E-Space, Beyon Tandatangani Memorandum Persefahaman untuk Membolehkan Perkhidmatan Internet Benda (IoT) Berasaskan Satelit di Kerajaan Bahrain

61 1 E-Space, Beyon Sign Memorandum of Understanding to Enable Satellite-Powered Internet of Things (IoT) Services in the Kingdom of Bahrain

MANAMA, Bahrain, 19 Sept. 2023 – E-Space, syarikat yang menghubungkan Bumi dan angkasa untuk membolehkan penyebaran Internet of Things (IoT) berskala besar penyelesaian dan perkhidmatan, hari ini mengumumkan ia telah menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) dengan Kumpulan Beyon untuk membolehkan perkhidmatan IoT berasaskan angkasa di Kerajaan Bahrain.


E-Space and Beyon sign MOU during the 31st Arab Spectrum Management Group Meeting, held in Manama, Kingdom of Bahrain from 9-14 September 2023. Pictured (L to R): Tamer Azab, Director of Regulatory and Market Access, MEA at E-Space; Amy Mehlman, Vice President of Global Affairs and Stakeholder Relations at E-Space; Mikkel Vinter, CEO of Beyon; and Yousif Sameikh, Head of Enterprise Products at Beyon.

IoT adalah bidang fokus dan eksplorasi utama bagi Beyon kerana ia berusaha untuk membuka peluang baru selaras dengan inisiatif ekonomi digital Bahrain, Wawasan 2030. Dengan menandatangani MoU dengan E-Space, kedua-dua organisasi boleh bekerjasama dalam pembangunan penyelesaian IoT satelit yang memanfaatkan keupayaan rangkaian Beyon yang mapan dan kumpulan LEO canggih E-Space serta keupayaan peranti yang unik. Usaha pembangunan bersama bertujuan untuk mewujudkan penyelesaian IoT unik yang akan menyokong perkhidmatan data IoT masa nyata yang tidak terputus, ‘boleh digunakan di mana-mana’.

Mikkel Vinter, Ketua Pegawai Eksekutif Beyon mengulas, “Kami membayangkan masa depan di mana gabungan komunikasi darat dan angkasa menawarkan liputan berterusan dan perkhidmatan IoT canggih untuk menyampaikan pertumbuhan digital yang sangat pelbagai merentasi pelbagai sektor. Kami menjangkakan kerjasama kami dengan E-Space akan membolehkan penemuan model perniagaan baru dan mempercepatkan penyebaran aplikasi inovatif yang akan meningkatkan peluang dan pengalaman pelanggan korporat dan pengguna, sambil memberi sumbangan positif kepada ekonomi digital Bahrain.”

Greg Wyler, Ketua Pegawai Eksekutif, E-Space menambah: “E-Space mewujudkan satu set keupayaan global yang sama sekali baru untuk memperbaiki kehidupan, kecekapan perniagaan dan membina planet yang lebih bijak dan lebih berhubung. Dengan berpasukan dengan Beyon dalam projek pembangunan IoT darat ke satelit yang unik, kami akan meneroka cara untuk menggunakan perkhidmatan IoT serba guna untuk mengubah pengalaman pelanggan melangkaui kemungkinan kes penggunaan IoT tradisional yang sedia ada.”

MoU telah ditandatangani oleh CEO Beyon Mikkel Vinter dan Naib Presiden Hal Ehwal Global dan Perhubungan Pemegang Kepentingan E-Space Amy Mehlman semasa Mesyuarat Kumpulan Pengurusan Spektrum Arab ke-31, yang dianjurkan oleh Pihak Berkuasa Peraturan Telekomunikasi Bahrain, dan diadakan di Manama, Kerajaan Bahrain dari 9-14 September 2023.

Mengenai Beyon
Beyon, ialah syarikat induk Batelco, 4 syarikat Digital Beyon dan operasi antarabangsa.

Beyon, ialah kumpulan teknologi, lahir di Bahrain untuk mencapai rantau dan seterusnya. Kumpulan syarikat membawa teknologi lebih dekat dengan orang ramai dan perniagaan dengan konektiviti dan penyelesaian digital terbaik dalam kelasnya.

Kumpulan syarikat Beyon termasuk anak-anak syarikat dan sekutu di beberapa lokasi termasuk Bahrain, Jordan, Arab Saudi, Yaman, Mesir, Maldives, Kepulauan Channel, Diego Garcia, St. Helen, Ascension Island, dan Kepulauan Falkland.

Mengenai E-Space
E-Space menghubungkan Bumi dan angkasa untuk membolehkan penyebaran berskala besar Internet of Things (IoT) penyelesaian dan perkhidmatan. Syarikat ini secara mendasar mengubah reka bentuk, ekonomi, pembuatan, had liputan dan penyampaian perkhidmatan konektiviti IoT bertenaga angkasa. Sistem angkasa LEO maju dan mampan akan mewujudkan kelas baharu keupayaan komunikasi serba guna masa nyata yang membolehkan pengguna akhir untuk menyambung, mengesan, mengesan dan bertindak balas ke atas data AI tepi dioptimumkan, dikumpulkan dari bilangan peranti E-Space yang unik yang ditempatkan di seluruh planet. Ketahui lebih lanjut tentang E-Space di: e-space.com dan ikuti Syarikat di LinkedIn dan Instagram.

Hak Cipta © 2023 E-Space. Hak cipta terpelihara. E-Space dan logo E-Space adalah tanda dagangan ESpace, Inc. Semua nama produk atau syarikat lain yang disebut digunakan untuk tujuan pengenalan sahaja dan mungkin merupakan tanda dagangan pemilik masing-masing.

Media Hubungan E-Space:
Chris Phillips, naib presiden, PR & Komunikasi: chris.phillips@e-space.com; +1 (917) 974-1667


(PRNewsfoto/E-Space)

SUMBER E-Space