Leslie McDonnell menyertai Lembaga Pengarah Mölnlycke

Leslie McDonnell telah dipilih sebagai Ahli Lembaga Pengarah Mölnlycke AB pada 1 September 2023.

GOTHENBURG, Sweden, 1 Sept., 2023Leslie McDonnell mempunyai lebih daripada 20 tahun pengalaman dalam industri Medtech menerusi peranan kepimpinan eksekutif di Medtronic, 3M Healthcare, dan Natus Medical. Baru-baru ini, Leslie adalah Presiden, CEO dan Ahli Lembaga Pengarah Iradimed Corporation dan kini berkhidmat dalam Lembaga Pengarah Laborie Medical Technologies. Beliau membawa pengalaman pengurusan dan fungsi silang yang mendalam merentasi pelbagai platform teknologi dan bidang klinikal.

“Saya gembira mengalu-alukan Leslie sebagai Ahli Lembaga Mölnlycke,” kata Pengerusi Lembaga, Karl-Henrik Sundström. “Leslie adalah eksekutif penjagaan kesihatan yang cemerlang dan strategik dengan pengalaman yang luas dalam peranti perubatan, pakai buang dan bekalan, serta peralatan modal. Beliau adalah pembangun dan pengubah dengan rekod terbukti memacu pertumbuhan menguntungkan merentasi kitaran portfolio dan geografi yang merangkumi pengalaman dalam penjagaan luka. Dia akan menjadi tambahan yang hebat kepada Mölnlycke apabila syarikat mengambil langkah seterusnya dalam perjalanan pertumbuhannya.”

“Dengan jenama yang kuat dan bermatlamat, basis pelanggan yang mengagumkan, dan perpaipan yang menarik merentasi bidang perniagaannya, Mölnlycke berada dalam kedudukan yang baik untuk masa depan. Saya berbesar hati menyertai Lembaganya dan menyumbang kepada memperkukuhkan kepimpinan industri dalam kelestarian, digitalisasi dan keberpusatan pelanggan,” kata Leslie McDonnell.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Magnus Nordberg
Pengurus Komunikasi Korporat & IR
E-mel: magnus.nordberg@molnlycke.com
Telefon: +46 739 412998

Fail-fail berikut boleh dimuat turun:

https://mb.cision.com/Main/7824/3826384/2262456.pdf

230901_Leslie_McDonnell_joins_Molnlyckes_board_of_directors_PDF

https://news.cision.com/molnlycke/i/leslie-mcdonnell,c3210924

Leslie McDonnell