Hyperproof Tutup Pelaburan Pertumbuhan Bernilai USD40 Juta yang Diketuai oleh Riverwood Capital untuk Memenuhi Permintaan Enterprise untuk Pengurusan Risiko dan Pematuhan yang Canggih

Permintaan untuk pengurusan risiko dan pematuhan terus didorong oleh ancaman dan risiko baru, peraturan global baru, dan penelitian yang dipertingkatkan daripada badan-badan pengawalseliaan di seluruh dunia.

Dengan pengurusan risiko enterprise dan automasi aliran kerja pematuhan yang maju, syarikat-syarikat dari perusahaan bersaiz sederhana kepada enterprise besar boleh menggunakan penyelesaian Hyperproof yang komprehensif dan boleh disesuaikan untuk mengesan dan mengurangkan risiko serta mengautomasikan aliran kerja kolaboratif yang kompleks, mengubah mandat risiko dan pematuhan menjadi pembeda.

BELLEVUE, Wash., 30 Ogos 2023Hyperproof — sebuah syarikat pengurusan risiko dan pematuhan berasaskan SaaS yang inovatif, hari ini mengumumkan penutupan pelaburan pertumbuhan $40 juta yang diketuai oleh Riverwood Capital, sebuah pelabur global dalam syarikat teknologi berpertumbuhan tinggi, dengan penyertaan daripada pelabur sedia ada Toba Capital.


Hyperproof Logo (PRNewsfoto/Hyperproof)

Permintaan untuk pengurusan risiko dan pematuhan terus didorong oleh ancaman dan risiko baru, peraturan global baru, dan penelitian yang dipertingkatkan daripada badan-badan pengawalseliaan di seluruh dunia. Dengan FedRAMP, CMMC, dan peraturan privasi negeri yang ditakrifkan, syarikat-syarikat sedang bekerja dengan cepat untuk menyesuaikan perubahan yang diperlukan. Baru-baru ini, SEC meluluskan keperluan pendedahan baru untuk mempertanggungjawabkan syarikat-syarikat atas pelanggaran material yang dilaporkan. Dalam landskap peraturan yang berubah dengan cepat, syarikat-syarikat oleh itu mencari teknologi strategik yang membolehkan mereka menguruskan risiko dan pematuhan dalam skala besar. Hyperproof menyelesaikan cabaran-cabaran ini dengan memberikan visibiliti 360 darjah ke dalam postur risiko dan pematuhan sesebuah organisasi sambil memastikan kolaborasi yang lebih kuat merentasi pasukan dan mengurangkan ketidakcekapan yang menimpa syarikat-syarikat ketika mereka berkembang. Platform Hyperproof menyokong lebih daripada 85 rangka kerja yang berkaitan secara meluas dan industri tertentu serta negeri, seperti SOC 2, ISO 27001, NIST 800-53, NIST CSF, FedRAMP, CCPA, GDPR, HIPAA, dan lain-lain.

Hyperproof akan menggunakan dana untuk memperluaskan tawaran enterprise-grade dan membangunkan teknologi baru dengan heuristik dan kecerdasan buatan yang maju untuk mengautomasikan proses manual yang membosankan dan meningkatkan skala aliran kerja pematuhan dan risiko. Hyperproof telah menggandakan tiga kali ganda asas pelanggannya sejak 2022 dan menandatangani perjanjian perkongsian utama dengan firma global seperti Grant Thornton. Ketika Hyperproof telah berkembang, senarai pelanggannya telah berkembang untuk merangkumi syarikat-syarikat terkemuka industri seperti Reddit, Motorola, Nutanix, Applovin, dan Veeva Systems. Asas pelanggan Hyperproof adalah luas merangkumi syarikat-syarikat dalam teknologi, perkhidmatan kewangan, penjagaan kesihatan, pembuatan, dan vertikal lain dan semakin menggabungkan organisasi pertumbuhan pesat bersaiz sederhana hingga sederhana dan enterprise besar kerana fleksibiliti dan pendekatan berorientasikan risiko platform. Mengukuhkan kepentingan keperluan teknologi pematuhan canggih di peringkat enterprise, Hyperproof telah melihat pertumbuhan pendapatan sebanyak 260% sejak 2022.

“Platform Hyperproof memberikan fleksibiliti, penyesuaian, laporan yang berkuasa, skalabiliti, dan pengoptimuman aliran kerja yang pelanggan kami perlukan untuk mendahului keperluan pematuhan dan kekal relevan,” kata Craig Unger, CEO dan Pengasas Hyperproof. “Kami di Hyperproof adalah juara yang tidak kenal penat bagi pelanggan kami, meletakkan keperluan mereka sebagai keutamaan dalam setiap keputusan yang kami buat. Pusingan pendanaan ini akan memberi kami kuasa untuk berkembang bersama pelanggan kami dan terus menawarkan keupayaan inovatif baru untuk memenuhi keperluan enterprise yang sentiasa berkembang.”

“Sebagai tindak balas terhadap dinamik global yang berubah, syarikat-syarikat tertakluk kepada senarai keperluan pematuhan yang berkembang. Enterprise yang dapat menjangka dan menyelaraskan protokol pematuhan mereka akan lebih bersedia untuk menyesuaikan dengan cepat dan lancar kepada senario semasa dan masa depan, membebaskan mereka daripada proses yang mahal dan memakan masa dan membenarkan profesional untuk memberi tumpuan kepada fungsi perniagaan teras mereka,” kata Jeff Parks, Pengasas & Pengarah Pengurusan Riverwood Capital. “ROI yang luar biasa daripada pelaksanaan platform Hyperproof adalah serta-merta dan tidak dapat dinafikan, dan kami sangat gembira dapat bermitra dengan Craig dan pasukan yang mengagumkan yang telah dibina di Hyperproof ketika mereka mengurangkan kesakitan sejagat ini dan membantu syarikat-syarikat mengubah pematuhan dan pelaporan menjadi kelebihan unik.”

“Memandangkan keperluan peraturan semakin ketat, mendorong keperluan untuk pemantauan berterusan di seluruh jabatan, kami juga melihat bahawa sijil pematuhan kini merupakan keperluan standard dalam proses RFP untuk memenangi perniagaan baru,” kata Ramesh Venugopal, Rakan Kongsi di Riverwood Capital dan ahli baru Lembaga Pengarah Hyperproof. “Platform berasaskan awan Hyperproof diposisikan dengan baik untuk menggantikan infrastruktur enterprise usang yang menguras masa dan sumber syarikat, mempunyai integrasi yang terhad, dan tidak menyediakan alat pengoptimuman aliran kerja yang diperlukan syarikat untuk kekal mematuhi. Kami teruja untuk bermitra dengan Hyperproof dalam misi mereka untuk membantu syarikat-syarikat membezakan diri mereka dengan visibiliti lengkap terhadap postur pematuhan mereka.”

Mengenai Hyperproof

Hyperproof ialah platform SaaS yang memberi kuasa kepada pasukan pematuhan, risiko, dan keselamatan untuk mengautomasi dan meningkatkan aliran kerja mereka tanpa beban melompat di antara pelbagai platform legasi dan spreadsheet. Platform Hyperproof membolehkan pasukan mendapatkan visibiliti penuh ke dalam risiko organisasi, menyelaraskan proses audit, dan mengurangkan beban kerja pematuhan yang semakin meningkat dalam satu platform yang lancar. Hyperproof dipercayai oleh organisasi terkemuka seperti Veeva Systems, Fortinet, Motorola, Outreach, dan 3M. Untuk ketahui lebih lanjut mengenai Hyperproof, layari https://hyperproof.io

Mengenai Riverwood Capital

Riverwood Capital melabur dalam syarikat-syarikat teknologi dan dibolehkan teknologi berpertumbuhan tinggi. Riverwood menawarkan gabungan unik pandangan operasi, strategik, teknologi, dan kewangan kepada syarikat portfolio yang biasanya memerlukan modal pertumbuhan dan kepakaran untuk meningkat skala secara global. Firma ini berusaha untuk melabur dalam perniagaan yang mapan dengan teknologi dan model perniagaan yang terbukti, dan kesesuaian yang betul dari segi budaya dan nilai. Riverwood ditubuhkan pada 2008 dan telah berpeluang untuk melabur dan menyokong lebih daripada 70 syarikat sejak penubuhannya, yang telah meningkatkan pendapatan pada kadar 45% setahun purata sepanjang tempoh itu. Firma ini mempunyai pejabat di Menlo Park, CA; Miami, FL; New York, NY; dan São Paulo, Brazil. Untuk ketahui lebih lanjut, layari www.riverwoodcapital.com.

Media Contact:

Erin Nelson
Sr. SEO & Content Marketing Manager, Hyperproof
erin@hyperproof.io