Canaan Inc. akan Menyertai Persidangan Pelaburan Global Tahunan ke-25 H.C. Wainwright pada 12 September 2023

SINGAPURA, 11 Sept. 2023 — Canaan Inc. (NASDAQ: CAN) (“Canaan” atau “Syarikat”), penyedia penyelesaian pengkomputeran prestasi tinggi terkemuka, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat akan menyertai Persidangan Pelaburan Global ke-25 Tahunan H.C. Wainwright yang akan diadakan di Lotte New York Palace Hotel di New York. Pengarah Kanan Hubungan Pelabur Canaan, Encik Liang Wang, akan membentangkan pada 12 September 2023, pada 1:30 petang ET dan mengadakan mesyuarat satu lawan satu dengan pelabur institusi di persidangan sepanjang hari.

Untuk maklumat lanjut mengenai persidangan atau untuk menjadualkan mesyuarat satu lawan satu, sila hubungi wakil anda di H.C. Wainwright.

Mengenai Canaan Inc.

Ditubuhkan pada 2013, Canaan Inc. (NASDAQ: CAN), adalah sebuah syarikat teknologi yang memberi tumpuan kepada reka bentuk cip pengkomputeran prestasi tinggi ASIC, penyelidikan dan pembangunan cip, pengeluaran peralatan pengkomputeran, dan perkhidmatan perisian. Visi Canaan adalah “pengkomputeran super adalah apa yang kami lakukan, pengayaan sosial adalah mengapa kami melakukannya.” Canaan mempunyai pengalaman yang luas dalam reka bentuk cip dan pengeluaran yang dioptimumkan dalam bidang ASIC. Pada tahun 2013, di bawah kepimpinan Encik Nangeng Zhang, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif, pasukan pengasas Canaan menghantar kepada pelanggan mereka kelompok mesin perlombongan pertama di dunia yang menggabungkan teknologi ASIC dalam sejarah bitcoin di bawah jenama Avalon. Pada tahun 2018, Canaan melancarkan cip AI tepi komersial RISC-V seni bina pertama di dunia. Pada tahun 2019, Canaan menyelesaikan tawaran awam awalnya di Pasaran Saham Global Nasdaq. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Canaan, sila layari https://www.canaan.io/.

Penafian Liabiliti

Pengumuman ini mengandungi pernyataan pandangan ke hadapan. Pernyataan ini dibuat di bawah peruntukan “tempat perlindungan yang selamat” Akta Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Pernyataan pandangan ke hadapan ini boleh dikenal pasti dengan penggunaan terminologi seperti “akan,” “menjangkakan,” “masa depan,” “berhasrat,” “merancang,” “percaya,” “menganggarkan” dan pernyataan serupa. Antara perkara lain, tinjauan perniagaan dan petikan daripada pengurusan dalam pengumuman ini, serta rancangan strategik dan operasi Canaan Inc., mengandungi pernyataan pandangan ke hadapan. Canaan Inc. juga boleh membuat pernyataan bertulis atau lisan pandangan ke hadapan dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (“SEC”) dalam Borang 20-F dan 6-K, dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam siaran akhbar dan bahan bertulis lain dan dalam pernyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Pernyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk pernyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Canaan Inc., adalah pernyataan pandangan ke hadapan. Pernyataan pandangan ke hadapan melibatkan risiko dan ketidakpastian intrinsik. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada mana-mana pernyataan pandangan ke hadapan, termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut: matlamat dan strategi Syarikat; pembangunan perniagaan, keadaan kewangan dan keputusan operasi masa depan Syarikat; pertumbuhan industri bitcoin dan harga bitcoin yang dijangka; jangkaan Syarikat mengenai permintaan dan penerimaan pasaran terhadap produknya, terutamanya mesin perlombongan bitcoin; jangkaan Syarikat mengenai mengekalkan dan mengukuhkan hubungannya dengan rakan kongsi pengeluaran dan pelanggan; pelan pelaburan dan strategi Syarikat, turun naik dalam keputusan operasi suku tahunan Syarikat; persaingan dalam industri di China; dan dasar dan peraturan kerajaan yang berkaitan dengan Syarikat dan cryptocurrency. Maklumat selanjutnya mengenai risiko ini dimasukkan dalam pengemukaan Syarikat kepada SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam siaran akhbar ini dan dalam lampiran adalah setakat tarikh siaran akhbar ini, dan Canaan Inc. tidak mengambil apa-apa kewajipan untuk mengemas kini mana-mana pernyataan pandangan ke hadapan, kecuali seperti yang dikehendaki di bawah undang-undang yang berkenaan.

Hubungi Hubungan Pelabur:

Canaan Inc.
Cik Xi Zhang
E-mel: IR@canaan-creative.com

ICR, LLC.
Robin Yang
Tel: +1 (347) 396-3281
E-mel: canaan.ir@icrinc.com

SUMBER Canaan Inc.