GALE dan Moonrock Labs Bergabung Tenaga untuk Mendefinisikan Semula Pengalaman Permainan Berjenama

Aktivasi interaktif Moonrock akan membuka laluan baharu untuk GALE Stagwell (STGW) dan barisan klien yang mengagumkan.

NEW YORK, 29 Ogos 2023 – Agensi Perniagaan Terkemuka GALE telah mengumumkan perkongsian strategik dengan pakar reka bentuk permainan terkenal Moonrock Labs. Kerjasama ini menggabungkan keupayaan pembangunan dan reka bentuk permainan terkemuka industri Moonrock Lab dengan pendekatan pemasaran bersepadu yang memenangi anugerah GALE, merevolusikan penyelesaian permainan untuk basis pelanggan agensi.


GALE dan Moonrock Labs

Perikatan itu menyusul kerjasama lain dengan klien GALE, termasuk Truth Initiative, Wells Enterprises dan MilkPEP.

Kepakaran khusus Makmal Batu Bulan termasuk mengukir aktivasi kurasi dalam raksasa permainan video Fortnite, Roblox, Minecraft, dan ARK: Survival Evolved. Dunia mainan ini telah memperluas jangkauan rakan kongsi, termasuk Coca-Cola, Fanta, Burger King, dan Macy’s. Dengan memanfaatkan kepakaran Makmal Batu Bulan di alam ini, GALE seterusnya mengukuhkan komitmennya kepada ruang permainan sambil menawarkan akses tanpa tandingan dalam tiga bidang utama:

  • Produk dan teknologi baru. GALE akan mengubah produk baru menjadi pengalaman interaktif yang boleh diakses untuk pelanggan, membawa peluang untuk inovasi huluan melalui pasukan produk berpengalaman Moonrock.
  • Penyelidikan dan pembangunan. Perkongsian ini akan menyampaikan pemikiran kepimpinan dan penyelidikan reka bentuk untuk mempercepatkan pemahaman industri tentang kesan dan keberkesanan permainan.
  • Akses kepada pemain. GALE akan memanfaatkan rangkaian luas Moonrock yang terdiri daripada berjuta-juta pemain sebenar, ramai daripada kumpulan demografi Gen Z yang utama, untuk mempromosikan aktivasi kepada audiens yang lebih luas.

Perikatan itu menyusul beberapa kerjasama dengan klien GALE, termasuk Truth Initiative, Wells Enterprises dan MilkPEP. Baru-baru ini, GALE melibatkan Moonrock untuk membina tiga peta asli Fortnite untuk MilkPEP yang dilancarkan di VidCon, mengintegrasikan Bomb Pop® ke dalam Restaurant Tycoon II di Roblox, dan dalam beberapa minggu akan datang akan menganjurkan beberapa acara Minecraft dengan pencipta dan ahli komuniti, termasuk item kustom percuma untuk Truth Initiative.

“Pemasar masih bergelut dengan cara untuk berintegrasi secara autentik ke dalam ekosistem dan komuniti permainan. Untuk berbuat demikian, mereka mesti beralih daripada strategi kesan semata-mata kepada satu keseluruhan perendaman. Perkongsian GALE dengan Moonrock Labs membolehkan kami mempercepatkan pemasar dalam perjalanan transformatif itu,” ketua inovasi GALE Ben James berkata.

“Projek sebelum ini kami dengan GALE telah membuktikan ia mungkin untuk membina iklan komersial interaktif, imersif, panjang yang pengguna akan beratur untuk alami,” kata John Benyamine, pengasas bersama Moonrock Labs. “Lebih menarik lagi ialah perasaan menyeronokkan, berkomuniti yang dihasilkan sebelum, semasa dan selepas setiap acara. Ini secara berkesan taman tema jenama sementara dalam awan yang boleh diakses dari mana-mana peranti di mana sahaja di dunia – dan kemasukan adalah percuma.”

Awal tahun ini, GALE mendedahkan Advance Party, amalan inovasi yang bertujuan mengintegrasikan format baru dan inovatif ke dalam mesin bercerita, memacu pertumbuhan eksponen untuk pelanggan. Perkongsian dengan Moonrock Labs menandakan yang pertama daripada beberapa pengumuman menarik akan datang.

Juga pada 2023, Moonrock Labs melancarkan laman permainan berfokuskan Hitam LoopBreak dengan sokongan daripada Google Play, serta penciptaan kandungan untuk pelanggan termasuk Samsung, Star Trek, dan Skydance Interactive.

Untuk maklumat lanjut hubungi lindsay.bennett@galepartners.com

Mengenai GALE
GALE ialah Agensi Perniagaan. Kami membawa wawasan perniagaan kepada penceritaan jenama dan mengaktifkannya merentasi setiap saluran. Dengan kepakaran dalam strategi perniagaan, CRM, kesetiaan, penceritaan jenama, bersepadu, prestasi, kreatif, dan pemasaran kandungan, reka bentuk pengalaman dan media, GALE mewujudkan sistem pemasaran dan komunikasi yang mengembangkan perniagaan. Ditubuhkan pada 2014, agensi itu kini mempunyai pejabat di New York, Singapura, Toronto, Denver, Detroit, Los Angeles, London, Austin dan Bengaluru. Pada 2021, GALE dinamakan Agensi Data & Analitik tahun ini di Senarai A Ad Age. Untuk maklumat mengenai GALE, platform data pelanggannya AlchemyTM dan keupayaan penyelidikan pengguna ASK GALE, lawati: https://gale.agency/.

Mengenai Moonrock
Moonrock menggabungkan pengetahuan industri permainan video selama berdekad dengan kaedah dan teknologi penglibatan terkini yang direka untuk mencapai demografi pemain yang sangat penting. Menumpukan kepada penciptaan kandungan di pelbagai rangkaian, Moonrock membuka bahagian Makmalnya pada 2023 dengan pasukan 150 pembangun, pereka, dan pengurus produk yang mewujudkan pengalaman interaktif di Roblox, Fortnite, Minecraft, dan platform permainan terkemuka lain. Pelanggan termasuk Samsung, PUBG, Red Bull, Immutable, HyperX, Paramount, Comic-Con International, dan banyak lagi. Lawati https://Moonrock.agency untuk ketahui lebih lanjut


GALE (PRNewsfoto/Stagwell Inc.)

SUMBER Stagwell Inc.