Neusoft Dapatkan Sijil Pengurusan Sistem Keselamatan Siber Automotif ISO/SAE 21434

SHENYANG, China, 15 Sept. 2023 – Baru-baru ini, Neusoft Corporation (Neusoft, SSE: 600718) secara rasmi memperoleh pensijilan Sistem Pengurusan Keselamatan Siber Automotif ISO/SAE 21434. Berikutan penilaian A-SPICE (V3.1) CL3, pensijilan TISAX AL3, dan pensijilan dua hala Sistem Pengurusan ISO 26262 dan produk, Neusoft sekali lagi telah diiktiraf oleh piawaian antarabangsa. Ia terus meningkatkan kelebihan terkemuka Neusoft dalam reka bentuk dan pembangunan perisian, R&D produk dan pengeluaran massa, keselamatan maklumat, penilaian dan kawalan risiko, dan lain-lain.

ISO/SAE 21434, yang dibangunkan bersama oleh ISO dan SAE, adalah piawaian antarabangsa pertama untuk pengurusan keselamatan siber dalam industri automotif. Piawaian ini menentukan keperluan kejuruteraan untuk pengurusan risiko keselamatan siber dan pelbagai peringkat kitaran hayat produk, dan bertujuan untuk memastikan keselamatan kenderaan pintar yang disambungkan melalui pelaksanaan proses keselamatan siber yang diperketat.

Sebagai rakan kongsi teras untuk inovasi dalam era kenderaan ditakrifkan perisian, Neusoft telah memberi tumpuan kepada R&D dan inovasi teknologi dan produk elektronik automotif, dan memberi penekanan yang kuat kepada pembinaan sistem keselamatan siber automotif. Dari pembangunan produk hingga pengurusan organisasi, Neusoft telah mewujudkan satu set proses pengurusan keselamatan siber automotif yang komprehensif, merangkumi keseluruhan kitaran hayat keselamatan untuk kenderaan pintar yang disambungkan. Pada masa hadapan, Neusoft akan membina sistem pertahanan keselamatan siber yang lebih kukuh untuk rakan kongsi global dalam rantaian industri automotif pintar.

SUMBER Neusoft Corporation