AVENTUUR UMUMKAN PELANCARAN TERBESAR DI AMERIKA UTARA UNTUK DESTINASI SURFING, REKREASI & KESEJAHTERAAN

Real Estate14 violetkaipa Depositphotos 138149244 S 1 AVENTUUR ANNOUNCES NORTH AMERICA'S LARGEST ROLLOUT OF SURF, LEISURE & WELLBEING DESTINATIONS

Dalam siaran akhbar, ‘Aventuur Mengumumkan Pelancaran Terbesar di Amerika Utara bagi Destinasi Sukan Luncur, Rekreasi & Kesejahteraan’, yang dikeluarkan pada 29 Ogos 2023 oleh Aventuur melalui PR Newswire, kami dinasihatkan oleh syarikat bahawa ayat pertama perenggan kelapan sepatutnya dibaca bahawa “Aventuur merancang untuk membangunkan projek-projek di Los Angeles dan New York,” dan bukannya “Aventuur adalah rakan pembangunan pilihan Wavegarden di Los Angeles dan New York,” seperti yang asal dikeluarkan. Siaran akhbar yang lengkap dan betul adalah seperti berikut:

AVENTUUR MENGUMUMKAN PELANCARAN TERBESAR DI AMERIKA UTARA BAGI DESTINASI SUKAN LUNCUR, REKREASI & KESEJAHTERAAN

Dengan hak eksklusif untuk teknologi Wavegarden
di sembilan pasaran di Amerika Syarikat dan Baja California Sur,
Aventuur membuat sukan luncur lebih mudah diakses oleh komuniti pedalaman

LOS ANGELES, 29 Ogos 2023 — Pembangun global Aventuur mengumumkan rancangan untuk pelancaran berperingkat destinasi campuran sukan luncur, rekreasi dan kesejahteraan di seluruh Amerika Utara. Setelah memperoleh hak eksklusif kepada sembilan wilayah dalam rantau ini, syarikat tersebut memimpin pengenalan teknologi Wavegarden di Amerika Syarikat dan Baja California Sur, Mexico.


Lakaran pembangunan Taman Luncur Perth Aventuur (PRNewsfoto/Aventuur)

Pelancaran Aventuur berpotensi mewujudkan portfolio hartanah melebihi AS$1 bilion, dengan setiap destinasi syarikat memerlukan modal pembangunan AS$50-100 juta. Perluasan Aventuur di Amerika Utara menyusul kejayaannya di rantau Asia Pasifik, di mana ia membangunkan dua projek di Australia dan New Zealand.

Didorong oleh peningkatan permintaan untuk rekreasi luar (yang dipercepat dengan pesat oleh pandemik) dan komersialisasi teknologi Wavegarden yang terbukti, Aventuur membantu mendemokrasikan sukan luncur dengan menyediakan komuniti akses ke ombak sempurna yang tidak sesak, latihan luncur kelas dunia dan program kemajuan yang disesuaikan untuk semua kemampuan. Dengan mengakui peralihan bersejarah ini dan memberi respons melalui pembangunan yang dipertimbangkan dan bertanggungjawab yang menggabungkan prinsip reka bentuk biofilik dan memanfaatkan faedah “kesihatan biru”, Aventuur melihat masa depan di mana kesejahteraan dapat diubah.

“Kami gembira dapat melancarkan di Amerika Utara dan mengaplikasikan semua yang telah kami pelajari dari membangunkan projek di Australia dan New Zealand. Ski dan golf telah lama menunjukkan bagaimana sukan gaya hidup dapat mewujudkan nilai apabila disepadukan dengan harta tanah secara bijaksana. Kami melihat luncur sebagai garis depan seterusnya dan sangat percaya bahawa Wavegarden menawarkan sauh paling menarik untuk pembangunan harta tanah serba guna,” kata Pengasas Bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif Aventuur, Nicholas Edelman. “Dengan mewujudkan destinasi baru yang menggalakkan orang keluar, mempelajari kemahiran baru, mengejar aktiviti sihat dan berhubung dengan individu sehaluan, kami dapat mencapai tujuan kami untuk meningkatkan kesejahteraan fizikal dan mental di seluruh Amerika Utara.”

“Melalui penyelidikan kami, kami faham bahawa pada masa ini terdapat 28 juta peminat luncur di Amerika Syarikat, tetapi kurang daripada 10 peratus luncur secara kerap. Kami percaya ini menunjukkan bahawa akses, bukan aspirasi, telah menjadi halangan untuk memasuki sukan ini. Dengan menyediakan ombak berkualiti yang tidak sesak, kami dapat memenuhi permintaan terpendam yang sedia ada dan di komuniti pedalaman memberi peluang kepada orang yang belum mengalami keseronokan meluncur,” tambah Edelman.

Ditambat oleh kolam luncur seluas 5.5 ekar, pembangunan serba guna Aventuur juga akan menggabungkan komponen hospitaliti, runcit, dan kediaman, termasuk: kafe, restoran, kelab pantai, butik runcit, studio kecergasan dan kesihatan, pusat latihan berprestasi tinggi, kemudahan dan acara, dan pejabat kreatif.

“Pembangunan ini unik kerana ia menggabungkan perniagaan operasi yang sangat menjana tunai dengan penciptaan nilai harta tanah jangka panjang,” kata Pengasas Bersama dan Ketua Pegawai Pelaburan Aventuur, Richard Duff. “Kesalahfahaman biasa adalah kolam luncur itu merugikan dan memerlukan harta tanah sekitarnya untuk melakukan tugas berat, walau bagaimanapun, pada hakikatnya ia lebih daripada mencukupi kos modalnya. Selanjutnya, apa yang kami lihat dengan projek sedia ada kami adalah bahawa kolam luncur kunjungan tempat membangunkan kawasan itu, memacu sewa premium dan margin pembangunan di atas pasaran untuk tawaran kesejahteraan, rekreasi dan hospitaliti pelengkap,” tambah Duff.

MEMIMPIN INDUSTRI TAMAN LUNCUR DI AMERIKA UTARA

Aventuur telah menjamin hak eksklusif untuk teknologi Wavegarden di sembilan Kawasan Perkhidmatan Metropolitan utama Amerika Utara yang lain: Atlanta; Austin; Dallas; Denver; Jacksonville; Las Vegas; Nashville; Phoenix; Los Cabos (Baja California Sur), dan juga merancang untuk membangunkan projek di Los Angeles dan New York. Syarikat itu telah mewujudkan set data proprietari untuk menganalisis setiap pasaran dan mempunyai tesis pembangunan yang jelas untuk setiap destinasi. “Buku panduan” ini termasuk analisis iklim, lapisan geoteknikal, ketersediaan infrastruktur, harga tanah, kawasan tangkapan, tinjauan pengguna, tingkah laku pelancongan (termasuk analisis pasaran hotel), tarikan setanding dan permintaan untuk hiburan pengalaman.

Untuk menyokong pelancaran Amerika Utara, Aventuur telah berjaya mengumpul dana sebanyak AS$12 juta daripada pelbagai individu berkemampuan tinggi, pejabat keluarga dan firma pelaburan swasta. Asas pelabur strategiknya mempunyai rangkaian mendalam dalam hartanah, pasaran modal dan industri luncur, dengan keupayaan untuk membiayai modal projek.

Baru-baru ini syarikat ini menambah seorang Ketua Pembangunan baru untuk Amerika Utara, Thomas Rubel, untuk memimpin pelancaran berprogram dan menambah pengalaman pembangunan selanjutnya. Thomas menyertai Aventuur dari Irongate, di mana beliau memimpin pembangunan dan pembinaan pelbagai hartanah mewah termasuk Four Seasons dan AMAN di East Cape Los Cabos, Mexico dan Ritz-Carlton di Waikiki, Hawaii.