MSA Safety Keluarkan Laporan Impak 2022

MSA Safety Keluarkan Laporan Impak 2022

Laporan tahunan menyerlahkan usaha dan tonggak berkaitan misi Tanggungjawab Sosial syarikat

PITTSBURGH, 31 Ogos 2023 — MSA Safety, Inc. (NYSE: MSA), pemimpin global dalam pembangunan dan pembuatan produk dan penyelesaian keselamatan yang membantu melindungi pekerja dan infrastruktur kemudahan, hari ini mengumumkan bahawa Laporan Impak 2022 kini boleh didapati melalui laman web syarikat. Dahulunya dikenali sebagai Laporan Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) MSA, laporan ini menyerlahkan bagaimana misi tunggal dan bertanggungjawab sosial MSA untuk melindungi pekerja membuat impak positif kepada masyarakat dan dunia kita pada hari ini. Laporan ini juga merinci usaha syarikat dan komitmen berterusan untuk mempercepatkan kemajuan menuju masa depan yang mampan.


Laporan Impak MSA Safety 2022: Laporan tahunan menyerlahkan usaha dan tonggak berkaitan misi Tanggungjawab Sosial syarikat.

“Di MSA Safety, misi kami disepadukan mendalam ke dalam strategi perniagaan kami dan ini mewujudkan pemangkin kuat untuk memacu pertumbuhan perniagaan dan impak sosial,” kata Nish Vartanian, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif MSA Safety. “Fokus ini mempercepatkan momentum kami, menjana manfaat yang lebih besar untuk pemegang kepentingan kami dan mengukuhkan komitmen kami untuk menyampaikan produk dan penyelesaian canggih yang membantu melindungi orang dan menjadikan tempat kerja lebih selamat di seluruh ekosistem keselamatan global.”

Aspek perniagaan MSA yang diserlahkan dalam Laporan Impak 2022 termasuk:

  • Butiran yang berkaitan dengan sasaran pengurangan karbon MSA yang baru ditubuhkan, iaitu untuk mengurangkan Skop 1 dan 2 pelepasan gas rumah hijau berasaskan pasaran sebanyak 42% menjelang 2030, berbanding garis dasar 2021.
  • Data penglibatan pekerja yang mendedahkan hubungan bersemangat yang dimiliki oleh 5,000 rakan sekerja global MSA terhadap misi syarikat dan banyak cara mereka menggabungkan semangat itu ke dalam kerja harian mereka;
  • Prestasi syarikat berkaitan dengan keselamatan pekerja, vitaliti produk, dan kepelbagaian, termasuk 30 peratus kepelbagaian lembaga pengarah dan 36 peratus kepelbagaian di peringkat kepimpinan eksekutif; dan
  • Contoh produk, teknologi dan penyelesaian MSA Safety yang melindungi pekerja, menjadikan tempat kerja lebih selamat dan meningkatkan kelestarian, seperti Pemantau Pintu Masuk MSA Bacharach MGS-401, yang dengan cepat mengenal pasti kebocoran penyejuk untuk membantu mengurangkan pelepasan gas rumah hijau di kemudahan.

“Saya berasa bangga dan teruja dengan kemajuan – dan impak – yang dicapai oleh keseluruhan pasukan MSA hari ini apabila hidup dengan misi kami; yang paling ketara ialah fokus kami untuk membangunkan penyelesaian yang membolehkan pekerja pulang ke rumah mereka pada akhir hari,” kata Stephanie Sciullo, Presiden segmen perniagaan Amerika MSA dan penaja strategi CSR syarikat. “Kami terus membina infrastruktur dalaman yang membolehkan kami melaksanakan misi kami, merangka tonggak dan membuat pelaburan dalam operasi kami yang memberi manfaat kepada pemegang kepentingan utama kami, termasuk komuniti tempat kami tinggal dan bekerja. Pada masa hadapan, kami akan terus membuat pelaburan strategik yang memberi kesan positif kepada dunia kami dan membantu kami mencapai aspirasi masa depan.”

Untuk membaca atau memuat turun Laporan Impak MSA Safety 2022, atau untuk mengetahui lebih lanjut mengenai komitmen MSA terhadap Tanggungjawab Sosial Korporat, klik di sini.

Mengenai MSA Safety
Ditubuhkan pada 1914, MSA Safety Incorporated adalah pemimpin global dalam pembangunan, pembuatan dan bekalan produk dan penyelesaian keselamatan yang melindungi orang dan infrastruktur kemudahan. Banyak produk MSA mengintegrasikan gabungan elektronik, perisian, sistem mekanikal dan bahan maju untuk melindungi pengguna daripada situasi berbahaya atau mengancam nyawa. Julat produk syarikat yang komprehensif digunakan oleh pekerja di seluruh dunia dalam pelbagai pasaran, termasuk perkhidmatan bomba, industri minyak, gas dan petrokimia, pembinaan, aplikasi pembuatan perindustrian, pemanasan, pengudaraan, penyaman udara dan penyejukan, utiliti, perlombongan dan tentera. Produk teras MSA termasuk alat pernafasan serba lengkap, sistem pengesanan gas dan nyalaan tetap, alat pengesan gas mudah alih, produk perlindungan kepala perindustrian, topi bomba dan pakaian pelindung, serta peranti perlindungan jatuh. Dengan pendapatan $1.5 bilion pada 2022, MSA menggaji kira-kira 5,000 orang di seluruh dunia. Ibu pejabat syarikat terletak di utara Pittsburgh di Cranberry Township, Pa., dan mempunyai operasi pembuatan di Amerika Syarikat, Eropah, Asia dan Amerika Latin. Dengan lebih daripada 40 lokasi antarabangsa, MSA merealisasikan kira-kira separuh daripada pendapatannya dari luar Amerika Utara. Untuk maklumat lanjut, layari laman web MSA di www.MSASafety.com.


MSA Safety Incorporated

SUMBER MSA Safety