Asia Pasifik Memacu Pertumbuhan dalam Pasaran Kenderaan Hidrogen dengan Sokongan Kerajaan dan Matlamat Pengurangan Emisi

DUBLIN, 8 Sept. 2023 — Laporan “Pasaran Kenderaan Hidrogen – Analisis Industri Global, Saiz, Perkongsian, Pertumbuhan, Trend, dan Ramalan 2023-2030 – Mengikut Produk, Teknologi, Gred, Aplikasi, Pengguna Akhir dan Rantau” telah ditambah ke penawaran ResearchAndMarkets.com.

Pasaran kenderaan hidrogen global dijangka mengalami pertumbuhan pesat, didorong oleh desakan global untuk penyelesaian pengangkutan mampan dan keperluan untuk mengurangkan pencemaran udara.

Kenderaan hidrogen telah mendapat tarikan sebagai penyelesaian yang berdaya maju, dengan sokongan kerajaan yang semakin meningkat di seluruh ekonomi utama dan pembentukan stesen hidrogen.

Sorotan Utama:

Teknologi PAFC Memacu Pertumbuhan: Integrasi sel bahan api asid fosforik (PAFC) dalam kenderaan komersial berat telah mendapat tarikan dan dijangka menyumbang dengan ketara kepada pertumbuhan pasaran kenderaan hidrogen. Teknologi PAFC menawarkan sifar pelepasan dan kelebihan ekonomi, selaras dengan matlamat kemampanan dan pengurangan gas rumah hijau.

Kereta Penumpang Bertenaga Hidrogen: Kereta penumpang bertenaga hidrogen terus berkembang, didorong oleh permintaan untuk kenderaan yang sangat cekap untuk perjalanan jarak dekat. Manfaat yang dirasakan dari segi masa pengecasan dan kecekapan bahan api dijangka mendorong pertumbuhan dalam segmen ini.

Asia Pasifik Memimpin dalam Penggunaan: Ekonomi membangun di Asia Pasifik, seperti China dan India, menyaksikan peningkatan penggunaan kenderaan hidrogen yang ketara kerana mereka mensasarkan penyelesaian pengangkutan mampan dan pengurangan pelepasan dengan cepat. Subsidi kerajaan, insentif untuk kenderaan hidrogen, dan pembangunan stesen bahan api di China membuka peluang pertumbuhan yang besar.

Syarikat Terkenal dalam Pasaran:

Foshan Feichi Automobile Manufacturing Co., Ltd.
SAIC Motor Corp. Ltd.
Ford
Stellantis N.V.
Sunlong Bus
BMW AG
GM Corp.
Daimler AG
Audi AG
Toyota Motor Corporation
Hyundai Motor Company
FuelCell Energy Inc.
Honda Motor Company Ltd.
Tata Motors

Pasaran kenderaan hidrogen global bersedia untuk pertumbuhan kerana kerajaan dan pengeluar automobil mengutamakan kemampanan dan berusaha untuk mengurangkan pelepasan. Penggunaan kenderaan hidrogen dijangka memainkan peranan penting dalam mencapai matlamat ini.

Untuk maklumat lanjut mengenai laporan ini, sila layari https://www.researchandmarkets.com/r/2t52v3

Mengenai ResearchAndMarkets.comResearchAndMarkets.com adalah sumber terkemuka dunia untuk laporan pasaran antarabangsa dan data pasaran. Kami menyediakan anda dengan data terkini mengenai pasaran dan rantau antarabangsa, industri utama, syarikat terkemuka, produk baru dan trend terkini.

Media Contact:

Research and MarketsLaura Wood, Pengurus Kananpress@researchandmarkets.com Untuk Waktu Pejabat E.S.T Call +1-917-300-0470Untuk Bebas Tol U.S./CAN Call +1-800-526-8630Untuk Waktu Pejabat GMT Call +353-1-416-8900 U.S. Fax: 646-607-1907Faks (luar U.S.): +353-1-481-1716

Logo: https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/09/0ea49088-research_and_markets_logo.jpg

SUMBER Research and Markets