IBIS STYLES LANCAR SIARAN #OPENPARTY BAHARU DI SERATA EROPAH, MERAIKAN PENGALAMAN KREATIF DAN BERGEMBIRA DENGAN SENI & BUDAYA TEMPATAN

#OpenpARTy pertama bermula di ibis Styles Copenhagen
Orestad,
dengan tetamu dijemput untuk menjadi “sebahagian daripada seni”

COPENHAGEN, Denmark, 14 Sept. 2023 — ibis Styles, sebahagian daripada Accor, kumpulan perhotelan terkemuka dunia, dengan sukacitanya melancarkan #OpenpARTy pertamanya di ibis Styles Copenhagen Orestad pada 28 September 2023. Acara langsung kolaboratif seni digital kolosal ini direka untuk meraikan kreativiti jenama ibis Styles, pengalaman tetamu yang unik, dan estetika gaya hidup yang tersendiri. Konsep #OpenpARTy adalah sebahagian daripada program global #OpenToCreativity jenama, bekerjasama dengan komuniti seni & reka bentuk untuk menggegarkan tenaga dan menyuntik setiap hotel ibis Styles dengan suasana yang unik, membekalkan jiwa kreatif tetamu dan mempamerkan karya kreatif artis kejiranan. Akan segera berlangsung di lebih 40 hotel ibis Styles, #OpentoCreativity dan siri #OpenpARTy baru sahaja bermula. Dengan rangkaian global lebih 650 hotel di seluruh dunia, ibis Styles memastikan masih banyak lagi penciptaan artistik yang akan datang.

Konsep #OpenpARTy adalah sebahagian daripada program global #OpenToCreativity jenama ibis Styles

Tetamu #OpenpARTy di ibis Styles Copenhagen Orestad akan melepaskan hasrat artistik mereka dalam proses penciptaan seni digital acara langsung yang kolaboratif. Karya ini akan dikurasi oleh salah seorang artis jalanan kegemaran Copenhagen, Isaac Malakkai, dikagumi atas karyanya dalam ruang fizikal dan digital, animasi, dan grafik gerakan. Sama ada mereka memilih untuk menyediakan penyerahan digital secara teliti yang menjadi sebahagian daripada fabrik karya, atau hanya berdiri dalam unjuran karya yang sedang berlangsung, tetamu dialu-alukan untuk menjadi sebahagian daripada seni. Hasil akhir akan dicetak sebagai NFT – dibuat dan dimiliki bersama – bertindak sebagai potongan komunal gaya Copenhagen.

“Konsep #OpenpARTy adalah salah satu daripada banyak pengalaman ibis Styles yang unik yang tidak akan didapati di tempat lain. Dengan melibatkan orang ramai untuk berkolaborasi dengan artis tempatan di hotel kami, kami menunjukkan sokongan kami untuk eksperimentasi artistik, keaslian, dan pengungkapan diri, sementara menjemput tetamu untuk benar-benar menjadi sebahagian daripada seni,” kata Marie-Agnès Froment, Pengarah Jenama ibis Styles, Accor. “Merentasi rangkaian ibis Styles kami, program #OpenToCreativity kami mendorong kebudayaan ke hadapan, meraikan kreativiti, dan membuka akses kepada komuniti global yang sehaluan. Bagi tetamu, hotel kami membuka pintu kepada budaya kreatif tempatan; bagi jiran kami yang berbakat, kami menyediakan ruang untuk bertemu, berkolaborasi dan mempamerkan bakat artistik mereka.”

#OpenpARTy @ Copenhagen

Artis, penghibur dan pencinta gaya Copenhagen yang paling edgy akan bersemangat bersama tetamu, peminat, dan pengikut ibis Styles di #OpenpARTy ibis Styles Copenhagen Orestad pada 28 September 2023, menampilkan @Malakkai, salah seorang artis jalanan tempatan teratas di Denmark. Bunyi akan disediakan oleh DJ dan penerbit Denmark Kasper Bjørke dan DJ Prom Night. Acara hibrid ini akan disiarkan secara langsung di galeri ruang meta ibis Styles dan rangkaian media sosial jenama (Instagram dan TikTok) – berkongsi #OpenpARTy dan mesej keterbukaannya dengan komuniti global ibis Styles yang luas.

*Untuk mengakses Metaverse pada telefon bimbit anda, muat turun aplikasi Spatial.io pada iPhone/iPad atau Android.

Copenhagen dipilih sebagai bandar pertama untuk menganjurkan #OpenpARTy ibis Styles, memandangkan komuniti seni dan penekanan budaya atas reka bentuk avant-garde yang ternama. Bandar ini baru-baru ini ditetapkan sebagai Ibu Kota Seni Bina Dunia untuk 2023 oleh Pengarah Besar UNESCO. Lebih banyak acara #OpenpARTy akan diadakan di destinasi ibis Styles di seluruh Eropah, meraikan artis berbakat dan adegan budaya unik dalam setiap komuniti.

“Seni pada dasarnya adalah kolaborasi antara artis dan penonton. Idea yang diilhamkan oleh sesuatu karya seni sentiasa merupakan hasil perbualan antara pencipta dan penonton, biasanya berhadapan satu sama lain, dalam cara yang hampir bertentangan,” kata Isaac Malakkai aka @Malakkai. “ibis Styles membuatnya segar dengan membawa penonton ke sisi artis, mencelup mereka sepenuhnya dalam proses kreatif, yang mencabar dan mengujakan – dan akan benar-benar mencerminkan warna, dan suara, dan perspektif liar yang wujud di sepanjang jalan-jalan Copenhagen.”

Mereka yang ingin menghadiri acara ini dijemput untuk mendaftar untuk senarai tetamu di sini.

#OpenToCreativity @ Dunia

#OpenpARTy Copenhagen hanyalah satu elemen program global #OpenToCreativity ibis Styles. Program ini dilancarkan pada tahun 2022 dengan metaverse #OpenToCreators (Galeri Ruang ibis Styles) dan acara yang berjaya di Seville dan Bangkok. Hotel peserta mencipta karya seni asli dan unik dengan bekerjasama dengan pencipta tempatan atau menggunakan kecerdasan buatan kami.