H2 Green Steel bekerjasama dengan Kumpulan Volvo untuk bekalan keluli hampir sifar pelepasan

Mining 33 H2 Green Steel bekerjasama dengan Kumpulan Volvo untuk bekalan keluli hampir sifar pelepasan

STOCKHOLM, 14 Sept. 2023 – Ketika kenderaan komersial semakin banyak menggunakan penyelesaian elektrifikasi, mengurangkan pelepasan ketika produk digunakan, jejak alam sekitar dari rangkaian bekalan dan pengeluaran menjadi semakin penting. Oleh kerana keluli adalah salah satu bahan utama dalam pembuatan trak, bas dan mesin pembinaan, peralihan ke arah keluli hijau adalah elemen penting bagi perjalanan berterusan Kumpulan Volvo ke arah dekarbonisasi.

“Kerjasama yang menyokong usaha kami untuk mengurangkan pelepasan adalah penting dalam perjalanan menuju sifar bersih. Keluli memberi sumbangan besar kepada jejak produk kami, dan bekerja sama dengan pemain baru dan mapan untuk membangunkan bahan tanpa karbon adalah kunci untuk kemajuan dalam penyelesaian pengangkutan dan infrastruktur mampan,” kata Andrea Fuder, Ketua Pegawai Pembelian Kumpulan Volvo.

Perjanjian bekalan jangka panjang yang diletakkan dari Kumpulan Volvo adalah untuk keluli hijau dari loji baru H2 Green Steel di Boden di Utara Sweden. Permulaan pengeluaran dirancang pada akhir 2025. Penghantaran kepada Kumpulan Volvo akan bermula pada pertengahan 2026.

“Industri kenderaan komersial telah secara aktif mendorong permintaan untuk keluli hijau, mengesahkan minat pasaran. Apabila pemain besar yang tidak dapat disangkal seperti Kumpulan Volvo, yang bekerja di barisan hadapan perubahan mampan, meletakkan pesanan pelanggan, ia adalah tanda jelas keyakinan dalam syarikat kami dan produk kami,” kata Henrik Henriksson, CEO H2 Green Steel.

HUBUNGI:
Untuk maklumat lanjut
Karin Hallstan, Ketua Perhubungan Awam dan Media, telefon: +46 76 842 81 04, e-mel: press@h2greensteel.com
Claes Eliasson, Perhubungan Media Kumpulan Volvo, telefon: +46 76 553 72 29

Fail berikut boleh dimuat turun:

https://mb.cision.com/Main/20623/3834924/2294234.pdf

H2 Green Steel bekerjasama dengan Kumpulan Volvo untuk bekalan keluli hampir sifar pelepasan

https://news.cision.com/h2-green-steel/i/volvo-group,c3215548

Kumpulan Volvo