Karya Asal Hawaii oleh Artis Angkat $24,900 untuk Dana Maui Strong

Karya Asal Hawaii oleh Artis Chris Sebo Mengumpul $24,900 untuk Tabung Maui Strong

HONOLULU, 1 Sept, 2023 – Kebakaran hutan Hawaii, yang bermula pada awal Ogos, telah meragut banyak nyawa dan memusnahkan ratusan rumah dan perniagaan. Tragedi yang sedang berlangsung ini, yang telah merosakkan pulau Maui, termasuk bandar bersejarah Lahaina, sudah menjadi salah satu kebakaran paling maut dalam sejarah AS baru-baru ini.


“Mata di Langit” oleh Chris Sebo

Sebagai tindak balas terhadap situasi mendesak ini, Park West Gallery dan artis berasal dari Oahu, Chris Sebo telah mengumpul hampir $25,000 untuk Tabung Maui Strong Hawai’i Community Foundation. John Block, Naib Presiden Eksekutif berkata, “Sifat dermawan sejati para kolektor dan artis kami menghangatkan hati saya – dalam dunia yang melalui masa getir, mereka sentiasa tampil membantu“.

Semasa lelongan secara talian yang dijadualkan pada Ahad, 20 Ogos 2023, Park West Gallery bekerjasama dengan artis berasal dari Oahu dan Juara Buatan Hawaii 2021 Chris Sebo untuk mengumpul wang untuk pulau Maui, penduduk, tempat dan haiwan. Penjual lelong utama Cole Waters berkata, “Chris Sebo dengan murah hati menyediakan lukisan asli unik berbingkai 24×30 inci di atas kanvas bertajuk ‘Mata di Langit’. Artis itu muncul dalam video untuk mempamerkan dan membincangkan karya seninya semasa lelongan, dengan berkata, “Saya mahu melakukan sesuatu untuk membezakan orang Maui,” sambil menambah, “Saya sangat gembira dapat menawarkan lukisan ini yang menampilkan langit merah dan oren di atas laut tenang yang melimpah ke pantai, dan sangat gembira dapat menggunakan seni saya untuk membantu orang dan, dengan kerjasama Park West, mengumpul sejumlah wang yang besar untuk Tabung Maui Strong, kumpulan organisasi tempatan yang melakukan kerja hebat di Lahaina dan sekitarnya.”

Tabung Maui Strong bekerja dengan pemimpin tempatan, anggota masyarakat, dan organisasi non-profit untuk menyediakan sumber kewangan dan, yang penting, untuk memberi keutamaan dan menyokong keperluan pemulihan segera dan jangka panjang orang, tempat, dan haiwan yang terjejas oleh kebakaran liar Maui 2023.

Pembida yang memenangi “Mata di Langit” adalah kolektor Park West Gallery lama. Mereka telah menderma secara langsung $24,900 kepada Hawai’i Community Foundation dan tidak lama lagi akan menerima karya seni yang menakjubkan oleh Chris Sebo.

Sebagai ahli penting komuniti seni Hawaii yang lebih besar melalui Park West Fine Art Museum & Gallery di Waikiki Beach Walk di Honolulu, Park West Gallery komited untuk membantu pulau Maui pulih dari tragedi ini. Selain lelongan seni, Park West telah menderma pelbagai keperluan asas termasuk makanan tidak mudah rosak, makanan haiwan peliharaan, susu bayi dan lampin, produk kebersihan wanita, dan lain-lain, dan akan terus mencari cara tambahan organisasi itu dapat membantu proses pemulihan dalam bulan-bulan mendatang.

MEDIA CONTACT:
Karen Pegg
kpegg@parkwestgallery.com
248.204.6807

SUMBER Park West Gallery