Nuvilab: Naib Juara dalam Kategori Ekonomi Bulatan di Sesi Pembentangan G20 Digital Innovation Alliance

SEOUL, Korea Selatan, 8 September 2023 – Nuvilab, sebuah syarikat permulaan AI yang menerajui penyelesaian makanan mampan, dengan sukacitanya mengumumkan pencapaian mereka dalam mendapat tempat kedua dalam kategori Ekonomi Bulat semasa sesi pembentangan syarikat permulaan Perikatan Inovasi Digital G20 (G20 DIA) yang diadakan di Bengaluru, India dari 17 hingga 18 Ogos.

Acara ini, yang diadakan sebelum Mesyuarat Menteri Ekonomi Digital G20, mengumpulkan pemangku kepentingan utama dalam ruang inovasi ekonomi digital, termasuk syarikat permulaan, pelabur, dan agensi kerajaan, sebagai sebahagian daripada usaha negara anggota G20 untuk bekerjasama dalam agenda digital. Nuvilab menerima jemputan eksklusif untuk mengambil bahagian, mengiktiraf kecemerlangan mereka dalam sektor ekonomi bulat.

Sesi pembentangan menampilkan lebih daripada 150 syarikat permulaan dari 29 negara di seluruh dunia, merangkumi enam domain berbeza termasuk ekonomi bulat, penjagaan kesihatan, teknologi pertanian, dan infrastruktur digital. Nuvilab membuat pembentangan yang meyakinkan yang berpusat pada visi mereka tentang “menginovasi perkhidmatan makanan melalui keputusan berdasarkan data menggunakan AI” dan meraih tempat kedua dalam kategori Ekonomi Bulat.

Encik Logan Kim, Ketua Pegawai Eksekutif Nuvilab, menyatakan kegembiraannya, menyatakan, “Kami sangat gembira bahawa teknologi dan pencapaian Nuvilab dalam mengurangkan pembaziran makanan dan menyokong operasi kafetaria dengan menganalisis sisa dan sisa makanan telah diakui di pentas global.” Beliau menambah, “Kami komited untuk menjadikan diri sebagai penyelesaian terkemuka global yang meningkatkan kelestarian perkhidmatan makanan, seperti ekosistem.”

Ditubuhkan pada 2018, Nuvilab telah membangunkan penyelesaian berasaskan AI, termasuk AI Food Scanner dan NutriVision AI, kedua-duanya dibina di atas teknologi AI penglihatan canggih mereka. Penyelesaian ini mengukur dan menganalisis jenis dan kuantiti makanan, terutamanya berguna untuk perkhidmatan makanan komersial dan institusi. Dengan menganalisis pembaziran makanan, makanan sisa dan data penggunaan, penyelesaian Nuvilab menyumbang kepada pencapaian matlamat sifar bersih dan menyediakan penyelesaian penjagaan kesihatan yang diperibadikan. Setakat ini, penyelesaian Nuvilab telah digunakan oleh lebih daripada 100 kafetaria institusi di seluruh dunia, termasuk sekolah, tadika dan hospital.

SUMBER Nuvilab