Minat komersial yang besar untuk Cell Impact Forming di Jepun

Minat komersial yang besar untuk Cell Impact Forming di Jepun

KARLSKOGA, Sweden, 30 Ogos 2023Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Cell Impact telah menjalankan aktiviti yang besar berkaitan dengan pasaran sel bahan api Jepun. Aktiviti ini telah memberi tumpuan kepada membangunkan kedudukan untuk pengeluaran plat aliran potensi masa depan di Jepun. Pada Februari 2023, satu barisan demonstrasi Cell Impact FormingTM telah dipasang di Jepun dengan kerjasama F.C.C. Jepun.

Cell_Impact_AB_Logo

Semasa tempoh ujian, lebih 20 pengeluar sel bahan api dan elektrolisis Jepun telah melawat barisan demonstrasi Cell Impact Forming.

“Minat yang dijana telah besar dan telah menghasilkan hubungan pelanggan sedia ada yang diperkuatkan dan beberapa prospek baru. Fasa demonstrasi kini telah berakhir, dan peluang perniagaan berpotensi akan dinilai ke arah langkah seterusnya,” kata Shigeru Nakagawa, Pengarah Urusan, Cell Impact Japan.

Teknologi pengeluaran skalabil dengan aspek hijau

Selepas kontena yang mengandungi unit pembentukan tiba di tapak demonstrasi, hanya mengambil masa 12 hari untuk memulakan pembentukan plat aliran. Dengan Cell Impact Forming inovatif, hanya mengambil sebahagian kecil masa untuk memulakan pengeluaran berbanding dengan teknologi konvensional.

Membina barisan Cell Impact Forming mengambil separuh masa lead. Masa lead yang singkat membolehkan pengeluar sel bahan api untuk cepat menambah kapasiti pembuatan yang membolehkan pembina sel bahan api bertindak balas terhadap permintaan. Cell Impact Forming mempunyai cetakan lantai kecil dan ketinggian rendah. Plat dibentuk tanpa menggunakan minyak atau pelincir lain, dan tiada pembasuhan air selepas itu. Di samping itu, penggunaan tenaga yang sangat rendah adalah salah satu faktor yang menghasilkan pengeluaran yang menjimatkan kos. Kos pelaburan dan operasi yang rendah menjadikan penjimatan dengan Cell Impact Forming jauh lebih besar berbanding dengan teknologi konvensional.

Ketepatan melampau, kos kitar hayat rendah

Satu aspek unik Cell Impact Forming adalah bahawa plat aliran dibentuk dalam satu hentakan tunggal dengan ketepatan yang sangat tinggi, yang merupakan faktor utama dalam mencapai kualiti tinggi yang seterusnya menyumbang kepada prestasi tinggi plat aliran. Ketepatan dalam proses pembentukan menyumbang kepada jangka hayat alat yang panjang dan kos yang rendah. Satu ujian jangka panjang yang disponsor pelanggan sebelum ini menunjukkan bahawa jangka hayat alat yang dijangkakan adalah sekurang-kurangnya 2 juta hentakan, yang mungkin empat kali ganda lebih lama berbanding teknologi pesaing. Ketepatan tinggi menjadikan Cell Impact Forming sesuai untuk membentuk bahan pra-salut dan ia menyumbang kepada pencapaian kualiti yang berpotensi mengurangkan kos salutan selepas itu.

“Kami gembira dapat menjalankan aktiviti demonstrasi ini bersama-sama dengan F.C.C. di Jepun dan para pelawat kagum dengan prestasi, aspek hijau, dan skalabiliti Cell Impact Forming. Cell Impact Forming membolehkan pengeluar sel bahan api dan elektrolisis meningkatkan pengeluaran mereka dengan cara yang menjimatkan kos dan mesra alam, yang pada akhirnya akan menyumbang kepada pengurangan pelepasan karbon. Dan semua ini boleh dicapai sekarang,” kata Pär Teike, Ketua Pegawai Eksekutif Cell Impact.

Gambar akhbar.
YouTube.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Pär Teike
Ketua Pegawai Eksekutif dan hubungan pelabur, Cell Impact AB
+46 73-024 06 84 atau paer.teike@cellimpact.com

Mengenai Cell Impact

Cell Impact AB (publ) adalah pembekal plat aliran termaju global kepada pengeluar sel bahan api dan elektrolisis. Syarikat ini telah membangunkan dan mempatenkan kaedah pembentukan halaju tinggi unik, Cell Impact FormingTM yang jauh lebih boleh diskalakan dan menjimatkan kos berbanding kaedah pembentukan konvensional. Cell Impact Forming adalah teknologi pembentukan mesra alam yang tidak menggunakan air dan kuasa elektrik yang sangat sedikit.

Saham Cell Impact disenaraikan di Nasdaq First North Growth Market dan FNCA Sweden AB adalah Penasihat Bersertifikat syarikat (CA). Maklumat hubungan: +46 8-528 00 399 atau info@fnca.se.

www.cellimpact.com

Logo: https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/08/d1f644f3-cell_impact_ab_logo.jpg