JA Solar Bekalkan Modul untuk Projek Grid Terhubung jenis-n Pertama Korea Selatan

BEIJING, 29 Ogos 2023 – Sebagai pemimpin industri dalam era produk jenis-n, JA Solar baru-baru ini membekalkan 3MW modul jenis-n untuk projek loji kuasa fotovolta (PV) Atae/Taejun/Yueun di Jindo-gun, Jeollanam-do, Korea Selatan. Projek itu berjaya disambungkan ke grid pada Mei tahun ini, menjadikannya projek jenis-n yang pertama disambungkan ke grid di Korea Selatan. Sejak operasinya, prestasi penjanaan kuasa yang sangat baik telah mendapat pujian tinggi.

JA Solar Supplies Modules for South Korea's First n-Type Grid-Connected Project

JA Solar mula memasuki pasaran Korea Selatan pada 2011 dan menubuhkan cawangan di Seoul pada 2018. Dengan produk berkecekapan tinggi dan perkhidmatan berkualiti tinggi, syarikat ini telah mengekalkan kehadiran yang mantap dalam pasaran PV tempatan dan membekalkan modul untuk projek hibrid angin-solar terbesar Korea Selatan, projek kuasa PV PERC bifasial terbesar, dan lain-lain. Siri DeepBlue 3.0 JA Solar adalah antara yang pertama memperoleh Pensijilan KS dan Modul Solar Mesra Alam yang Sangat Tahan Lama, menunjukkan daya saing tinggi produk syarikat di pasaran tempatan. Pada masa depan, JA Solar akan terus memanfaatkan kelebihan produk dan teknologinya untuk memberi pelanggan perkhidmatan yang lebih baik disesuaikan tempatan dan menggalakkan pembangunan pasaran PV Korea Selatan.

Foto – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/08/0e1c31cd-ja_solar_supplies_modules_for_south_korea_s_first_n_type_grid_connected_project.jpg