Kamera termal inframerah Guide Sensmart membantu perlindungan alam sekitar global

47 Kamera termal inframerah Guide Sensmart membantu perlindungan alam sekitar global

WUHAN, China, 1 Sept. 2023 — Isu pencemaran daripada sisa perindustrian dan pertanian yang berpanjangan secara konsisten telah menjadi aspek yang sukar dan memberatkan sistem tadbir urus alam sekitar. Kesukaran pengawalseliaan terletak pada hakikat bahawa adalah mustahil untuk memerhatikan sama ada terdapat tingkah laku pelepasan di saliran keluar dengan mata kasar, atau sama ada beberapa syarikat memilih untuk melepaskan air sisa pada waktu malam untuk mengelakkan penelitian pihak berkuasa kawal selia.

Kewujudan kamera termal inframerah dapat menyelesaikan masalah ini dengan sempurna. Dengan menggunakan pengesan inframerah terbina dalam, radiasi inframerah yang tidak kelihatan dalam air sisa ditukar kepada imej termal yang boleh dilihat, mencerminkan taburan suhu pada permukaan air sisa yang dilepaskan. Malah pada waktu malam, kamera termal inframerah dapat mengesan pelanggaran seperti itu.

Guide Sensmart baru-baru ini melancarkan Kamera Termal Intellignet Siri Hammer yang boleh memantau pelepasan air sisa perindustrian, kumbahan bandar, kumbahan luar bandar, dan air sisa akuakultur pada bila-bila masa dan di mana sahaja. Termografi inframerah dalam talian boleh memantau keadaan pelepasan dari jauh dan tanpa kendalian secara berterusan 24 jam sehari dan mencapai amaran awal automatik.

 Kamera termal mudah alih VS kamera termografi dalam talian

Dari 13 hingga 16 September, Pameran Tenaga dan Kuasa Indonesia akan diadakan di Pusat Pameran Antarabangsa Jakarta. Guide Sensmart dengan ikhlas menjemput para pameran untuk melawat booth mereka A2-2331 untuk berkomunikasi.

Electric & Power Indonesia 2023

Mengenai Guide Sensmart
Guide Sensmart adalah pengeluar produk pengimejan termal inframerah sistematik, dengan rangkaian perkhidmatan pemasaran yang meliputi 70 negara dan rantau di seluruh dunia. Untuk maklumat lanjut, sila layari https://www.guideir.com/.

Foto – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/09/990423f3-thermal_camera.jpg
Foto – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/09/990423f3-electric___power_conference.jpg