Pasaran Apple dijangka meningkat sebanyak USD 10.12 bilion dari 2021 hingga 2026 | Peningkatan permintaan untuk supermakanan bagi merangsang pertumbuhan pasaran – Technavio

NEW YORK, 7 September 2023 — Pasaran epal dijangka tumbuh sebanyak USD 10.12 bilion dari 2021 hingga 2026, menurut Technavio. Di samping itu, momentum pertumbuhan pasaran akan berkembang pada CAGR 2.38% sepanjang tempoh ramalan. Permintaan supermakanan yang semakin meningkat sangat mendorong pertumbuhan pasaran epal. Walau bagaimanapun, faktor-faktor seperti pemanggilan balik produk yang kerap mungkin menghalang pertumbuhan pasaran. Pasaran dibahagikan mengikut saluran pengedaran (luar talian dan dalam talian) dan Geografi (APAC, Eropah, Timur Tengah dan Afrika, Amerika Utara, dan Amerika Selatan). Technavio menyediakan ringkasan laporan komprehensif yang menerangkan saiz pasaran dan ramalan bersama-sama dengan metodologi penyelidikan. Sampel laporan tersedia dalam format PDF

Segmen Utama Analisis
Pasaran dibahagikan mengikut saluran pengedaran (luar talian dan dalam talian) dan geografi (APAC, Eropah, Timur Tengah dan Afrika, Amerika Utara, dan Amerika Selatan).
Pertumbuhan dalam bahagian pasaran luar talian akan ketara sepanjang tempoh ramalan. Antara saluran pengedaran utama yang akan dipertimbangkan dalam segmen ini adalah pasar raya besar, pasar raya, outlet runcit, dan kedai serbaneka. Selain memberi pilihan kepada pengguna antara jenis buah-buahan segar yang berbeza, seperti epal, saluran pengedaran luar talian membolehkan mereka membeli dengan cara yang lebih mudah. Satu faktor utama yang mungkin meningkatkan jualan epal melalui saluran pengedaran bata dan mortar adalah peningkatan bilangan peniaga runcit yang menawarkan epal sebagai sebahagian daripada jenama mereka. Pelbagai pilihan epal tersedia di Walmart Amerika Syarikat, yang merupakan syarikat borongan antarabangsa yang mengendalikan rangkaian pasar raya, pasar raya besar, dan kedai serbaneka. Gala apples, Honeycrisp apples, Granny Smith apples, SweeTango Apples, dan Rockit apples adalah beberapa produk paling popular yang ditawarkan oleh syarikat ini. Selain itu, terdapat tumpuan kepada pengembangan dalam beberapa kedai runcit tradisional yang menawarkan pelbagai buah-buahan segar. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan segmen sepanjang tempoh ramalan.
Untuk mengetahui sorotan tambahan dan mata kunci pada pelbagai segmen pasaran dan kesan mereka pada tahun-tahun mendatang, Lihat Sampel Laporan PDF.
Analisis Pasaran Geografi
APAC dianggarkan menyumbang 44% kepada pertumbuhan pasaran global sepanjang tempoh ramalan. Pertumbuhan pasaran epal di rantau ini didorong oleh pasaran utama seperti China, India, dan Australia. Di samping itu, dengan peningkatan kesedaran di kalangan pengguna mengenai manfaat kesihatan yang dikaitkan dengan penggunaan epal, situasi ekonomi yang bertambah baik, dan peningkatan ketersediaan merentasi saluran pengedaran yang berbeza, dijangka permintaan untuk epal akan meningkat di rantau ini. Tambahan pula, permintaan untuk buah-buahan berkualiti seperti epal telah meningkat disebabkan pertumbuhan bandar yang berterusan dan peningkatan taraf hidup. Sebagai contoh, pada Mac 2022 Coca Cola India, anak syarikat Syarikat Coke, melancarkan perisa epal baru Fanta, Apple Delite, yang seterusnya memperluaskan koleksi pelbagai warnanya di seluruh India dengan variasi epal yang tidak dapat ditahan. Oleh itu, akan ada pertumbuhan permintaan melalui pengembangan kedai runcit ini, serta pelancaran produk F&B Apple yang baru. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan pasaran di rantau ini sepanjang tempoh ramalan.
Maklumat Syarikat
Pasaran epal terpecah belah, dan syarikat-syarikat menggunakan strategi pertumbuhan organik dan tidak organik untuk bersaing di pasaran. Laporan ini menganalisis landskap persaingan pasaran dan menawarkan maklumat tentang beberapa syarikat pasaran, termasuk Anderson Orchard, Auvil Fruit Co. Inc., Batlow Fruit Co. Pty Ltd, Borton and Sons, CMI Orchards LLC, Evans Fruit Co, Fowler Farms, Fruit Hill Orchard, Gebbers Farms, Gilbert Orchards, Hope Orchards, Kroger Co., Mercier Orchards, Roche Fruit, Shenandoah Valley Orchards, Singh Apple Orchards, Stemilt Growers LLC, Symms Fruit Ranch Inc, W. F. Montague Pty Ltd, dan Washington Fruit Growers
Lihat Sampel Laporan PDF untuk mencari sorotan tambahan tentang strategi pertumbuhan yang diterima pakai oleh syarikat-syarikat dan tawaran produk mereka.
Laporan Berkaitan:
Saiz pasaran supermakanan dianggarkan tumbuh pada CAGR 6.82% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 64.8 bilion. Laporan pasaran supermakanan ini secara mendalam meliputi segmentasi pasaran mengikut produk (superbuah-buahan, superbiji dan superbijirin, rumpai laut yang boleh dimakan, dan lain-lain), saluran pengedaran (luar talian dan dalam talian), dan geografi (Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Salah satu faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran supermakanan adalah peningkatan penggunaan supermakanan.
Saiz pasaran makanan vegan dianggarkan tumbuh pada CAGR 12.07% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 20,034.3 juta. Laporan pasaran makanan vegan ini secara mendalam meliputi segmentasi pasaran mengikut saluran pengedaran (luar talian dan dalam talian), produk (pengganti tenusu, pengganti daging, dan telur serta lain-lain), dan geografi (Amerika Utara,