Greenway Umumkan Penyata Kewangan Suku Pertama

/TIDAK UNTUK DIEDARKAN KEPADA PERKHIDMATAN BERITA AMERIKA SYARIKAT ATAU UNTUK DISEBAR DI AMERIKA SYARIKAT./

KINGSVILLE, ON, 29 Ogos 2023 /CNW/ – Greenway Greenhouse Cannabis Corporation (CSE: GWAY) (OTCQB: GWAYF) (“Greenway” atau “Syarikat”), penanam kanabis rumah hijau berkualiti tinggi untuk pasaran Kanada, hari ini melaporkan penyata kewangan interimnya bagi suku tahun berakhir 30 Jun 2023.


Greenway Greenhouse Cannabis Corporation (CNW Group/Greenway Greenhouse Cannabis Corporation)

Syarikat berbesar hati melaporkan keputusan berikut bagi suku tahun berakhir 30 Jun 2023:

Perkara Utama:

  • Sepanjang suku tahun ini, Greenway melaporkan EBITDA Terlaras Positif sebanyak $16,408 pada hasil $1,174,189
  • Ini adalah suku tahun kelima berturut-turut Greenway dengan EBITDA Terlaras Positif
  • Kos jualan terdiri daripada $747,170 perbelanjaan tunai dan $214,361 perbelanjaan pelunasan menghasilkan jumlah margin kasar sebelum pelunasan inventori dan pelarasan nilai saksama sebanyak 18%
  • Purata kos tunai setiap gram yang dibelanjakan untuk suku tahun ini ialah $0.67, terdiri daripada semua input tanaman dan upah, pembungkusan pukal, penghantaran dan pembaikan dan penyelenggaraan kemudahan
  • Purata berwajaran kos tunai setiap gram inventori barangan siap sedia ada pada 30 Jun 2023 ialah $0.66

“Kami terus memberikan apa yang kami percaya memisahkan kami daripada pesaing kami, iaitu kos rendah dan pengeluaran berkualiti tinggi,” kata Carl Mastronardi, Presiden Greenway. “Kami akan terus mencari cara untuk berinovasi dan meningkatkan teknik penanaman kami kerana kami percaya kami boleh mengekalkan kos semasa kami sambil meningkatkan kualiti yang sudah tinggi.”

“Memandangkan kami bersiap sedia untuk memasuki pasaran pengguna, Greenway telah dapat mengekalkan overhed dan kos jualan yang rendah,” kata Jamie D’Alimonte, CEO Greenway. “Saya berbangga kerana kami telah dapat menyampaikan suku tahun EBITDA Terlaras Positif yang lain, menandakan yang kelima berturut-turut. Kami akan terus melihat Greenway menyampaikan kemajuannya di sepanjang laluan menuju keuntungan.”

Salinan penyata kewangan interim bagi suku tahun berakhir 30 Jun 2023 2023 disediakan selaras dengan Piawaian Pelaporan Kewangan Antarabangsa (IFRS) dan Perbincangan dan Analisis Pengurusan berkaitan boleh didapati di bawah profil Syarikat di www.sedarplus.ca. Semua amaun yang dinyatakan dalam siaran akhbar ini merujuk kepada dolar Kanada.

Ukuran Bukan IFRS

Pengurusan menggunakan ukuran bukan IFRS untuk menilai prestasi Syarikat. Ukuran bukan IFRS tidak mempunyai apa-apa makna yang distandardkan di bawah IFRS dan bukan suatu ukuran prestasi kewangan di bawah IFRS, oleh itu, mungkin tidak boleh dibandingkan dengan ukuran yang serupa yang dikemukakan oleh syarikat-syarikat lain. Sila rujuk kepada muka surat 1 Perbincangan dan Analisis Pengurusan Syarikat untuk penjelasan mengenai komposisi EBITDA Terlaras, penjelasan tentang bagaimana ia memberikan maklumat yang berguna kepada pelabur dan penjelmaan kuantitatif kepada ukuran kewangan yang paling langsung setara di bawah IFRS, yang dengan ini dimasukkan melalui rujukan dalam siaran akhbar ini.

Penjelmaan Semula Ukuran Bukan IFRS

Jadual berikut menjelmakan semula ukuran bukan IFRS kepada ukuran IFRS yang paling setara untuk tiga bulan berakhir 30 Jun 2023. Ukuran ini tidak mempunyai apa-apa makna yang distandardkan di bawah IFRS dan bukan suatu ukuran prestasi kewangan di bawah IFRS, oleh itu, mungkin tidak boleh dibandingkan dengan ukuran yang serupa yang dikemukakan oleh syarikat-syarikat lain.

Bagi tiga bulan berakhir 30 Jun 2023

Pendapatan Bersih (Kerugian)

(1,109,781)

Pelunasan – kos jualan

214,361

Pelarasan nilai saksama ke atas jualan inventori

Pelarasan nilai saksama ke atas pertumbuhan aset biologi

(48,226)

Pelunasan – operasi

75,482

Pampasan berasaskan saham

Perkhidmatan hubungan pelabur yang perlu dibayar dengan saham biasa

166,350

270,000

Hutang lapuk

268,237

Perbelanjaan faedah

Pendapatan sewa

179,985

EBITDA Terlaras