Gogo Umumkan Program Pembelian Semula Saham Bernilai $50 Juta

BROOMFIELD, Colo., 5 Sept. 2023 — Gogo Inc. (NASDAQ: GOGO) (“Gogo” atau “Syarikat”), penyedia perkhidmatan sambungan jalur lebar terbesar di dunia untuk pasaran penerbangan perniagaan, hari ini mengumumkan bahawa Lembaga Pengarahnya meluluskan program pembelian semula saham yang memberi kuasa kepada Syarikat untuk membeli semula sehingga $50 juta saham biasa Syarikat.

“Keutamaan peruntukan modal jangka panjang kami adalah pertama, mengekalkan kecairan yang mencukupi; kedua, melabur dalam inisiatif strategik pulangan tinggi; ketiga, membawa tahap hutang yang sesuai dengan nisbah hutang bersih sasaran 2.5x – 3.5x; dan keempat, mengembalikan modal kepada pemegang saham,” kata Oakleigh Thorne, pengerusi dan CEO. “Dengan baki tunai yang kukuh, projek Gogo 5G, Galileo dan strategik lain kami dibiayai dengan baik, nisbah hutang bersih kami pada 3.0x, dan dengan keyakinan kukuh terhadap perniagaan kami, kami kini selesa bergerak ke keutamaan keempat dan mengembalikan modal kepada pemegang saham,” kata Thorne.

Pembelian semula boleh dilakukan mengikut budi bicara pengurusan dari semasa ke semasa di pasaran terbuka, melalui transaksi perundingan persendirian, atau dengan cara lain, termasuk melalui penggunaan pelan perdagangan yang bertujuan untuk layak di bawah 10b5-1 di bawah Akta Pertukaran Sekuriti, seperti yang dipinda, selaras dengan undang-undang sekuriti yang berkenaan dan sekatan lain. Program pembelian semula ini tidak mempunyai had masa dan boleh ditangguhkan untuk tempoh tertentu atau dihentikan pada bila-bila masa dan tidak mewajibkan Syarikat membeli sebarang saham biasa Gogo. Masa dan jumlah pembelian semula saham akan bergantung kepada perniagaan, ekonomi dan keadaan pasaran, keperluan korporat dan peraturan, harga saham semasa, dan pertimbangan lain. Syarikat tidak menjangkakan akan menanggung hutang untuk membiayai program pembelian semula saham.

Syarikat mempunyai 128,697,082 saham biasa yang beredar pada 3 Ogos 2023.

Mengenai GogoGogo ialah penyedia perkhidmatan sambungan jalur lebar terbesar di dunia untuk pasaran penerbangan perniagaan. Kami menawarkan suite sistem kabin pintar yang boleh disesuaikan untuk kesalinghubungan bersepadu, hiburan dalam penerbangan dan penyelesaian suara. Produk dan perkhidmatan Gogo dipasang pada ribuan pesawat perniagaan semua saiz dan semua jenis misi dari pesawat turboprop kepada jet global terbesar, dan digunakan oleh operator pemilikan pecahan terbesar, operator sewaan, jabatan penerbangan korporat dan individu.

Setakat 30 Jun 2023, Gogo melaporkan 7,064 pesawat perniagaan terbang dengan sistem ATG Gogo, 3,598 daripadanya terbang dengan sistem Gogo AVANCE L5 atau L3; dan 4,433 pesawat dengan kesalinghubungan satelit jalur sempit dipasang. Hubungi kami di www.gogoair.com.

Nota Amaran Mengenai Kenyataan Masa Depan

Pendedahan tertentu dalam siaran akhbar ini termasuk kenyataan masa depan dalam lingkungan makna Akta Litigasi Sekuriti Swasta 1995. Kenyataan masa depan ini termasuk, tanpa had, kenyataan mengenai prospek perniagaan dan kewangan kami, strategi dan rancangan peruntukan modal, dan maklumat kewangan dan operasi lain. Apabila digunakan dalam perbincangan ini, perkataan “kuasa”, “keutamaan”, “terus”, “jangkaan”, “berhasrat”, “boleh”, “rancangan”, “projek”, “akan”, dan negatif bagi ini atau frasa serupa bertujuan untuk mengenal pasti kenyataan masa depan dalam siaran akhbar ini. Kenyataan masa depan mencerminkan jangkaan semasa kami mengenai peristiwa, hasil atau kesudahan masa depan. Jangkaan ini mungkin atau mungkin tidak direalisasikan. Walaupun kami percaya jangkaan yang tercermin dalam kenyataan masa depan adalah munasabah, kami tidak dapat memberi jaminan bahawa jangkaan ini akan terbukti betul. Sesetengah jangkaan ini mungkin berdasarkan andaian, data atau penghakiman yang terbukti salah. Peristiwa, hasil dan kesudahan sebenar mungkin berbeza dengan ketara daripada jangkaan kami disebabkan pelbagai risiko dan faktor yang diketahui dan tidak diketahui. Walaupun tidak mungkin untuk mengenal pasti kesemua risiko dan faktor ini, ia termasuk, antara lain, keadaan dan pasaran ekonomi, harga saham semasa, keperluan korporat dan peraturan, kemungkinan program pembelian semula saham ditangguhkan atau dihentikan, keupayaan kami untuk membangunkan dan melancarkan Gogo 5G, Global Broadband atau teknologi generasi seterusnya; keupayaan kami untuk menyampaikan keupayaan prestasi yang dijangkakan bagi sebarang teknologi baharu, termasuk, tanpa had, AVANCE LX5; dan peristiwa lain di luar kawalan kami yang boleh mengakibatkan keputusan operasi yang tidak dijangka.

Maklumat tambahan mengenai perkara ini boleh didapati di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam laporan tahunan kami pada Borang 10-K bagi tahun berakhir 31 Disember 2022, seperti yang difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa pada 28 Februari 2023, dan dalam laporan suku tahunan kami pada Borang 10-Q seperti yang difailkan dengan SEC pada 3 Mei 2023 dan 7 Ogos 2023.

Mana-mana satu faktor ini atau gabungan faktor-faktor ini boleh menjejaskan keadaan kewangan atau hasil operasi masa depan kami secara material dan boleh mempengaruhi sama ada sebarang kenyataan masa depan yang terkandung dalam laporan ini akhirnya terbukti tepat. Kenyataan masa depan kami bukan jaminan prestasi masa depan, dan anda tidak sepatutnya bergantung sepenuhnya kepadanya. Semua kenyataan masa depan bercakap hanya pada tarikh dibuat dan kami tidak mengambil tanggungjawab untuk mengemas kini atau mengubah suai secara terbuka sebarang kenyataan masa depan, sama ada disebabkan oleh maklumat baharu, peristiwa masa depan atau sebaliknya.

Hubungan Media:Caroline Bosco+1 312-517-6127cbosco@gogoair.com

Hubungan Pelabur:William Davis+1 917-519-6994wdavis@gogoair.com

SUMBER Gogo Inc.