Broncus Umumkan Data Susulan Jangka Panjang pada InterVapor, Menunjukkan Keberkesanan Jangka Panjang yang Stabil dalam Pesakit

HANGZHOU, China, 18 September 2023 – Semasa Kongres Antarabangsa ERS ke-23 pada 11 September, Broncus mengumumkan data susulan jangka panjang mengenai Rawatan Pengewapan Terma Bronkoskopik (BTVA) menggunakan InterVapor®, produk Syarikat untuk rawatan Penyakit Paru-Paru Obstruktif Kronik (“COPD”). Data telah diterbitkan oleh Felix JF Herth, Profesor Perubatan Penuh, Universiti Heidelberg.

Kajian susulan jangka panjang, dinamakan “Registry”, adalah registry pasca-pasaran BTVA pelbagai negara, yang dimulakan pada tahun 2017. Kajian ini bertujuan untuk memerhatikan kesan jangka panjang rawatan BTVA terhadap kualiti hidup pesakit. Ia juga digunakan untuk menilai keselamatan dunia sebenar dan keberkesanan penggunaan BTVA dalam COPD teruk, dengan memantau kejadian kesan advers serius dan memerhatikan keberkesanan jangka panjang dalam fungsi paru-paru, toleransi senaman, dan skor simptom.

Data susulan menunjukkan bahawa tiada kesan advers serius yang dikaitkan dengan InterVapor® dilaporkan selepas rawatan BTVA. Data keberkesanan 36 bulan mencadangkan bahawa fungsi paru-paru pesakit, toleransi senaman, dan skor simptom menunjukkan manfaat yang lebih baik berbanding mereka yang dirawat dengan ubat-ubatan standard. Dan trend perkembangan penyakit paru-paru pada pesakit menunjukkan penurunan. Fakta-fakta ini telah mengesahkan keselamatan jangka panjang dan keberkesanan stabil BTVA.

Menggunakan InterVapor®, BTVA mengurangkan isipadu segmen emfisema dengan merangsang tindak balas keradangan tempatan terhadap wap air. BTVA, teknik ELVR, dimasukkan dalam Garis Panduan Inisiatif Global untuk Penyakit Paru-Paru Obstruktif Kronik (GOLD) untuk rawatan selama lima tahun berturut-turut dari 2019 hingga 2023, yang disyorkan untuk pesakit dengan COPD teruk dan akut teruk.

Pada masa ini, InterVapor® telah diluluskan untuk pemasaran di China, Kesatuan Eropah dan negara-negara Eropah utama, termasuk Perancis, Jerman, United Kingdom, dan Itali. Dengan peningkatan data klinikal dan pengalaman, ia semakin menjadi terapi untuk lebih ramai pesakit COPD di seluruh dunia.

Pelepasan data susulan jangka panjang membuktikan keselamatan dunia sebenar dan keberkesanan jangka panjang BTVA. Pada masa hadapan, Broncus akan berusaha keras untuk mempromosikan InterVapor® di dunia, berusaha membawa lebih banyak pesakit terapi COPD jangka panjang dan selamat.

Foto – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/09/7ea9c8f6-2.jpg