Josys Mengumpul Dana Sebanyak $93M dalam Pusingan Pembiayaan Siri B untuk Revolusikan Operasi IT Global

TOKYO, 5 Sept. 2023 — Josys, sebuah Platform Pengurusan Peranti dan SaaS terkemuka, hari ini mengumumkan pusingan pendanaan Siri B sebanyak $93 juta yang berjaya, menjadikan jumlah pendanaannya sebanyak $125 juta. Global Brain dan Globis Capital Partners memimpin pusingan tersebut. Sejak peningkatan Siri A sebanyak $32 juta pada bulan September lepas, syarikat itu menyaksikan peningkatan pendapatan sebanyak sepuluh kali ganda dan kini berkhidmat kepada lebih daripada 300 perniagaan.

Mengatasi Cabaran Operasi IT Dunia Baharu

Ditubuhkan pada tahun 2021 di Jepun, Josys berada di barisan hadapan dalam menangani kerumitan dalam operasi IT yang timbul susulan COVID-19. Apabila perniagaan beralih ke kerja jarak jauh dan mengguna pakai pelbagai penyelesaian SaaS, cabaran untuk mengekalkan “sumber kebenaran tunggal” untuk operasi IT menjadi sukar. Ramai perusahaan telah menghadapi peningkatan risiko keselamatan siber dan isu-isu bayangan IT yang mahal yang timbul daripada penggunaan teknologi yang teragih dan tidak dikawal. Selain itu, apabila pekerja jarak jauh baharu diambil bekerja, pasukan IT bergelut untuk mendapatkan dan menghantar peranti kerja yang diperlukan tepat pada masanya dan kerap kehilangan penglihatan peranti ini sepanjang kitaran hayat pekerja, mendedahkan perniagaan kepada kos penggantian yang besar dan kelemahan keselamatan yang berpotensi.

Josys menawarkan penyelesaian holistik untuk cabaran ini, menyediakan platform Pengurusan Peranti dan SaaS bersepadu yang membolehkan syarikat mengautomasikan dan mengoptimumkan pengurusan aplikasi perisian dan peranti mereka. Selain itu, Josys menawarkan perkhidmatan penswastaan IT untuk pengurusan kitar hayat peranti IT, yang meliputi pembelian, konfigurasi, penghantaran, pembaikan, dan penyimpanan komputer riba dan peranti mudah alih.

“Organisasi di seluruh dunia bergelut untuk memodenkan operasi mereka dan mengejar perubahan teknologi dan manusia yang telah mengubah bagaimana dan di mana kerja dilakukan,” kata Yasukane Matsumoto, Ketua Pegawai Eksekutif, Josys. “Di Josys, visi kami untuk ‘Sistem yang Lebih Baik, Dunia yang Lebih Baik’ mendorong kami untuk membayangkan semula buku panduan operasi IT tradisional untuk era kerja hibrid dan menyampaikan platform LifecycleOps generasi seterusnya untuk membantu syarikat dari semua saiz menubuhkan amalan cekap dan selamat untuk menguruskan aplikasi dan peranti mereka.”

Mempercepatkan Pengembangan Global

Mulai 5 September 2023, Josys memperluaskan operasinya ke wilayah Amerika Utara dan Asia Pasifik. Pengembangan ini akan membolehkan Josys mula menawarkan platform Pengurusan Peranti dan SaaS serta perkhidmatan penswastaan IT untuk pengurusan kitar hayat peranti kepada pelanggan di negara-negara ini. Dengan menawarkan punca dan sokongan peranti tempatan, Josys dapat mengurangkan masa penyertaan IT untuk pekerja luar negara daripada beberapa minggu kepada hanya beberapa hari. Josys bertujuan untuk menyediakan perkhidmatan penswastaan IT di lebih 100 negara menjelang akhir 2025.

Di luar pengembangan geografi, pendanaan Siri B juga akan membolehkan Josys mempercepatkan pertumbuhan tenaga kerja dalam pasukan produk dan kejuruteraan mereka. Kumpulan kepimpinan merancang untuk menggandakan tenaga kerja dalam beberapa bulan akan datang. Selain itu, Josys akan memperluaskan laluan pasarannya, dengan fokus yang jelas untuk membina rangkaian penyedia perkhidmatan terurus (MSP) untuk liputan wilayah yang lebih meluas dan penyampaian perkhidmatan yang dipercepatkan.

Mengenai Josys

Sebuah syarikat permulaan multinasional yang ditubuhkan pada tahun 2021, Josys beroperasi dengan misi “Mendefinisikan semula operasi IT untuk perniagaan zaman baharu, di peringkat global.” Dengan lebih daripada 100 pekerja di AS, India, Jepun, Singapura, dan Vietnam, Josys komited untuk membina sistem operasi yang menyokong sifat perniagaan global yang berubah pasca COVID.

SUMBER Josys Inc.