CHU Bordeaux kini menggunakan SOPHiA GENETICS

Hospital itu menggunakan Platform SOPHiA DDMTM untuk memajukan penyelidikan Kanser Bermutasi Pembaikan Gabungan Homologus

BOSTON dan ROLLE, Switzerland, 30 Ogos 2023 — SOPHiA GENETICS (Nasdaq: SOPH), sebuah syarikat perisian awan asli dan pemimpin dalam perubatan berasaskan data, hari ini mengumumkan bahawa CHU Bordeaux, sebuah hospital perkhidmatan penuh yang melayani populasi Bordeaux dan kawasan sekitarnya, telah menyelesaikan pelaksanaan Platform SOPHiA DDMTM ke dalam organisasinya. Hospital itu akan menggunakan teknologi SOPHiA GENETICS untuk membantu memajukan penyelidikannya tentang kanser bermutasi pembaikan gabungan homolog (HRR).


SOPHiA GENETICS Logo (PRNewsfoto/SOPHiA GENETICS)

HRR adalah laluan pembaikan DNA yang bertindak pada keretakan DNA beruntai ganda. Kekurangan dalam HRR (dikenali sebagai HRD) membawa kepada pengumpulan mutasi gen dan ketidakstabilan genomik, dan merupakan ciri umum kanser ovari, payu dara, prostat, dan pankreas. HRD juga boleh timbul daripada mutasi dalam set gen HRR yang lebih luas merentasi pelbagai jenis kanser.1, 2, 3

Untuk mengesan HRD, penyelidik kerap menggunakan penjujukan generasi seterusnya (NGS), yang boleh menghasilkan set data kompleks yang memakan masa dan mahal untuk dianalisis. Platform SOPHiA DDMTM menggunakan Kecerdasan Buatan (AI) dan pembelajaran mesin dengan teknologi berpaten untuk menganalisis dan mentafsirkan data NGS mentah. Platform ini juga menyediakan pendekatan unik terhadap ujian kanser molekul dengan menggabungkan maklumat daripada mutasi HRR dengan ukuran parut genomik. Platform SOPHiA DDMTM menyediakan keputusan HRD yang boleh dipercayai dan cepat yang dapat membantu panduan pasukan di CHU Bordeaux dalam menjana wawasan berasaskan data.

“Matlamat kami di SOPHiA GENETICS adalah untuk membantu memudahkan penyelidikan dan wawasan untuk keadaan serius seperti kanser untuk memungkinkan penggunaan meluas perubatan presisi sebagai piawaian emas rawatan,” kata Kevin Puylaert, Pengarah Urusan, EMEA, SOPHiA GENETICS. “Sejajar dengan matlamat kami, pelanggan seperti CHU Bordeaux yang komited kepada penyelidikan dan inovasi perubatan menerima asas untuk perubatan presisi dengan menggunakan Platform SOPHiA DDMTM. Ini akan membolehkan hospital memajukan penyelidikannya pada tumor bermutasi HRR dan lebih maklum untuk membuat keputusan berasaskan data.”

Platform SOPHiA DDMTM akan membantu CHU Bordeaux mewujudkan aliran kerja bioinformatik yang lebih cekap untuk ketepatan dan penyederhanaan di mana boleh apabila menganalisis data NGS. Di samping itu, dengan teknologi Platform SOPHiA DDMTM CHU Bordeaux akan dapat membuat pangkalan data dalaman daripada profil genomik yang dianalisis oleh penyelidiknya.

Untuk maklumat lanjut mengenai SOPHiA GENETICS, layari SOPHiAGENETICS.COM, atau sambung di Twitter, LinkedIn, Facebook, dan Instagram

Mengenai SOPHiA GENETICS
SOPHiA GENETICS (Nasdaq: SOPH) adalah syarikat perisian yang berdedikasi untuk menjadikan amalan perubatan berasaskan data sebagai piawaian penjagaan dan untuk penyelidikan sains hayat. Ia adalah pencipta Platform SOPHiA DDMTM, platform awan asli yang mampu menganalisis data dan menjana wawasan daripada set data multimod kompleks dan modaliti diagnostik yang berbeza. Platform SOPHiA DDMTM dan penyelesaian, produk dan perkhidmatan yang berkaitan kini digunakan oleh rangkaian luas hospital, makmal, dan institusi biofarmasi di seluruh dunia. Untuk maklumat lanjut, layari SOPHiAGENETICS.COM, atau sambung di Twitter, LinkedIn, Facebook, dan Instagram. Di mana yang lain melihat data, kami melihat jawapan.

Produk SOPHiA GENETICS adalah untuk Penggunaan Penyelidikan sahaja dan bukan untuk digunakan dalam prosedur diagnostik kecuali dinyatakan sebaliknya. Maklumat dalam siaran akhbar ini adalah mengenai produk yang mungkin atau mungkin tidak tersedia di negara yang berbeza dan, jika berkenaan, mungkin atau mungkin tidak menerima kelulusan atau kelulusan pasaran oleh badan kawal selia kerajaan untuk indikasi penggunaan yang berbeza. Sila hubungi support@sophiagenetics.com untuk mendapatkan maklumat produk yang sesuai untuk negara kediaman anda.

Kenyataan Prospektif SOPHiA GENETICS:
Siaran akhbar ini mengandungi kenyataan yang merupakan kenyataan prospektif. Semua kenyataan selain kenyataan fakta sejarah yang terkandung dalam siaran akhbar ini, termasuk kenyataan mengenai hasil operasi masa depan kami dan