NanoMosaic Dedahkan Data Revolusi yang Menunjukkan Pembedaan Tepat antara Caspids Kosong dan Penuh melalui Pengukuran Multiomik Inovatif pada Sistem Tessie

Teknologi terkini menghapuskan keperluan pelbagai instrumen dan menyederhanakan penormalan data, meletakkan NanoMosaic di barisan hadapan kesiapsediaan pengawalseliaan

BOSTON, 29 Ogos 2023 — NanoMosaic, pelopor dalam analisis multi-omik sebenar lanjutan, mengumumkan satu batu loncatan penting dalam bidang pembuatan dan pengoptimuman proses terapi gen dengan pendedahan data jenis pertama yang menunjukkan penentuan nisbah metrik yang berjaya antara kapsid kosong dan penuh. Terobosan ini dicapai menggunakan sistem revolusioner Tessie ke atas sampel rakan kongsi farmaseutikal, mewakili lompatan besar ke arah mempercepatkan proses penyelidikan dan mencapai kedudukan pengawalseliaan yang kukuh.


(PRNewsfoto/NanoMosaic)

Pasukan NanoMosaic telah memanfaatkan kuasa sistem Tessie untuk mencapai pengukuran multi-omik sebenar, membolehkan diskriminasi tepat antara kapsid kosong dan penuh pada cip yang sama. Implikasi pencapaian ini adalah luas, menawarkan penyelidik satu penyelesaian inovatif untuk menyederhanakan aliran kerja mereka dan mengurangkan keperluan instrumen pelbagai secara drastik. Dengan mengintegrasikan teknologi terkini ini, NanoMosaic bertujuan untuk memudahkan proses penyelidikan dan menghapuskan kerumitan yang dikaitkan dengan penormalan data merentasi pelbagai instrumen.

Qimin Quan, Pengasas Bersama dan Ketua Pegawai Saintifik NanoMosaic menyatakan, “Keupayaan analisis multi-omik NanoMosaic yang disahkan yang digunakan untuk membezakan kapsid kosong dan penuh dengan tepat melalui pengukuran multiomik sebenar akan membolehkan saintis mengoptimumkan proses mereka di hulu, dan memperoleh kiraan transgen tepat kerana menghapuskan keperluan untuk penguatan mesej. Dengan sistem Tessie, penyelidik kini boleh memperoleh data komprehensif tanpa keperluan untuk penyelarasan instrumen yang luas dan penormalan data,” kata Quan.

Kemampuan lanjut sistem Tessie bukan sahaja memberi kuasa kepada penyelidik dengan wawasan dan tindakan yang boleh dipercayai tetapi juga meletakkan NanoMosaic sebagai pemimpin industri dalam mengejar proses penyelidikan yang dilancarkan dan kecemerlangan pengawalseliaan. Komitmen syarikat terhadap inovasi dan kemajuan teknologi ditonjolkan oleh pencapaian ini, mengukuhkan dedikasi NanoMosaic untuk memacu kemajuan dalam aplikasi multi-omik yang tidak terpenuhi.

John Boyce, Pengasas Bersama, Pengerusi dan CEO NanoMosaic menyatakan, “Ketika NanoMosaic terus memajukan sempadan penyelesaian multi-omik, terobosan ini menandakan saat penting dalam perjalanan syarikat. Dengan menawarkan kepada saintis platform serba lengkap untuk membezakan antara kapsid kosong dan penuh, NanoMosaic sedang merevolusikan cara penyelidikan dijalankan, sambil secara serentak meletakkan dirinya untuk kedudukan pengawalseliaan yang kukuh dan kompetitif,” kata Boyce.

Mengenai NanoMosaic:

NanoMosaic ialah syarikat bioteknologi perintis yang membangunkan alat dan teknologi inovatif untuk pengesanan dan analisis penanda biologi. Produk utama syarikat, sistem NanoMosaic TessieTM, adalah platform berthroughput tinggi untuk pengesanan penanda biologi protein yang membolehkan penyelidik menganalisis beberapa sampel serentak dengan sensitiviti dan spesifisiti tinggi merentasi protein dan asid nukleik dalam satu pelarian. Sistem ini direka untuk mempercepatkan penemuan dan pembangunan penanda biologi untuk pelbagai aplikasi, termasuk diagnosis penyakit, penemuan dadah, dan perubatan presisi. Untuk maklumat lanjut mengenai NanoMosaic, sila layari laman web mereka di www.nanomosaicllc.com.

Hubungi: Audrey Warner, audrey.warner@tigergenellc.com

SUMBER NanoMosaic