“EASY MOVE”, STRATEGI PEMBAHARUAN SEMULA JENAMA FOTON DIDEDAHKAN

BEIJING, 29 Ogos 2023 – FOTON, pada ulang tahunnya yang ke-27, menandakan peristiwa itu dengan pelancaran jenama semula yang hebat. Diadakan di Tembok Besar Simatai di Beijing, China, acara itu mempamerkan falsafah jenama baru FOTON dan strategi masa depan.

“EASY MOVE”, STRATEGI PENJENAMAN SEMULA JENAMA FOTON DIDEDAHKAN.

Semasa acara itu, FOTON mendedahkan lima strategi perniagaan utama dan identiti jenama yang diubah suai, menggambarkan visi ambisius syarikat untuk pembangunan masa depannya. Pengerusi Kumpulan Motor Foton, Chang Rui, menekankan pendekatan berorientasikan pelanggan dan lima strategi perniagaan yang akan memandu trajektori FOTON, dengan menekankan pemerkasaan teknologi, model perniagaan inovatif, dan operasi global. Dengan memberi tumpuan kepada strategi dual karbon, strategi tenaga baharu, pembinaan ekosistem digital, globalisasi, dan strategi jenama yang disegarkan, FOTON bertujuan untuk mempercepat inovasi, secara berkesan menangani cabaran dan peluang industri.

FOTON akan mempercepatkan transformasi inovatif, memanfaatkan peluang yang ditawarkan oleh “strategi dual karbon”. Syarikat itu akan terus meningkatkan kelajuan, inovasi dan pencapaian. Ia mensasarkan puncak karbon pada tahun 2028, netral karbon kilang teras menjelang 2035, dan netral karbon rantaian nilai lengkap menjelang 2050.

Mempercepatkan peralihan ke kenderaan tenaga baharu, FOTON akan mensasarkan pasaran bandar, kluster bandar dan pasaran logistik jarak jauh. Ia akan memberi tumpuan kepada teknologi elektrik tulen, bahan bakar hidrogen dan hibrid untuk mempercepatkan susun atur produk kenderaan tenaga baharu, dengan sasaran kadar penembusan produk kenderaan tenaga baharu sebanyak 20% menjelang 2025 dan 50% menjelang 2030.

Usaha akan dilakukan untuk membina ekosistem digital yang cekap. Dengan memperbaharui model pemasaran, FOTON akan mendorong pengedaran untuk beralih daripada penjualan dan perkhidmatan tradisional kepada operasi berorientasikan pelanggan, termasuk kenderaan terpakai, pajakan operasi, dan bekalan tenaga.

Tanpa goyah meneruskan strategi pembangunan global, FOTON bertujuan untuk mencapai pertumbuhan skala, mengukuhkan asas pasaran di negara membangun, mempercepatkan susun atur industri negara, dan memanfaatkan peluang untuk memasuki pasaran maju.

Berakar umbi dalam nod utama evolusi dipercepatkan dalam transformasi tenaga baharu, FOTON memulakan penjenamaan semula jenamanya yang keempat, mendedahkan strategi jenama baru – “Easy Move”. Pengerusi Chang Rui menyatakan, “Kami membayangkan masa depan di mana manusia, kenderaan, barangan, tenaga, digit dan nilai boleh bergerak bebas dalam ruang dan masa, berinteraksi dengan lancar antara maya dan nyata. Strategi ini mencerminkan pendekatan pembangunan kami dan bercita-cita untuk masa depan yang lebih cerah.” Identiti jenama juga mengalami evolusi, dicirikan oleh reka bentuk yang lebih pintar, ringan dan teknologi.

Separuh pertama 2023 telah menyaksikan prestasi luar biasa daripada FOTON. Jualannya secara konsisten memimpin dalam pelbagai bulan, dengan jumlah jualan kumulatif melebihi 11 juta unit, sekali lagi menetapkan rekod global baharu untuk penjualan kenderaan komersial. Pengenalan produk AMT di seluruh julatnya telah menetapkan penanda aras baharu untuk pembangunan transmisi automatik dalam sektor kenderaan komersial China. Pendedahan strategi penjenamaan semula jenama FOTON yang baru dijangka memimpin usaha aktif FOTON untuk mencapai matlamat “dual karbon”, bertujuan untuk mencapai visi “EASY MOVE”.

Foto – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/08/fb72dc5d-easy_move___foton_brand_rejuvenation_strategy_unveiled.jpg