Kamux akan memindahkan dua bilik pameran di Halmstad dan Linköping, Sweden, ke premis yang lebih besar

ESPOO, Finland, 30 Ogos 2023 – Kamux, sebuah syarikat yang mengkhususkan diri dalam penjualan kereta terpakai, memfokuskan operasinya ke bilik pameran yang lebih besar selaras dengan strateginya dan memindahkan dua bilik pameran yang beroperasi di Halmstad dan Linköping, Sweden, ke premis yang lebih besar pada awal September 2023.

Kamux mempunyai sejumlah 23 bilik pameran di Sweden. Bilik pameran di Halmstad dan Linköping telah berada di lokasi semasa mereka selama lebih daripada empat tahun.

“Kami teruja untuk memulakan musim luruh di bilik pameran baru. Premis yang lebih besar membolehkan kami mempamerkan pelbagai kereta yang lebih luas, memberi pelanggan kami perkhidmatan yang lebih berkualiti. Saiz bilik pameran yang lebih besar juga membolehkan operasi yang lebih cekap kos, termasuk pengendalian kereta dan logistik,” kata Kerim Nielsen, Pengarah Negara untuk Kamux di Sweden.

Premis di Halmstad akan berganda saiznya dan bilik pameran baru akan mempunyai ruang untuk lebih kurang 140 buah kereta.

“Kami juga gembira dengan lokasi baru. Bilik pameran di Halmstad dan Linköping telah berkhidmat dengan baik di lokasi semasa mereka, tetapi bilik pameran baru bahkan lebih mudah diakses oleh pelanggan kami. Bilik pameran Halmstad yang baru terletak tepat di hadapan Halmstad Arena, sementara bilik pameran Linköping akan berpindah ke Bergsvägen yang sibuk dengan sejumlah besar pengendara harian,” kata Kerim Nielsen.

Rangkaian bilik pameran yang komprehensif adalah sebahagian integral daripada konsep jualan silang Kamux, di mana keseluruhan julat kereta tersedia di semua kedai dan pelanggan boleh memilih cara yang paling sesuai bagi mereka untuk berurusan. Rangkaian bilik pameran juga membolehkan ujian memandu dan penghantaran kereta diuruskan dengan mudah untuk pelanggan yang memilih untuk berurusan melalui saluran digital, serta penerimaan kereta pertukaran.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Katariina Hietaranta, Ketua Komunikasi & IR, tel. +358 50 557 6765

Kamux Corporation

Komunikasi

Kamux ialah rangkaian runcit yang mengkhususkan diri dalam penjualan kereta terpakai dan perkhidmatan bersepadu yang berkaitan yang telah berkembang dengan pesat. Kamux menggabungkan beli-belah dalam talian dengan rangkaian bilik pameran yang luas untuk memberi pelanggan pengalaman perkhidmatan yang hebat pada bila-bila masa, di mana sahaja. Selain saluran digital, syarikat ini mempunyai sejumlah 77 bilik pameran kereta di Finland, Sweden dan Jerman. Sejak penubuhannya, syarikat ini telah menjual lebih 450,000 kereta terpakai, 62,922 daripadanya dijual pada tahun 2022. Pendapatan Kamux pada tahun 2022 ialah EUR 968.7 juta dan purata bilangan pekerjanya ialah 883 dari segi pekerja sepenuh masa. Kamux Corporation disenaraikan di Bursa Saham Helsinki Ltd. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.kamux.com