Info-Tech Research Group Umumkan Pelan Tindakan untuk Mempertingkat Tadbir Urus OT dalam Industri Pembuatan

31 7 Info-Tech Research Group Unveils Blueprint for Enhanced OT Governance in the Manufacturing Industry

Penyelidikan baru daripada firma itu menyerlahkan bagaimana pemahaman tentang sumbangan teknologi operasi kepada kebolehpercayaan dan penyampaian nilai dalam industri pembuatan adalah penting untuk mencapai tadbir urus optimum.

TORONTO, 30 Ogos 2023 – Kepentingan tadbir urus teknologi operasi (OT) meningkat semasa pandemik COVID-19 apabila industri pembuatan berhadapan dengan gelombang serangan siber yang tidak berkesudahan. Dengan industri yang terus memeluk ketangkasan dan bergantung pada sistem automatik yang lebih tua di kawasan OT mereka, integrasi analitik data dan kecerdasan buatan (AI) / pembelajaran mesin (ML) telah menjadi penting untuk mengoptimumkan proses perniagaan. Untuk menangani risiko dan menggalakkan tadbir urus OT yang kolaboratif, Info-Tech Research Group telah melancarkan Improve OT Governance to Drive Business Results, sumber komprehensif berdasarkan penyelidikan yang direka untuk memberdayakan perniagaan untuk mencapai hasil unggul sambil menangani cabaran siber kontemporari.

“Kejayaan dalam organisasi digital moden bergantung pada keupayaan organisasi untuk menyesuaikan kelajuan dan ketidakpastian, memerlukan pendekatan tadbir urus yang dinamik dan responsif – satu yang disematkan dan diautomasikan dalam organisasi untuk memungkinkan cara kerja, inovasi, dan perubahan baru sambil memastikan keselamatan,” jelas Kevin Tucker, pengarah penyelidikan utama di Info-Tech Research Group.

Penyelidikan Info-Tech menyerlahkan kepentingan mengekalkan pematuhan tadbir urus OT selaras dengan perubahan landskap perniagaan. Walau bagaimanapun, kerja ini boleh mencabar, kerana OT membentangkan risiko tinggi apabila peralatan mesti didedahkan ke internet untuk penyelenggaraan luaran, meninggalkan perniagaan terdedah. Selain itu, kekurangan kemahiran dalam membenarkan, merancang, melaksanakan, dan mengekalkan perkhidmatan OT membawa kepada pengurusan kacau bilau, menjejaskan operasi. Industri pembuatan juga sering mengabaikan mengukur pengelakan kos dan penyampaian nilai yang diperoleh daripada tadbir urus OT yang disengajakan, menghalang keupayaan mereka untuk mengiktiraf manfaat sebenarnya.

“Jika tadbir urus tidak menyesuaikan untuk membolehkan persekitaran perniagaan dan keperluan pelanggan yang berubah, ia akan cepat menjadi tidak sejajar dengan matlamat dan mendorong kegagalan,” jelas Valence Howden, pengarah penyelidikan utama di Info-Tech Research Group. “Oleh itu, IT/OT mesti membina pendekatan tadbir urus yang berkesan dan relevan hari ini sambil membina kebolehsuaian untuk mengekalkan kerelevanannya esok.”

Blueprint firma itu menggariskan kepentingan menilai dan memperkukuh tadbir urus OT dalam kalangan pengilang. Berikut adalah lima hasil utama yang dikaitkan dengan tadbir urus OT yang berkesan:

  1. Penjajaran Strategik: Pelaburan dan portfolio teknologi disejajarkan dengan objektif strategik organisasi.
  2. Pengoptimuman Risiko: Risiko operasi dan organisasi difahami dan ditangani untuk meminimumkan kesan dan mengoptimumkan peluang.
  3. Penyampaian Nilai: Pelaburan dan inisiatif OT menyampaikan manfaat yang dijangka tanpa risiko baru yang tidak dirancang.
  4. Pengoptimuman Sumber: Sumber (orang, kewangan, masa) diperuntukkan dengan sewajarnya di seluruh organisasi untuk faedah organisasi yang optimum.
  5. Pengukuran Prestasi: Prestasi pelaburan teknologi dipantau dan digunakan untuk menentukan tindakan masa depan dan mengesahkan kejayaan.

Apabila syarikat pembuatan menghadapi peningkatan risiko pelanggaran data, penyelidikan menyokong meningkatkan kepentingan OT dan mengukur kejayaan perkhidmatan tadbir urus OT yang baru dan diperluas. Info-Tech menasihati tadbir urus yang berkesan adalah penting dalam membuat pelaburan teknologi dan integrasi tepat pada masanya dan strategik yang selaras dengan misi, visi, dan matlamat organisasi, pada akhirnya menyokong dan membolehkan kejayaannya.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang memperkukuh tadbir urus OT dalam perniagaan untuk memungkinkan cara kerja baru, muat turun Improve OT Governance to Drive Business Results blueprint yang lengkap.

Untuk pertanyaan media mengenai topik ini atau untuk mendapatkan komen eksklusif dan tepat pada masanya daripada Kevin Tucker atau Valence Howden, pakar dalam tadbir urus OT, sila hubungi pr@infotech.com.

Untuk maklumat lanjut mengenai Info-Tech Research Group atau untuk mengakses penyelidikan terkini, lawati infotech.com dan sambung melalui LinkedIn dan X.

Perihal Info-Tech Research Group

Info-Tech Research Group adalah salah satu firma penyelidikan dan penasihat teknologi maklumat terkemuka di dunia, yang dengan bangganya melayani lebih daripada 30,000 profesional IT. Syarikat ini menghasilkan penyelidikan yang tidak berat sebelah dan sangat relevan untuk membantu CIO dan pemimpin IT membuat keputusan strategik, tepat pada masanya, dan bermaklumat untuk memastikan organisasi mereka berjaya. Selama 25 tahun, Info-Tech telah bermitra rapat dengan pasukan IT untuk menyediakan segala yang mereka perlukan, dari penyelidikan bebas vendor hingga khidmat nasihat praktikal dan bimbingan langkah demi langkah. Kami percaya hasil terbaik dicapai apabila profesional IT dilengkapi dengan pengetahuan yang tepat dan kemahiran yang betul untuk membuat keputusan teknologi yang bijak. Kami berdedikasi untuk menjadi rakan kongsi yang boleh dipercayai.