Kelab Jazz & Blues Jimmy Mempersembahkan Pencalon Anugerah GRAMMY® 2 Kali, Pemain Saksofon & Vokalis MINDI ABAIR pada Jumaat 15 September jam 7 dan 9:30 malam

Pemain saksofon dan vokalis yang dinominasikan 2 kali untuk Anugerah GRAMMY® MINDI ABAIR telah mengejutkan penonton dengan persembahan langsung yang mendebarkan dan kuasa penuh terhadap saksofon sejak album sulungnya pada tahun 1999. Tiada siapa sejak Junior Walker yang telah membawa Saksofon dan Vokal dalam satu pakej ke barisan hadapan muzik moden, bersama-sama dengan nada yang garang dan kehadiran pentas yang dinamik! Tiket untuk MINDI ABAIR dan Band Ternama beliau di Kelab Jazz & Blues Jimmy di Portsmouth, NH pada Jumaat 15 September pada pukul 7 & 9:30 malam, serta senarai semasa persembahan 2023, boleh didapati di Ticketmaster.com dan Kalendar Acara Dalam Talian Jimmy di: http://www.jimmysoncongress.com/events.

PORTSMOUTH, N.H., 30 Ogos 2023 – Kelab Jazz & Blues Jimmy Memperkenalkan Pencalonan Anugerah GRAMMY® 2 Kali, Pemain Saksofon & Vokalis MINDI ABAIR dan Band Ternama beliau pada Jumaat 15 September pada pukul 7 dan 9:30 malam. Anda mungkin mengenali beliau sebagai pemain saksofon yang ditampilkan di American Idol, duduk bersama Paul Shaffer di The Late Show with David Letterman atau The Roots di The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, atau mungkin dari melancong bersama Duran Duran atau Aerosmith! Pada 2019, 2020, 2021 & 2022 Mindi Abair telah dinominasikan untuk “Pemain Instrumen Terbaik: Pemain Horn Tahun Ini” di Anugerah Muzik Blues!

“Dia Akan Menggerakkan Anda”
— KEB’ MO’ (Pemenang Anugerah GRAMMY® 5 Kali)

“Dia mendapat pengiktirafan kebangsaan atas gaya saksofon yang menggemparkan…”
— ROCK & BLUES MUSE

” Berani pergi ke tempat tiada pemain saksofon wanita pernah pergi sebelum ini, dia telah menawan dunia muzik.”
— ALL ABOUT JAZZ

“Dia [Mindi Abair] mendapat pengiktirafan kebangsaan atas gaya saksofon yang menggemparkan…”

Karya solo MINDI ABAIR telah terjual lebih setengah juta album, meraih berbilang #1 Radio Hits dan secara konsisten menduduki Carta Kontemporari Jazz Billboard dan Carta Blues Billboard. Beliau mempunyai kerjaya rakaman yang luar biasa, merakamkan dengan beberapa nama besar dalam muzik, dan telah membina pengikut yang besar dalam kalangan penonton jazz dan blues dengan melodi melangit dan gaya berkuasa!

Pada tahun 2006, Abair melancarkan album Life Less Ordinary, yang mencapai #1 di Carta Jazz Kontemporari Billboard dan kekal dalam Top 20 selama 45 minggu. Lagu-lagunya “True Blue” dan “Bloom” kedua-duanya mencapai #1. Mindi telah mempunyai 5 Album mencapai Top 5 dalam Carta Album Jazz Kontemporari Billboard, dan 2 Album dalam Top 5 Carta Album Blues Billboard!

Pada tahun 2008, beliau melancarkan album genre pematah Stars yang mencapai #4 dalam Carta Jazz Kontemporari Billboard. Single beliau “Stars” berada di kedudukan #29 dalam Adult Contemporary R&R serentak dengan single “Smile” beliau yang mencapai #1 dalam Carta Lagu Udara Jazz R&R. Beliau melancarkan album Hi-Fi Stereo pada tahun 2010 yang mencapai #5 dalam Carta Jazz Billboard dan album itu melahirkan hit #1 “Be Beautiful” yang ditulis oleh David Ryan Harris.

Pada tahun 2014, Mindi menerima Pencalonan Anugerah GRAMMY® pertamanya dalam kategori “Album Instrumen Pop Terbaik” untuk Summer Horns bersama Dave Koz, Richard Elliot dan Gerald Albright. Beliau menyusul ini dengan Pencalonan Anugerah GRAMMY® 2015 untuk “Album Instrumen Kontemporari Terbaik” untuk LP solo Wild Heart yang menampilkan mendiang Gregg Allman, Joe Perry, Trombone Shorty, Booker T. Jones, Keb’ Mo’, dan Max Weinberg.

Pada tahun 2017, Mindi Abair & The Boneshakers melancarkan album The EastWest Sessions (Joe Bonamassa dan Fantastic Negrito adalah tetamu undangan) dan ia memulakan debutnya di #3 dalam Carta Album Blues Billboard. Pada tahun 2018, Mindi Abair & The Boneshakers memenangi 8 Anugerah Blues Bebas termasuk “Artis Tahun Ini”, dan Anugerah Muzik Bebas untuk “Lagu Blues Terbaik Anugerah Peminat” untuk “Pretty Good For A Girl” yang menampilkan Joe Bonamassa.

Pada tahun 2019, Mindi Abair & The Boneshakers melancarkan album No Good Deed yang memulakan debutnya di #3 dalam Carta Album Blues Billboard. Album baru Mindi Forever dilancarkan pada tahun 2022 dan memulakan debutnya di #1 dalam Carta Album Jazz Kontemporari Billboard dan menampilkan persembahan oleh Steve Perry, Rick Braun, Kenny Wayne Shepherd, Eric Bazilian dan Raul Malo.

Mindi Abair telah melancong dan/atau merakamkan dengan: Aerosmith, Joe Bonamassa, Smokey Robinson, Joe Perry, Trombone Shorty, Booker T. Jones, Gregg Allman, Kenny Wayne Shepherd, Fantastic Negrito, Waddy Wachtel, Bobby Rush, Keb’ Mo’, Teena Marie, Lee Ritenour, Adam Sandler, Duran Duran, Bill Champlin, Richard Elliott, Jimmy Webb, Max Weinberg, Dave Koz, Peter White, Gerald Albright, Mandy Moore, Lalah Hathaway dan Backstreet Boys, antara banyak lagi.

Tiket MINDI ABAIR & Jadual Semasa Persembahan
Jadual Persembahan Kelab Jazz & Blues Jimmy 2023 kini termasuk