Monitor 3D Revolusioner Dibangunkan untuk Perubatan, Kejuruteraan, Reka Bentuk dan Permainan

“Kami telah berjaya menggabungkan paparan 3D baru dari IQH3D ke dalam sistem navigasi pembedahan AI dan realiti tertambah kami. Berkat keupayaan penjejakan optikal AI berasaskan yang sangat tepat, dan kuasa pemprosesan imej masa nyata yang sangat cekap dan unik, kami telah mendapat prestasi yang luar biasa sistem navigasi Holo Portal 3D kacamata-bebas kami. Sangat disyorkan!” Cristian Luciano, PhD, Naib Presiden, Penyelidikan & Pembangunan dan Pembedahan Digital-Surgalign Spine Technologies.

MIAMI, 7 Sept. 2023 — IQH3D memperkenalkan skrin lentikular 3D 4K 15.6″ resolusi tinggi pertama dengan keupayaan penjejakan optik mata berasaskan Kecerdasan Buatan (AI) dan papan FPGA terdedikasi untuk kualiti imej 3D yang lebih baik dan respons visual yang lebih pantas. Monitor 3D Tanpa Cermin Mata ini akan berjulat saiz dari 15.6 inci hingga 32 inci dan direka khusus untuk aplikasi perubatan, permainan dan reka bentuk.

Monitor ini juga hebat untuk permainan, pemodelan 3D Metaverse, platform reka bentuk, dan animasi kesan khas dan filem.

Paparan autostereoskopik mengintegrasikan kamera penjejakan mata tertanam dengan papan Android yang menjalankan algoritma rangkaian neural canggih. Ini secara tepat menentukan lokasi 3D mata pemerhati di hadapan paparan untuk mengira perspektif 3D yang betul bagi setiap mata.

Papan FPGA khusus dioptimumkan untuk melaksanakan penyusunan semula piksel yang sangat cekap untuk visualisasi stereoskopik Tanpa Cermin Mata yang lebih responsif, meminimumkan keperluan kuasa pemprosesan GPU dan CPU komputer pemacu. Komunikasi masa nyata maklumat penjejakan mata dari paparan ke komputer ditubuhkan melalui rangkaian Ethernet dan Wi-Fi.

SDK pembangunan perisian yang mudah tetapi sangat berkuasa untuk persekitaran pengaturcaraan OpenGL dan OpenXR, serta platform permainan Unity dan Unreal Engine, akan disediakan untuk pembangun perisian AR/VR/MR bagi memudahkan integrasi sistem.

“Kami telah berjaya menggabungkan paparan 3D baru dari IQH3D ke dalam sistem navigasi pembedahan AI dan realiti tertambah kami. Berkat keupayaan penjejakan optikal AI berasaskan yang sangat tepat, dan kuasa pemprosesan imej masa nyata yang sangat cekap dan unik, kami telah mendapat prestasi yang luar biasa sistem navigasi Holo Portal 3D kacamata-bebas kami. Sangat disyorkan!” Cristian Luciano, PhD, Naib Presiden, Penyelidikan & Pembangunan dan Pembedahan Digital-Surgalign Spine Technologies.

APLIKASI PERUBATAN:Monitor 3D Tanpa Cermin Mata IQH3D baru boleh digabungkan dengan mana-mana sistem kamera 4K 3D untuk digunakan dengan pembedahan endoskopi dan invasif minimum seperti laparoskopi.

“Monitor ini merupakan lompatan evolusi ke hadapan dalam pengimejan dengan prestasi dan kedalaman imej 3D yang lebih realistik berbanding sistem sedia ada.” David Ross, COO IQH3D.

Sebahagian daripada aplikasi perubatan termasuk sistem navigasi pembedahan, visualisasi model pembedahan maya, paparan imej kamera endoskopi/laparoskopi, sistem pembedahan oral, sistem pembedahan oftalmologi dan platform pendidikan perubatan.

PERMAINAN & PEMODELAN 3D:Monitor ini juga hebat untuk permainan, pemodelan 3D Metaverse, platform reka bentuk, dan animasi kesan khas dan filem.

“Algoritma penjejakan mata lanjutan membolehkan fokus 3D segera oleh pengguna untuk penontonan yang lebih baik dan merupakan pembangunan yang sangat baik” Loyal Haylett, CEO IQH3D.

Monitor ini neutral kepada aplikasi atau sistem kamera, memerlukan input 3D SBS (side by side) 4K yang mudah. Sebahagian daripada aplikasi pemodelan 3D dan permainan termasuk Unity/Unreal, CAD, CADD, seni stereoskopik dan NFT, paparan imej langsung dari mana-mana sistem kamera 3D.

Aplikasi Disesuaikan IQH3D: IQH3D adalah pengintegrasi pakar Teknologi 3D Tanpa Cermin Mata.IQH3D menyediakan integrasi disesuaikan Optik 3D Tanpa Cermin Mata ke dalam produk sedia ada. IQH3D telah menaik taraf sistem paparan untuk pelanggan yang luas dari Perubatan, Pendidikan, Kejuruteraan, Persidangan, Papan Tanda, Hiburan, dan Peranti Pengguna. Pasukan mereka termasuk pengintegrasi perisian dan perkakasan untuk memudahkan peralihan dari 2D atau 3D yang memerlukan alat kepala ke 3D Tanpa Cermin Mata.

Mengenai IQH3DIQ-Haylett LLC, dba IQH3D adalah syarikat teknologi berasaskan Florida yang ditubuhkan pada tahun 2015 dan memberi tumpuan kepada Teknologi 3D Stereoskopik Tanpa Cermin Mata. Misi kami adalah untuk membawa teknologi paparan 3D Tanpa Cermin Mata yang revolusioner ke produk pengguna, metaverse dan komuniti perniagaan, dengan penyelesaian optik berkualiti tertinggi yang boleh dicapai melalui penyelidikan dan pembangunan dengan pasukan saintifik optik 3D terkemuka dunia dan rakan kongsi kami.

Produk IQH3D Lain

SKYY 10.8′′ tablet AndroidSEAA telefon pintar Android,WIZARD bingkai gambar holografik peribadiPaparan 3D Multi-view (28-200 inci) Monitor 3D Single-view dengan teknologi penjejakan mata Videowall 3D 11′′-100′′IQH3D C1 CMS Platform untuk pengurusan kandungan 3D untuk rangkaian pengiklanan komersial 3D 3DWizz Penukaran kandungan 2D ke 3D automatik dan penciptaan kandungan 3D asli

IQ-Haylett dan IQH3D adalah tanda dagangan berdaftar IQ-Haylett LLC di Amerika Syarikat dan negara-negara lain. Nama syarikat dan produk lain yang disebut di sini mungkin merupakan tanda dagangan pemilik masing-masing.

Ikuti kami di Instagram @IQH3D dan Facebook @officialiqh3d untuk kemas kini.Laman web: https://iqh3d.com/E-mel: sales@iqh3d.com

Untuk pertanyaan perniagaan, hubungiUSADavid Ross +1 305 403-9900dross@iqh3d.comCanadaMathias Fuchs +1 416 671 0223mfuchs@iqh3d.com

Media hubungiAnita Baker +1 786 477 0353abaker@iqh3d.com

SUMBER IQH3D