China Eastern Airlines buka penerbangan langsung antara Shanghai dan Istanbul pada 28 September

SHANGHAI, 30 Ogos 2023 — China Eastern Airlines telah mengumumkan bahawa syarikat penerbangan itu akan melancarkan penerbangan langsung baharu antara Shanghai dan Istanbul bermula dari 28 September 2023.

China Eastern Airlines membuka penerbangan langsung antara Shanghai dan Istanbul pada 28 September

Ini menandakan kali pertama sebuah syarikat penerbangan Cina mengendalikan laluan antara China dan Turkiye, menghubungkan dua bandar terkenal global dan hab penerbangan penting.

Nombor penerbangan bagi laluan ShanghaiIstanbul adalah MU703/704, dengan tiga penerbangan mingguan. Berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Pudong Shanghai pada pukul 01:30 waktu Beijing pada setiap hari Selasa, Khamis dan Sabtu, penerbangan itu akan tiba di Lapangan Terbang Istanbul pada pukul 08:30 waktu tempatan. Penerbangan pulang akan berlepas dari Lapangan Terbang Istanbul pada pukul 14:00 waktu tempatan pada hari Selasa, Khamis dan Sabtu, dan mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Pudong Shanghai pada pukul 05:30 waktu Beijing hari berikutnya.

Istanbul, yang terletak di kedua-dua belah Selat Bosphorus, adalah satu-satunya bandar di dunia yang merentasi dua benua. Dengan pertumbuhan pasaran perjalanan penerbangan awam yang mantap dan pesat pada tahun 2023, China Eastern Airlines secara aktif memperluaskan rangkaian laluan antarabangsanya, dan laluan ShanghaiIstanbul telah menjadi tumpuan utama.

Penjadualan penerbangan ShanghaiIstanbul direka untuk memberi manfaat kepada penumpang langsung dan penumpang transit. Bagi penumpang langsung, ia memastikan perjalanan yang mudah dan cekap, dan bagi penumpang transit, ia menyediakan lebih banyak pilihan dan meningkatkan kecekapan.

Penumpang yang tiba di Istanbul pada pukul 08:30 pagi, boleh dengan mudah menyambung ke penerbangan seterusnya ke destinasi di Eropah, Afrika, dan rantau lain.

Begitu juga, penumpang yang tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Pudong Shanghai boleh memanfaatkan rangkaian penerbangan yang luas di lapangan terbang itu untuk dengan cekap menyambung ke destinasi domestik, serta penerbangan ke Asia Tenggara, Jepun, dan Korea Selatan, terutamanya yang diuruskan oleh China Eastern Airlines, syarikat penerbangan terbesar yang berpangkalan di Lapangan Terbang Antarabangsa Pudong Shanghai.

Pautan Lampiran Imej:
Pautan: https://iop.asianetnews.net/view-attachment?attach-id=441921
Keterangan: China Eastern Airlines membuka penerbangan langsung antara Shanghai dan Istanbul pada 28 September.

Foto – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/08/a116165e-china_eastern_airlines.jpg