Korean Air Pilih Perkhidmatan Jalur Lebar Penerbangan Viasat Untuk Armada Airbus A321neo

Syarikat penerbangan negara menjadi pelanggan Viasat pertama di Korea, menandakan perjanjian terbesar untuk perkhidmatan konektiviti penerbangan di Asia Utara selepas wabak

CARLSBAD, Calif., 29 Ogos 2023 — Viasat, Inc. (NASDAQ: VSAT), sebuah syarikat komunikasi global, hari ini mengumumkan bahawa ia telah dipilih sebagai penyedia konektiviti penerbangan untuk Korean Air. Di bawah perjanjian itu, syarikat penerbangan bendera Korea telah memilih penyelesaian jalur lebar penerbangan yang memenangi anugerah daripada Viasat untuk armada pesawat Airbus A321neo yang akan datang.

Korean Air akan menerima sejumlah 30 Airbus A321neo menjelang 2027 sebagai sebahagian daripada pelan pemodenan armada, yang semuanya akan dibekalkan secara langsung dengan penyelesaian konektiviti syarikat satelit global itu. Pesawat-pesawat ini akan digunakan untuk penerbangan jarak dekat dan menengah antara hab utama syarikat penerbangan di Seoul dan destinasi di seluruh rantau Asia.

Memandangkan industri penerbangan terus berkembang selepas COVID, Korean Air telah memilih perkhidmatan Viasat sebagai respons langsung kepada keperluan pasaran yang berubah. Kaji selidik Pengalaman Penumpang baru-baru ini mendapati bahawa 89 peratus responden Korea akan lebih cenderung untuk membuat tempahan semula dengan syarikat penerbangan jika Wi-Fi berkualiti tinggi di dalam pesawat tersedia – berbanding 82 peratus secara global.

Konektiviti penerbangan yang boleh dipercayai, konsisten, dan berkelajuan tinggi akan membolehkan Korean Air memenuhi jangkaan penumpang untuk kekal berhubung, melayari internet, menikmati media sosial, menstrimkan video dan audio, membeli-belah dalam talian, mengejar kerja dan banyak lagi, semuanya daripada keselesaan tempat duduk mereka.

“Hari ini menandakan tonggak penting bagi Korean Air, ketika kami memulakan perkongsian konektiviti penerbangan pertama kami. Proses pemilihan kami bermula pada tahun 2018 dan kami telah memberi tumpuan untuk memilih penyelesaian yang tepat yang memenuhi keperluan perniagaan kami dan dapat membantu kami mewujudkan potensi yang belum diterokai bagi pengalaman di dalam pesawat kami,” kata Kenneth Chang, Naib Presiden Eksekutif dan Ketua Pemasaran Korean Air. “Jelas bahawa teknologi Viasat tidak tertandingi dan mereka memahami visi kami. Sistem konektiviti baru ini akan menjadi sebahagian asas daripada strategi digital dan pengalaman pelanggan kami pada masa hadapan. Digabungkan dengan ciri-ciri pesawat A321neo generasi baharu yang cekap bahan api, kami menantikan untuk membawa pengalaman penumpang kami ke tahap seterusnya.”

“Kami berbangga kerana menambah Korean Air, sebuah syarikat penerbangan terkemuka, sebagai pelanggan konektiviti penerbangan yang berharga di pasaran utama ini,” kata Jimmy Dodd, Naib Presiden Kanan & Presiden, Perusahaan Global & Mobiliti di Viasat. “Kunci keupayaan kami untuk melayani armada A321neo baharu Korean Air adalah rangkaian satelit kami yang kukuh, direka untuk menyampaikan Wi-Fi pantas dan boleh dipercayai untuk pengalaman penumpang yang luar biasa.”

Pemilihan itu dijamin dengan kerjasama pembekal perkakasan Safran Passenger Innovations (SPI) untuk membangunkan penyelesaian yang diperlukan oleh Korean Air. Ini termasuk menggabungkan masa siar langsung IFC dan perkakasan Hiburan dan Konektiviti Penerbangan (IFEC) Safran. Perkongsian ini akan membolehkan Korean Air memperluaskan perjalanan digital penumpangnya, menyediakan peluang untuk penglibatan langsung dengan penumpang serta meningkatkan pengalaman penerbangan mereka.

Mengenai Viasat
Viasat ialah sebuah syarikat komunikasi global yang percaya semua orang dan segala-galanya di dunia boleh disambungkan. Dengan pejabat di 24 buah negara di seluruh dunia, misi kami membentuk cara pengguna, perniagaan, kerajaan dan tentera di seluruh dunia berkomunikasi dan bersambung. Viasat membangunkan rangkaian komunikasi global terhebat untuk menyalurkan sambungan berkualiti tinggi, boleh dipercayai, selamat, mampu milik, pantas untuk memberi kesan positif kepada kehidupan orang di mana sahaja mereka berada—di darat, di udara atau di laut, sambil membina masa depan yang mampan di angkasa lepas. Pada 30 Mei 2023, Viasat menyelesaikan pengambilalihan Inmarsat, menggabungkan pasukan, teknologi dan sumber kedua-dua syarikat untuk mewujudkan rakan kongsi komunikasi global baharu.

Ketahui lebih lanjut di www.viasat.com, Bilik Berita Viasat atau ikuti kami di Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter atau YouTube.

Mengenai Korean Air
Berkhidmat kepada dunia selama lebih daripada 50 tahun,