran ubat dengan potensi terobosan.

Amgen adalah salah satu daripada 30 syarikat yang membentuk Indeks Perindustrian Dow Jones dan juga sebahagian daripada indeks Nasdaq-100. Pada tahun 2023, Amgen dinamakan salah satu “Tempat Kerja Hebat Amerika” oleh Newsweek dan salah satu “Pemimpin Iklim Amerika” oleh USA Today.

Untuk maklumat lanjut, layari Amgen.com dan ikuti kami di Twitter, LinkedIn, Instagram, TikTok, YouTube dan Threads.

HUBUNGI: Amgen, Thousand Oaks
Jessica Akopyan, 805-440-5721 (media)
Elissa Snook, 609-251-1407 (media)
Justin Claeys, 805-313-9775 (pelabur)

Logo Amgen. (PRNewsFoto/Amgen) (PRNewsFoto/)

SUMBER Amgen