Kajian Pembuatan Mendedahkan Pengurusan Konfigurasi Produk adalah Senjata Rahsia Pengeluar Terkemuka

19 3 Manufacturing Survey Reveals Product Configuration Management is the Secret Weapon of Leading Manufacturers

85% Organisasi Berprestasi Tinggi Bergantung pada Pengurusan Konfigurasi Produk untuk Mencapai Objektif Perniagaan Utama

COPENHAGEN, Denmark, 19 Sept. 2023 — Menurut penemuan InfoBrief IDC yang baru, yang disokong oleh Configit, pemimpin global dalam Pengurusan Kitaran Hayat Konfigurasi (CLM), syarikat pembuatan yang berusaha mengoptimumkan portfolio produk dan meningkatkan keuntungan, semakin melihat pengurusan konfigurasi produk sebagai kelebihan daya saing.

InfoBrief IDC, berdasarkan tinjauan 511 syarikat pembuatan diskret di Amerika Utara dan Eropah, memberikan penyelaman mendalam tentang bagaimana syarikat-syarikat menangani kerumitan produk, bagaimana ini mendorong keutamaan dan apa yang dilakukan syarikat paling berjaya untuk maju.

InfoBrief IDC penuh, “Orchestrating Product Configuration Management: The Secret Weapon of Leading Manufacturers*,” boleh dimuat turun di sini.

Antara beberapa penemuan lain:

  • Tiga kebimbangan perniagaan utama bagi pengeluar ialah meningkatkan penghantaran/pemasangan produk, mengurus portfolio produk dan memastikan ketepatan sebut harga produk.
  • 33% mengatakan bahawa menghubungkan reka bentuk dan kejuruteraan produk dengan jualan dan perkhidmatan adalah matlamat utama untuk tahun akan datang.
  • 85% pengeluar berprestasi terbaik menggunakan penyelesaian pengurusan konfigurasi produk untuk mencapai objektif perniagaan utama.

John Snow, pengarah penyelidikan, strategi inovasi produk, IDC, berkata: “Kerumitan produk mewujudkan cabaran di seluruh perusahaan dan ia adalah faktor pendorong di sebalik kebimbangan perniagaan utama pengeluar. Kajian kami menunjukkan bahawa purata, pengeluar kini menggunakan tiga alat konfigurasi yang berbeza, dan organisasi membangunkan strategi pengurusan konfigurasi produk lintas fungsi yang boleh mencapai beberapa keutamaan perniagaan. Ini, seterusnya, mendorong keperluan untuk aplikasi yang boleh menyederhanakan proses pengurusan konfigurasi, dan secara inheren meningkatkan kolaborasi.”

Johan Salenstedt, Ketua Pegawai Eksekutif, Configit, berkata: “Kerumitan produk hanya meningkat, dan syarikat-syarikat yang ingin menuai manfaat transformasi digital mesti memikirkan semula strategi konfigurasi produk mereka. Dalam lanskap yang sentiasa berubah, di mana kebolehsuaian adalah kunci, penyelidikan ini melengkapi perniagaan dengan pengetahuan bukan sahaja untuk menavigasi cabaran tetapi untuk memanfaatkan pendekatan konfigurasi produk mereka, dan dengan menghubungkan konfigurasi produk yang sudah dilaksanakan, mewujudkan satu sumber kebenaran tunggal sebagai pemangkin pertumbuhan dan inovasi.”

*doc #US51047923, September 2023

Mengenai Configit
Configit adalah pemimpin global dalam penyelesaian Pengurusan Kitaran Hayat Konfigurasi (CLM) dan pembekal perisian kritikal perniagaan untuk konfigurasi produk kompleks. Semua produk Configit berdasarkan paten Virtual Tabulation® (VTTM) teknologi, yang telah mendefinisikan semula konfigurasi produk dengan menawarkan kelajuan dan pengendalian kerumitan yang lebih baik. Virtual Tabulation membolehkan Configit menyampaikan penyelesaian konfigurasi yang berkuasa dan mudah digunakan kepada perusahaan global terkemuka. Laman web: configit.com

Logo – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/09/15df5523-configit_logo_logo.jpg