Deloitte: 85% Wanita yang Disurvei yang Bermain Sukan Berkata Ia Penting untuk Kejayaan Kerjaya Mereka

55 3 Deloitte: 85% of Women Surveyed Who Played Sports Say It's Important to Their Career Success

Tayangan perdana semasa Playoff WNBA 2023 yang Dibentangkan oleh Google, kempen iklan baharu Deloitte yang dicipta oleh Ryan Reynolds’ Maximum Effort yang dibintangi oleh ahli sukan WNBA bertujuan untuk mengilhamkan wanita dalam sukan dan perniagaan

NEW YORK, 19 Sept. 2023 — Di tengah-tengah kehadiran dan penonton rekod memecahkan sukan wanita, satu tinjauan baharu yang dikeluarkan hari ini daripada Deloitte mendapati bahawa bermain sukan kompetitif sering membantu menyediakan wanita untuk mencapai kerjaya yang berjaya. Laporan bertajuk “Kesan Sukan terhadap Kejayaan Profesional Wanita,” mendedahkan bahawa wanita yang bermain sukan kompetitif semasa muda lebih cenderung berada dalam peranan kepimpinan atau pengurusan.


As used in this document,

Penyelidikan ini bertepatan dengan Playoff WNBA 2023 yang Dibentangkan oleh Google dan pelancaran kempen TV baharu Deloitte yang berpusat pada sambutan wanita di gelanggang dan bilik mesyuarat. Spot TV baharu, dicipta oleh Maximum Effort Ryan Reynolds, akan disiarkan sepanjang Playoff WNBA bermula minggu ini. Spot itu menampilkan pemain WNBA Diana Taurasi, Sydney Colson, Sylvia Fowles dan Theresa Plaisance dan mewujudkan dunia di mana wanita dalam perniagaan dirawat seperti bintang terbesar dalam bola keranjang.

Spot itu membalikkan meja pada peminat, menunjukkan pemain WNBA kagum dengan pencapaian wanita dalam perniagaan. Pemutaran ini bertujuan untuk menyambut pencapaian wanita dan mengilhamkan gadis untuk bermain sukan dan menjangkau bintang dalam kerjaya apa pun yang mereka pilih.

Spot iklan boleh ditonton di sini:
Draf fantasi bilik mesyuarat
MVP sebenar perniagaan
Kerusi barisan hadapan ke C-suite
Barisan kemenangan

“Kemajuan berterusan wanita dalam sukan dan perniagaan adalah penting untuk membantu mewujudkan masyarakat yang lebih pelbagai, inklusif dan adil,” kata Jason Girzadas, ketua pegawai eksekutif, Deloitte US. “Di Deloitte, kami sangat komited terhadap kepelbagaian, kesaksamaan dan inklusi dalam organisasi kami sendiri dan masyarakat dan bangga dengan kepimpinan berpengaruh wanita di seluruh organisasi kami. Kerjasama kami dengan WNBA dan Maximum Effort akan menyoroti kesan luar biasa yang dibuat oleh pemimpin wanita setiap hari sebagai model peranan dan pembuat perubahan membentuk generasi akan datang.”

“Ketika kami memulakan pusingan akhir selepas musim rekod untuk WNBA, inilah masa yang sesuai untuk menyerlahkan kepentingan menyokong wanita dalam sukan dan perniagaan di semua peringkat,” kata Pesuruhjaya WNBA Cathy Engelbert. “Sebagai seseorang yang bermain sukan semasa kecil hingga ke kolej, saya berharap usaha ini akan terus mengilhamkan gadis muda dan wanita untuk terus mengejar impian mereka dalam apa jua kerjaya yang mereka impikan. Liga ini komited untuk bekerjasama dengan Deloitte, penaja utama dan WNBA Changemaker, ketika kami bekerjasama dan terus menyokong kemajuan wanita dan gadis serta menyokong mereka ketika mereka bangkit menjadi generasi pemimpin seterusnya.”

Deloitte telah menaja WNBA sejak 2020 dan merupakan WNBA Changemaker, membantu liga dengan transformasi perniagaan, dari perancangan operasi jangka pendek hingga strategi perniagaan jangka panjang. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, sukan wanita secara umumnya, bukan sahaja telah meningkatkan penonton dan membuktikan nilai mereka — penonton WNBA meningkat 21% tahun ini berbanding tahun lalu — tetapi juga membantu mengubah pandangan masyarakat terhadap wanita dan kesaksamaan gender.

“Sebagai bapa gadis, pengerusi bersama pasukan bola sepak wanita Wales, dan penerbit rancangan TV WNBA, saya mahu membantu mewujudkan persekitaran profesional yang hebat untuk wanita. Sukan adalah transformatif dan menyeronokkan untuk wanita dan lelaki, sama ada kerjaya dalam sukan menjadi matlamat atau tidak,” kata Ryan Reynolds, pengasas bersama Maximum Effort. “Saya bersyukur kepada Deloitte dan bintang WNBA yang lucu kerana bekerjasama dengan Maximum Effort untuk mewujudkan kempen ini.”

Tinjauan Deloitte mendapati bahawa gadis yang bermain sukan berkemungkinan mempunyai kerjaya yang berjaya:

  • Lapan puluh lima peratus daripada wanita yang disoal selidik yang bermain sukan mengatakan kemahiran yang mereka kembangkan dengan bermain sukan adalah penting untuk kejayaan dalam kerjaya profesional mereka — penemuan adalah lebih tinggi di kalangan wanita dalam peranan kepimpinan (91%) dan wanita yang membuat $100,000 atau lebih (93%).
  • Daripada responden wanita yang membuat $100K+ setahun dan berada dalam peranan pengurusan atau kepimpinan, 69% telah bermain sukan kompetitif.
  • Tanpa mengira pengalaman peribadi bermain sukan, 61% responden bersetuju bahawa gadis yang bermain sukan berkemungkinan mempunyai kerjaya yang berjaya.
  • Tiga perempat daripada wanita yang disoal selidik yang bermain sukan kompetitif (75%) bersetuju bahawa gadis yang bermain sukan kompetitif lebih cenderung berjaya dalam kerjaya mereka.
  • Menurut responden yang telah bermain sukan kompetitif, kemahiran utama yang diperoleh daripada sukan kompetitif termasuk kerja berpasukan (69%) dan kepimpinan (41%). Kemahiran lain termasuk mengurus tekanan dan tekanan (36%), penyelesaian masalah (35%), dan komunikasi yang berkesan (34%).

Mengenai tinjauan
Tinjauan dalam talian terhadap 1,100 orang Amerika yang bekerja sekarang dan sebelum ini, berusia 18 tahun ke atas, dijalankan pada Ogos 2023. Untuk butiran lanjut mengenai tinjauan kami, sila lawati: https://www2.deloitte.com/us/en/pages/about-deloitte/articles/supporting-professional-women-everywhere.html.

Mengenai Deloitte
Deloitte menyediakan audit, perundingan, cukai dan perkhidmatan penasihat terkemuka kepada banyak jenama paling dikagumi di dunia, termasuk hampir 90% Fortune 500® dan lebih daripada 8,500 syarikat swasta AS. Di Deloitte, kami berusaha untuk menghidupkan tujuan kami untuk membuat impak yang penting dengan mewujudkan kepercayaan dan keyakinan dalam masyarakat yang lebih saksama. Kami memanfaatkan