Apparel Group dan Firehouse Subs Bergabung Tenaga dan umumkan rancangan pengembangan baharu di Timur Tengah

Firehouse Subs dan Apparel Group akan membuka lebih daripada 100 restoran dalam tempoh 10 tahun akan datang di UAE dan Oman

ZUG, SWITZERLAND, 10 Sept. 2023 – Hari ini, jenama Firehouse Subs® dan Apparel Group dengan gembiranya mengumumkan rancangan baharu untuk membangunkan dan membuka lebih daripada 100 restoran Firehouse Subs di seluruh UAE dan Oman dalam dekad akan datang sebagai sebahagian daripada perjanjian eksklusif.


FIREHOUSE SUBS LOGO (CNW Group/Restaurant Brands International Inc.)

Firehouse Subs telah ditubuhkan di Jacksonville, Florida pada tahun 1994 oleh dua orang adik-beradik bekas ahli bomba. Para pengasas membawa budaya rumah bomba AS ke makanan dan pengalaman tetamu mereka. Kini, dengan kerjasama Kumpulan Pakaian yang ternama, Firehouse Subs bersedia untuk meningkatkan pengalaman ini lebih jauh lagi pada skala antarabangsa. Firehouse Subs adalah tentang sajian berat, bahan-bahan premium, dan perkhidmatan yang ikhlas dengan komitmen terhadap keselamatan awam. Jenama itu menawarkan sandwich yang padat yang telah disempurnakan oleh chef kami menggunakan resipi zaman berzaman. Para chef kami memulakannya dengan memilih daging, keju & roti lazat yang rangup di luar dan lembut di dalam. Mereka kemudian mengambil daging, menambah keju, dan menstimnya menggunakan ketuhar stim kami yang unik untuk mengunci jus, mengekalkan rasa dan tekstur asli.

“Kami sangat teruja untuk meneruskan laluan kami untuk mengembangkan jenama Firehouse Subs di seluruh dunia. Apparel Group telah menjadi rakan kongsi yang kuat dalam mengendalikan jenama Tim Hortons di rantau Timur Tengah/Afrika Utara (MENA) sejak 2013 dan kami percaya pengalaman dan kepakaran mereka yang luas akan membawa banyak kelebihan kepada pertumbuhan berterusan jenama itu” kata David Shear, Presiden Antarabangsa, Restaurant Brands International.

Neeraj Teckchandani, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Pakaian berkata, “Firehouse Subs mempersonakan campuran makanan asli dan semangat komuniti, dan Apparel Group merasa terhormat untuk mendorong warisan jenama ikonik ini ke pasaran Timur Tengah yang sedang berkembang. Ketika lanskap kulinari rantau ini terus berevolusi secara dinamik, kami melihat Firehouse Subs secara lancar sesuai dengan, dan meningkatkan, tenunan pengalaman makanan di sini. Rekod prestasi terbukti kami dalam mengembangkan jenama antarabangsa di MENA, digabungkan dengan keistimewaan Firehouse Subs, menjanjikan sinergi yang pasti akan menetapkan penanda aras baharu.”

Pengumuman hari ini, dengan Apparel Group menandakan momen penting dalam strategi pertumbuhan Firehouse Subs di seluruh dunia. Perkongsian ini menyusul pelancaran jenama yang berjaya baru-baru ini di Switzerland, yang merupakan pembukaan pertama di luar Amerika Utara, dan perjanjian untuk dibuka di Mexico.

Di bawah bimbingan visioner Apparel Group, Firehouse Subs bersedia untuk mengukuhkan lagi reputasinya dalam arena global. Jenama itu merupakan pemain yang kuat dan berkembang dalam kategori Restoran Makanan Segera (QSR) sandwich di Amerika Syarikat dan mengalami pertumbuhan yang ketara dalam dekad kebelakangan ini, dengan lebih 1,200 restoran di seluruh AS dan Kanada.

Perihal Firehouse Subs

Firehouse Subs® adalah rangkaian restoran dengan minat terhadap makanan yang padat dan penuh perisa, perkhidmatan yang ikhlas, dan keselamatan awam. Ditubuhkan di Jacksonville, Florida pada tahun 1994 oleh dua orang adik-beradik bekas ahli bomba, Firehouse Subs adalah jenama yang dibina berdasarkan dekad perkhidmatan bomba dan polis, sub panas dan padat yang ditimbun tinggi dengan daging dan keju berkualiti tertinggi dan komitmennya untuk menyelamatkan nyawa melalui penubuhan yayasan nirlaba Firehouse Subs Public Safety Foundation®.

Firehouse Subs adalah anak syarikat Restaurant Brands International Inc. (“RBI”), salah satu syarikat restoran makanan segera terbesar di dunia dengan lebih daripada $40 bilion jualan sistem tahunan dan lebih 30,000 restoran di lebih 100 negara. RBI memiliki empat jenama restoran makanan segera paling menonjol dan ikonik di dunia – BURGER KING®, TIM HORTONS®, POPEYES®, dan FIREHOUSE SUBS®. Nikmati lebih banyak sub. Selamatkan lebih banyak nyawa. Untuk ketahui lebih lanjut, lawati http://www.firehousesubs.com dan ikuti kami di Facebook, Twitter dan Instagram.

Perihal Apparel Group LLC

Apparel Group adalah konglomerat runcit fesyen dan gaya hidup global yang berada di persimpangan ekonomi moden – Dubai, Emiriah Arab Bersatu. Hari ini, Apparel Group melayani ribuan pembeli yang bersemangat melalui lebih 2025+ kedai runcit dan 80+ jenamanya di semua platform sambil menggaji lebih 20,000+ kakitangan multibudaya.

Apparel Group telah mengukuhkan kehadiran yang kukuh di GCC dan membuka pintu gerbang pasaran yang makmur di India, Afrika Selatan, Singapura, Indonesia, Thailand, Malaysia, Pakistan, dan Mesir. Selain itu, strategi yang jelas sedang dilaksanakan untuk memasuki pasaran baru yang muncul seperti Hungary dan Filipina.

Apparel Group telah mewujudkan pengalaman omni-saluran, mengendalikan jenama yang berasal dari AS, Kanada, Eropah, Australia, dan Asia. Jenama-jenama termasuk nama-nama terkemuka dalam fesyen, kasut, dan gaya hidup seperti Tommy Hilfiger, Charles & Keith, Skechers, Aldo, Nine West, Aeropostale, Jamie’s Italian, Tim Hortons, Cold Stone Creamery, Inglot, dan Rituals.

Apparel Group berhutang pertumbuhan menakjubkan kepada visi dan panduan Pengasas dan Pengerusinya, Puan Sima Ganwani Ved, yang telah membawa syarikat itu dari kekuatan ke kekuatan sejak penubuhannya dalam dua dekad yang lalu. Untuk ketahui lebih lanjut, lawati https://apparelglobal.com/en/.

Kenyataan prospektif

Siaran akhbar ini mengandungi kenyataan dan maklumat prospektif tertentu, yang mencerminkan kepercayaan dan jangkaan pengurusan semasa mengenai peristiwa, inisiatif dan prestasi operasi masa depan dan hanya berkaitan pada tarikh di sini. Kenyataan prospektif ini bukan jaminan prestasi masa depan dan melibatkan sejumlah risiko dan ketidakpastian. Kenyataan prospektif ini termasuk, tanpa had, kenyataan tentang jangkaan kami mengenai keupayaan Apparel Group untuk membuka lebih daripada 100 restoran Firehouse Subs di seluruh UAE dan Oman dalam tempoh 10 tahun akan datang. Faktor-faktor yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dijangkakan termasuk, tetapi tidak terhad kepada, risiko yang dibincangkan dalam penyata pendaftaran kami yang paling baru di Laporan Tahunan kami pada Borang 10-K dan laporan seterusnya pada Borang 10-Q, termasuk khususnya dalam bahagian bertajuk ‘Faktor Risiko.’ Kami berhasrat bahawa pengungkapan prospektif akan dibaca dalam konteks risiko-risiko ini, ketidakpastian dan anggapan. Kecuali diperlukan oleh undang-undang, kami tidak berhasrat untuk mengemaskini atau mengubah mana-mana kenyataan prospektif sebagai akibat daripada maklumat baharu atau perkembangan masa depan.