Dapatkan Anggaran Hos Airbnb Anda di Realtor.com®

Ketahui berapa banyak yang anda boleh hasilkan dengan menjadi hos satu bilik atau seluruh rumah anda di Airbnb
SANTA CLARA, Calif., 7 Sept. 2023 — Populariti sewaan jangka pendek semakin meningkat, malah, 39% daripada pemilik rumah telah atau akan mempertimbangkan untuk menyewakan sebahagian daripada rumah utama mereka, menurut kaji selidik baru daripada Realtor.com® dan CensusWide. Untuk membantu pengguna memahami dengan lebih baik potensi nilai rumah mereka, Realtor.com® hari ini mengumumkan penambahan anggaran pendapatan sewaan jangka pendek daripada Airbnb dalam papan pemuka Rumah Saya mereka. Integrasi pertama seumpamanya ini memberi kuasa kepada pemilik rumah dengan anggaran pendapatan yang berpotensi untuk menjadi hos satu bilik atau seluruh rumah mereka.

Dalam kaji selidik tersebut, 23% daripada pemilik rumah pernah menyewakan rumah mereka atau merancang untuk menyewakan sebahagian daripada rumah mereka pada masa depan, dan 16% akan mempertimbangkannya. Alasan utama mereka menyewakan adalah kewangan, dengan sepertiga (34%) daripada mereka yang menyewakan atau merancang untuk menyewakan rumah mereka berbuat demikian untuk menyimpan wang untuk pembelian rumah dengan kadar pinjaman yang lebih tinggi, untuk bersedia bagi potensi kenaikan dalam pinjaman boleh ubah (29%), atau untuk membantu membayar pinjaman semasa mereka (21%).

Sama ada ingin menyewakan rumah mereka dan memperoleh pendapatan tambahan semasa bercuti, atau menyewakan bilik tambahan untuk membantu dengan pembayaran pinjaman, pemilik rumah kini boleh mengakses maklumat tentang berapa banyak mereka berpotensi memperoleh dengan menjadi hos ruang mereka di Airbnb dalam papan pemuka Realtor.com® Rumah Saya.

Mendedahkan potensi pendapatan sewaan jangka pendek sesebuah rumah juga boleh membantu pemilik rumah menilai sama ada ia idea yang baik untuk menyewakan rumah semasa mereka sebagai alternatif kepada menjualnya. Melihat ke hadapan, 60% daripada pemilik rumah yang disoal selidik akan mempertimbangkan untuk menyewakan rumah semasa mereka dan bukannya menjualnya jika/apabila mereka ingin membeli atau menyewa tempat lain. Kebanyakan menyebut alasan kewangan sebagai pendorong: 21% berkata ia akan hebat untuk mempunyai pendapatan tambahan daripada penyewa, dan 19% akan berbuat demikian untuk mengekalkan ekuiti rumah yang telah mereka bina.

Untuk memulakannya dengan alat ini, pemilik rumah hanya perlu memasukkan alamat mereka dalam papan pemuka Realtor.com® Rumah Saya untuk mengakui rumah mereka. Mereka kemudian boleh melihat potensi pendapatan mereka daripada menjadi hos di Airbnb dalam tab Jadi Hos atau Sewa papan pemuka tersebut. Alat interaktif ini boleh diubah suai untuk menyewakan bilik persendirian atau keseluruhan rumah; anggaran pendapatan untuk sewaan tujuh hari adalah berdasarkan data Airbnb daripada penyenaraian yang serupa dalam kod ZIP.

“Sewaan jangka pendek adalah cara yang hebat untuk membantu dengan sebahagian kos pemilikan rumah – menyewakan rumah mereka untuk beberapa hari atau minggu setahun apabila ia tidak digunakan boleh menjana pendapatan tambahan yang boleh digunakan untuk pinjaman, penyelenggaraan, atau malah membantu membayar kos bercuti,” kata Mausam Bhatt, ketua pegawai produk, Realtor.com®. “Dengan melengkapkan pemilik rumah dengan maklumat tentang berapa banyak mereka berpotensi memperoleh dengan menyewakan bilik atau seluruh rumah mereka di Airbnb, Realtor.com® membantu mereka memahami pilihan mereka dengan lebih baik dan seterusnya membuat keputusan yang lebih maklum tentang rumah mereka.”

Integrasi Airbnb akan menjadikan papan pemuka Realtor.com® Rumah Saya lebih berharga untuk pemilik rumah semasa yang juga boleh mengurus butiran rumah mereka, menjejaki nilai rumah mereka dengan sehingga tiga anggaran penilaian, meneroka ekuiti mereka dan mendapat tahu bagaimana rumah mereka berbanding yang lain berdekatan, serta melihat rumah yang baru dijual di kawasan mereka dan membanding ejen hartanah tempatan teratas.

Keupayaan untuk menjadi hos dan pendapatan sebenar pemilik rumah akan bergantung pada undang-undang tempatan, ketersediaan, harga sewaan, dan permintaan di kawasan mereka. Anggaran pendapatan bukan penilaian atau penaksiran rumah anda. Untuk mula meneroka potensi pendapatan sewaan rumah mereka, pemilik rumah melawat realtor.com/myhome.

Mengenai Realtor.com®Realtor.com® adalah pasaran hartanah terbuka yang dibina untuk semua orang. Realtor.com® merintis dunia hartanah digital lebih daripada 25 tahun yang lalu. Hari ini, melalui laman web dan aplikasi mudah alihnya, Realtor.com® adalah panduan dipercayai untuk pengguna, memberi kuasa kepada lebih ramai orang untuk mencari jalan pulang dengan menghapuskan halangan, membantu mereka membuat sambungan yang betul, dan mewujudkan keyakinan melalui pandangan dan bimbingan pakar. Bagi profesional, Realtor.com® adalah rakan kongsi dipercayai untuk pertumbuhan perniagaan, menawarkan sambungan pengguna dan penyelesaian penjenamaan yang membantu mereka berjaya dalam dunia berasaskan permintaan hari ini. Realtor.com® dikendalikan oleh anak syarikat News Corp [Nasdaq: NWS, NWSA] [ASX: NWS, NWSLV] Move, Inc. Untuk maklumat lanjut, lawati Realtor.com®.

Mengenai AirbnbAirbnb dilahirkan pada 2007 apabila dua Hos mengalu-alukan tiga tetamu ke rumah mereka di San Francisco, dan sejak itu berkembang kepada lebih daripada 4 juta Hos yang mengalu-alukan lebih daripada 1.5 bilion ketibaan tetamu di hampir setiap negara di seluruh dunia. Setiap hari, Hos menawarkan penginapan dan pengalaman unik yang memungkinkan tetamu berhubung dengan komuniti dengan cara yang lebih autentik.

Kontak media: press@realtor.com

SUMBER Realtor.com