Kem Musim Panas STEAM Newport News memperkenalkan kanak-kanak kepada pengekodan dengan Unruly Splats

NEWPORT NEWS, Va., 30 Ogos 2023 – Sekolah Awam Newport News di Virginia baru-baru ini menawarkan Kem STEAM percuma untuk pelajar mempelajari sains, teknologi, kejuruteraan, seni dan matematik. 50 pelatih melompat ke dalam mempelajari pengekodan dengan Unruly Splats, alat pendidikan sains komputer yang menggabungkan pengekodan dan permainan aktif. Menggunakan iPad atau Chromebook, pelajar boleh mengekod Unruly Splats untuk membuat permainan yang menggalakkan pergerakan dan kerjasama.

“Pelatih diberi peluang untuk melibatkan diri dalam senaman fizikal dan kerja berpasukan, semuanya sambil belajar untuk mengekod,” kata Kevin Nelhuebel, Pakar Pengajaran STEM untuk Sekolah Awam Newport News.

Untuk dua minggu pertama kem itu, pelajar belajar tentang bagaimana bekerja dengan Unruly Splats menggunakan pengekodan blok asas. Pelajar belajar untuk mengekod Unruly Splats untuk menyala, membuat bunyi, dan mengumpul mata untuk bermain permainan aktif seperti lumba ganti atau whack-a-mole. Pada minggu terakhir kem itu, pelajar diberi tugas untuk mereka bentuk dan membina permainan mereka sendiri.

“Para pelatih saya banyak belajar tentang pengekodan, dan sebagai sekumpulan mampu mengekod permainan mereka sendiri dari sifar,” kata Lauren Hancock, seorang guru dan Ketua STEAM di Knollwood Meadows Elementary. “Satu kumpulan membuat permainan yang merupakan campuran tag dan empat sudut. Kumpulan lain membuat permainan jenis lantai-adalah-lava di mana semua Splats menyala merah atau jingga, dan satu berubah menjadi hijau, yang merupakan Splat selamat untuk berdiri. Kumpulan lain melakukan mainan pada bola keranjang dan bola sepak.”

“Salah seorang pelatih kami mencipta permainan di mana dia meletakkan empat Splats yang secara rawak menyala warna yang berbeza dan pemain perlu melangkah hanya pada warna tertentu,” kongsi Kaitlyn Edwards, seorang guru di Passage Middle School. “Dia memasukkan pemasa pada permainan itu, kesan bunyi, dan kelajuan cahaya berkelip lebih cepat kerana permainan berjalan. Ia hebat!”

Pada hari terakhir, para pelatih mempersembahkan permainan mereka semasa Hari Ekspo di Sekolah Menengah Hines yang dibuka kepada keluarga dan kawan-kawan.

Sekolah Awam Newport News memperkenalkan Unruly Splats dalam kelas rendah dan menengah pada musim bunga dan akan terus menggunakannya pada tahun ajaran akan datang untuk menggabungkan pengekodan dan permainan aktif merentasi kurikulum.

Unruly Splats membantu sekolah memenuhi pelbagai objektif prioriti tinggi termasuk:

  • Pengekodan lintas kurikulum: Kajian Gallup mendapati bahawa 73% pengetua percaya bahawa sains komputer sama pentingnya dengan menawarkan subjek teras seperti matematik dan bahasa Inggeris. Unruly Splats membolehkan guru menggabungkan pengekodan ke dalam mana-mana subjek, termasuk PE, pendidikan umum, sains, dan juga muzik!
  • Permainan rehat digabungkan dengan STEAM: Permainan yang dimainkan oleh kanak-kanak dengan Unruly Splats menggalakkan pergerakan fizikal, membantu memerangi penurunan berdekad lamanya dalam permainan aktif untuk kanak-kanak.
  • Latihan dan sokongan guru hands-on: Keahlian sekolah disertakan dengan pelan pengajaran yang dibangunkan oleh guru dan peluang pembangunan profesional gigitan saiz yang berterusan untuk memastikan guru diberdayakan untuk menggabungkan STEAM ke dalam bilik darjah mereka.

Untuk ketahui lebih lanjut, lawati www.unrulysplats.com.

Mengenai Unruly Studios

Unruly Studios ialah pencipta Unruly Splats, alat pembelajaran STEM pertama yang menggabungkan pengekodan dengan permainan aktif. Visi Unruly Studios adalah untuk mewujudkan taman permainan elektronik yang menjadikan pembelajaran lebih bermain, kolaboratif dan inklusif. Pasukan terdiri daripada pakar dalam sains kognitif, pembuatan mainan, pendidikan dan teknologi yang membawa pengalaman industri luas dari Scratch, Hasbro, Mattel, Nickelodeon, iRobot, Disney dan MIT Media Lab.

Media Contact

Charlotte Ward
364576@email4pr.com
(530) 563-6860

SUMBER Unruly Studios