DURECT Corporation Umumkan Pembentangan di Persidangan Pelabur yang Akan Datang

CUPERTINO, Calif., 31 Ogos 2023 — Syarikat DURECT Corporation (Nasdaq: DRRX), sebuah syarikat biofarmaseutikal yang komited untuk mengubah rawatan kecederaan organ akut dan penyakit hati kronik dengan memajukan terapi novel dan berpotensi menyelamatkan nyawa berdasarkan program pengawalatur epigenetik endogenus, akan membentangkan dalam persidangan September 2023 berikut.


DURECT Corporation (www.durect.com) is pioneering the development and commercialization of pharmaceutical systems for the treatment of chronic debilitating diseases and enabling biotechnology-based pharmaceutical products. DURECT's goal is to deliver the right drug to the right site in the right amount at the right time. (PRNewsFoto)

Persidangan Pelaburan Global Tahunan ke-25 H.C. Wainwright, 11-13 September 2023

Lokasi:

Bandar New York, NY

Persembahan Webcast:

11 September 2023, pukul 10:30 pagi ET

Pautan:

klik DI SINI

Persidangan Kesihatan Global Tahunan Cantor Fitzgerald, 26-28 September 2023

Lokasi:

Bandar New York, NY

Persembahan Panel:

27 September 2023 pukul 4:45 petang ET

Pautan:

klik DI SINI

Pautan persembahan juga akan tersedia dengan mengakses laman utama DURECT di www.durect.com dan mengklik halaman “Acara” di bawah seksyen “Pelabur”. Pengurusan akan tersedia untuk pertemuan satu lawan satu semasa persidangan ini. Sila hubungi wakil persidangan atau DURECT secara langsung.

Mengenai Syarikat DURECT
DURECT ialah syarikat biofarmaseutikal yang komited untuk mengubah rawatan kecederaan organ akut dan penyakit hati kronik dengan memajukan terapi novel dan berpotensi menyelamatkan nyawa berdasarkan program pengawalatur epigenetik endogenus. Larsukosterol, calon ubat utama DURECT, mengikat dan merencat aktiviti metiltransferase DNA (DNMT), enzim epigenetik yang meningkat dan dikaitkan dengan hipermetilasi yang ditemui pada pesakit hepatitis berkaitan alkohol (AH). Larsukosterol sedang dalam perkembangan klinikal untuk rawatan potensi AH, yang mana FDA telah memberikan Penetapan Laluan Pantas; steatohepatitis bukan alkohol (NASH) juga sedang diterokai. Di samping itu, POSIMIR® (larutan bupivakain) untuk penggunaan infiltrasi, analgesik bukan opioid menggunakan platform teknologi inovatif SABER®, telah diluluskan FDA dan secara eksklusif dilesenkan kepada Innocoll Pharmaceuticals untuk pengkomersialan di Amerika Syarikat. Untuk maklumat lanjut mengenai DURECT, sila layari www.durect.com dan ikuti kami di Twitter https://twitter.com/DURECTCorp.

Kenyataan Prospektif DURECT
Siaran akhbar ini mengandungi kenyataan prospektif, termasuk kenyataan yang dibuat menurut peruntukan pelabuhan selamat Akta Sekuriti Swasta Litigasi 1995, berkaitan: rancangan kami untuk melaporkan data topline pada suku keempat 2023, kelulusan FDA yang berpotensi untuk larsukosterol untuk rawatan AH, keupayaan hasil positif dalam percubaan AHFIRM untuk menyokong pengemukaan Aplikasi Ubat Baru, rancangan kami untuk mengkomersialkan larsukosterol jika diluluskan, pengkomersialan POSIMIR oleh Innocoll, potensi untuk membangunkan larsukosterol untuk AH, NASH atau indikasi lain, dan manfaat potensi, jika ada, bagi calon produk kami. Keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang terkandung dalam kenyataan prospektif dalam siaran akhbar ini, dan keputusan yang dilaporkan tidak boleh dianggap sebagai petunjuk prestasi masa depan. Risiko dan ketidakpastian yang berpotensi yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza daripada yang diunjurkan termasuk, antara lain, risiko bahawa percubaan AHFIRM mengambil masa lebih lama untuk selesai daripada yang dijangkakan, risiko bahawa percubaan klinikal larsukosterol yang sedang berjalan dan akan datang tidak mengesahkan keputusan daripada percubaan klinikal atau praklinikal sebelumnya, atau tidak menunjukkan keselamatan atau keberkesanan larsukosterol dengan cara yang secara statistik signifikan, risiko bahawa FDA atau agensi kerajaan lain mungkin memerlukan ujian klinikal tambahan untuk larsukosterol sebelum meluluskannya untuk rawatan AH walaupun jika hasil percubaan AHFIRM berjaya, risiko bahawa Innocoll mungkin tidak mengkomersialkan POSIMIR dengan jayanya, dan risiko berkaitan kecukupan sumber tunai kami, anggaran keperluan modal dan perbelanjaan modal kami, keperluan atau keinginan kami untuk pembiayaan tambahan, keupayaan kami untuk mendapatkan modal untuk membiayai operasi dan perbelanjaan kami dan keupayaan kami untuk terus beroperasi sebagai perniagaan yang berterusan. Maklumat lanjut mengenai ini dan risiko lain dimasukkan dalam pengemukaan SEC DURECT yang paling baru di bawah “Faktor Risiko” dalam Bahagian I Item 1A.