Litar Elektrik memperkenalkan stesen caj pantas baharu dengan perkongsian kuasa

RIVIÈRE-DU-LOUP, QC, 31 Ogos 2023 /CNW/ – The Electric Circuit memperkenalkan stesen caj pantas baharu dengan perkongsian kuasa dinamik dan menjadikannya tersedia buat pertama kali di Kanada di bandar Rivière-du-Loup.

Stesen caj Satelit baharu yang berdasarkan pembuatan Kempower dari Finland dan diedarkan di Québec oleh Bornes Québec. Tiga saluran caj berkembar berkongsi jumlah 500 kW kuasa yang diedarkan secara dinamik di kalangan kenderaan yang disambungkan berdasarkan keupayaan caj masing-masing. Setiap kabel caj boleh memberi sehingga 300 kW kuasa.

“Stesen baharu ini merupakan tambahan yang baik kepada Electric Circuit, memandangkan ia akan memudahkan pengalaman caj untuk ahli kami dan memaksimumkan kuasa caj. Matlamat kami kekal sama: untuk menjadikan pengalaman caj sesederhana dan cekap yang mungkin untuk pemandu EV di Québec,” kata France Lampron, ketua Electric Circuit.

“Stesen caj Kempower sudah terbukti berfungsi dalam keadaan musim sejuk Finland. Teknologi teruji dan terbukti sesuai dengan iklim kita dan kepelbagaian kenderaan elektrik di jalan raya Québec,” kata Guy Lamarche, Pengurus Besar Bornes Québec.

Perkongsian kuasa dinamik memudahkan pengalaman caj dengan memperuntukkan kuasa maksimum yang ada kepada setiap pengguna berdasarkan keupayaan kenderaan.

Kadar caj

Pengguna tidak perlu memilih tahap kuasa, yang akan ditetapkan secara automatik oleh stesen caj dan akan dibilkan berdasarkan keupayaan kenderaan. Kadar di stesen caj pantas ini ditentukan dengan cara yang sama seperti yang terpakai di stesen caj pantas lain dalam Electric Circuit: pengebilan berdasarkan saat mengikut peringkat kuasa.

Konfigurasi inovatif

Konfigurasi stesen caj berkembar dan sistem pengurusan kabel juga memudahkan caj untuk semua jenis EV. Kenderaan yang membawa treler dan juga treler perjalanan akan dapat memandu masuk dan keluar dengan mudah, sama seperti di stesen minyak.

Yang pertama daripada stesen caj baharu ini akan dipasang di 80 Boulevard Cartier di Rivière-du-Loup, di mana restoran St-Hubert telah bermurah hati melepaskan sebahagian tempat letak keretanya untuk memberi ruang kepada titik caj. St-Hubert adalah ahli pengasas Electric Circuit.

Perihal Electric Circuit

Electric Circuit ialah rangkaian caj awam terbesar untuk kenderaan elektrik di Québec. Ia terdiri daripada lebih 4,500 stesen caj awam, termasuk lebih 830 stesen caj pantas, di setiap wilayah provinsi. Pengguna Electric Circuit mempunyai akses ke talian bantuan 24/7 serta perkhidmatan pengesan stesen caj. Laman web dan aplikasi mudah alih Electric Circuit untuk iOS dan Android dikemas kini apabila stesen baharu dipasang. Ahli juga boleh menggunakan kad Electric Circuit atau aplikasi untuk mengakses rangkaian ChargePoint, rangkaian FLO, Shell Recharge dan rangkaian eCharge New Brunswick.

Perihal Bornes Québec

Bornes Québec mengkhusus dalam stesen caj pantas, pintar untuk kenderaan elektrik. Perkhidmatan sokongan peribadi bertujuan memudahkan pembelian, pemasangan dan penggunaan stesen caj. Pelanggan Bornes Québec termasuk bandaraya, syarikat pengangkutan dan syarikat elektrifikasi pengangkutan. Pasukan pakar terdiri daripada jurutera, juruelektrik, penganalisis data, akauntan dan pakar permohonan geran. Dari stesen caj mudah alih kediaman sehingga reka bentuk dan pelaksanaan projek elektrifikasi untuk bangunan komersial, pembangunan hartanah dan projek berskala besar yang lain, Bornes Québec menyediakan penyelesaian. Gunakan peta interaktif untuk mencari stesen caj yang sudah beroperasi.

Perihal Kempower

Kami mereka bentuk dan mengeluarkan penyelesaian caj DC pantas yang boleh dipercayai dan mesra pengguna untuk kenderaan elektrik. Visi kami adalah untuk mewujudkan penyelesaian caj EV paling diingini di dunia untuk semua orang, di mana-mana. Pembangunan produk dan pengeluaran kami berpangkalan di Finland, dengan majoriti bahan dan komponen kami diperoleh secara tempatan. Kami memberi tumpuan kepada semua bidang mobiliti elektrik, daripada kereta, trak, dan bas elektrik hingga ke mesin dan marin. Sistem caj modular dan skalabil kami serta perisian kelas dunia direka oleh pemandu EV untuk pemandu EV, membolehkan pengalaman pengguna terbaik untuk pelanggan kami di seluruh dunia. Kempower disenaraikan dalam Nasdaq First North Growth Market Finland. www.kempower.com

Tapak caj pantas Electric Circuit baharu di Rivière-du-Loup dengan stesen perkongsian kuasa Kempower. (CNW Group/Circuit électrique)

Logo Circuit Électrique (CNW Group/Circuit électrique)

SUMBER Circuit électrique