Dukosi umumkan perintis industri bateri Bob Galyen sebagai penasihat syarikat

Bekas CTO CATL dan Pengerusi Emeritus dan CTO di NAATBatt International menyertai Lembaga Penasihat Penyelesaian Pemantauan Sel Inovatif
EDINBURGH, Scotland, 7 Sept. 2023 – Dukosi Ltd, syarikat teknologi yang merevolusikan prestasi, keselamatan dan kelestarian sistem bateri, hari ini mengumumkan pelantikan pakar industri terkenal Bob Galyen sebagai penasihat teknikal kepada syarikat itu. Galyen membawa banyak pengetahuan dan kepakaran untuk membantu mendorong inovasi dan penggunaan platform pemantauan sel unik Dukosi untuk kenderaan elektrik (EV), pengangkutan perindustrian dan pasaran penyimpanan tenaga pegun (ESS). Dalam beberapa bulan akan datang, Galyen akan disertai oleh pakar industri lain dan penyelidik terkemuka di Lembaga Penasihat Teknikal Dukosi.

“Kami sangat gembira mengalu-alukan Bob ke pasukan,” kata Nat Edington, Ketua Pegawai Eksekutif Dukosi. “Pengalaman luar biasa beliau dalam industri dan pemahaman mendalam tentang pembangunan bateri akan sangat berharga ketika kami memperkenalkan teknologi pemantauan sel cerdas kami ke ekosistem bateri. Pengetahuan dan reputasi Bob sudah sangat membantu dalam membina hubungan dengan syarikat-syarikat terkemuka dalam rantaian nilai.”

Galyen ialah seorang eksekutif teknologi penyimpanan tenaga yang mempunyai 46 tahun pengalaman dalam teknologi bateri. Beliau telah bekerja untuk banyak syarikat besar, seperti CATL, pemimpin global teknologi inovatif tenaga baharu, Magna, Delphi dan GM dalam sektor automotif, serta untuk perniagaan kecil usahawan. Menumpukan kepada teknologi bersih, sistem bateri lithium-ion yang digunakan dalam kenderaan elektrik, dan sistem penyimpanan berkecekapan tinggi, beliau telah menjadi Pengerusi Jawatankuasa Standard Bateri SAE International selama 12 tahun, dan merupakan Pengerusi Emeritus dan CTO NAATBatt International.

“Saya telah mengikuti Dukosi dan teknologi pemantauan sel mereka dengan minat yang mendalam sejak beberapa tahun kebelakangan ini,” kata Bob Galyen. “Memantau bateri pada peringkat sel membawa pelbagai manfaat di seluruh ekosistem bateri. Keupayaan pemantauan sel unik Dukosi dengan ketertelusuran hayat masa pada sel memberi manfaat yang lebih besar daripada penyelesaian sedia ada dan juga menyediakan laluan menuju rantaian nilai bateri yang lebih mampan. Saya sangat teruja dapat bekerja dengan pasukan Dukosi dan membantu mendorong perniagaan mereka serta penggunaan industri bagi teknologi penting ini.”

Dukosi akan beralih ke pengeluaran isipadu penyelesaian pemantauan sel uniknya berdasarkan teknologi cip-pada-sel dan komunikasi medan dekat tanpa wayar menjelang akhir tahun ini. Teknologi inovatif ini memungkinkan reka bentuk bateri yang fleksibel, prestasi bateri yang dioptimumkan, standard keselamatan yang tinggi, dan ketertelusuran hayat sel sepanjang masa – dalam aplikasi automotif, penyimpanan tenaga pegun, dan perindustrian.

Mengenai Dukosi

Dukosi membangunkan teknologi revolusioner yang secara dramatik meningkatkan prestasi, keselamatan, dan kecekapan sistem bateri, serta memungkinkan rantaian nilai bateri yang lebih mampan. Syarikat ini menyediakan platform pemantauan sel unik berdasarkan teknologi cip cerdas pada sel dan komunikasi medan dekat tanpa wayar untuk pasaran kenderaan elektrik (EV), pengangkutan perindustrian dan penyimpanan tenaga pegun. Beribu pejabat di Edinburgh, UK, Dukosi mempunyai jangkauan global dengan lokasi di USA, Asia dan Eropah.

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.dukosi.com

Media contactDestanie ClarkeDirector of Marketing+44 7753826162dclarke@dukosi.com

Logo – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/09/f099d5d4-dukosi_logo.jpg

SUMBER Dukosi Ltd