MANCHESTER CITY UMUMKAN JOIE SEBAGAI RAKAN NAMA STADIUM RASMI STADIUM AKADEMI

  • Stadium Joie adalah satu-satunya stadium yang dibina khas untuk Liga Super Wanita dan yang pertama mempunyai rakan penamaan

MANCHESTER, England, 14 Sept. 2023 — Manchester City hari ini mengumumkan jenama kelengkapan bayi, Joie sebagai Rakan Penamaan Stadium Rasmi Stadium Akademi, menjadikannya kelab pertama dalam Liga Super Wanita untuk mendapatkan perjanjian komersial untuk hak penamaan stadiumnya.


Pasukan Manchester City di Stadium Joie yang baru dinamakan semula - satu-satunya stadium yang dibina khas untuk Liga Super Wanita dan yang pertama mempunyai rakan penamaan (PRNewsfoto/Manchester City)

Keseluruhan pasukan Wanita Manchester City, termasuk kapten Steph Houghton, Chloe Kelly dan Demi Stokes, menandakan tonggak sejarah besar ini apabila mereka memotong pita jingga Joie raksasa yang melilit stadium baru dinamakan.

Penamaan stadium ini menandakan fasa seterusnya perkongsian jangka panjang antara jenama kelengkapan bayi, Joie dan Manchester City kerana, bersama-sama, mereka berikrar untuk memperkenalkan dan meningkatkan perkhidmatan mesra keluarga di stadium.

Dibuka pada tahun 2014 sebagai sebahagian daripada pelaburan berterusan Kelab ke Timur Manchester dan Kampus Etihad, stadium berkapasiti 7,000 orang ini adalah satu-satunya stadium yang dibina khas untuk Liga Super Wanita dan merupakan rumah Wanita Manchester City. Di samping itu, banyak perlawanan Pasukan Pembangunan Elit dan pasukan belia City juga berlangsung di stadium ini.

Gavin Makel, Pengarah Urusan, Wanita Manchester City, berkata: “Hari ini merupakan saat yang sangat penting buat Manchester City, kerana kami mengalu-alukan Joie sebagai Rakan Penamaan Rasmi.

“Rakan pasukan Wanita sejak Mac tahun ini, Joie berkongsi komitmen kami terhadap nilai keluarga dan piawaian tinggi dan kami sangat gembira jenama ini telah memilih untuk mengembangkan hubungan semasa.

“Ia juga mencerminkan kepentingan, pertumbuhan dan daya tarikan komersial Wanita Manchester City dan permainan wanita secara keseluruhannya dan kami teruja untuk bekerjasama dengan Joie bagi memaksimumkan peluang untuk keluarga dalam perlawanan kami.”

David Welsh, Pengarah Pengurusan Kanan, Joie, berkata: “Bola sepak menawarkan pengalaman yang tidak dapat dilupakan untuk keluarga dan dengan berpasangan dengan Wanita Manchester City dan menjadi Rakan Penamaan Stadium Rasmi, kami bertujuan untuk menjadikannya benar-benar boleh diakses untuk semua.

“Kami sangat bangga dengan langkah yang kami ambil untuk membantu menyediakan pengalaman inklusif sepenuhnya dan komited untuk terus mengembangkan tawaran kami dan memastikan Stadium Joie menjadi salah satu yang paling mesra keluarga di Liga Super Wanita.”

Penjenamaan tambahan dalaman dan luaran yang menampilkan logo Joie akan muncul di aset stadium.

Foto – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/09/3b519da8-manchester_city_1.jpg

Foto – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/09/3b519da8-manchester_city_2.jpg

Foto – https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/09/3b519da8-manchester_city_3.jpg


Pasukan Manchester City di hadapan Stadium Joie yang baru dinamakan semula - satu-satunya stadium yang dibina khas untuk Liga Super Wanita dan yang pertama mempunyai rakan penamaan (PRNewsfoto/Manchester City)


Pemain Wanita Manchester City Demi Stokes, Steph Houghton dan Chloe Kelly di hadapan Stadium Joie (PRNewsfoto/Manchester City)