Pasaran IT di Hong Kong dijangka berkembang sebanyak USD 6.72 bilion | Peningkatan penggunaan penyelesaian IT dalam kalangan PKS Hong Kong mendorong pasaran – Technavio

Pasaran IT di Hong Kong dijangka meningkat sebanyak USD 6.72 bilion | Peningkatan penggunaan penyelesaian IT dalam kalangan PKS Hong Kong mendorong pasaran – Technavio

NEW YORK, 30 Ogos 2023Saiz pasaran Teknologi Maklumat (IT) di Hong Kong dijangka meningkat sebanyak USD 6.72 bilion, dengan Kadar Pertumbuhan Tahunan Terkompaun (CAGR) sebanyak 6.81%, pasaran ini dijangka menyaksikan perubahan ketara yang dipengaruhi oleh kedua-dua tren bersejarah dan kesan pandemik COVID-19. Laporan ini menggariskan peningkatan penggunaan penyelesaian IT dalam kalangan Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS) Hong Kong, tren penyelesaian Big Data yang semakin meningkat, dan cabaran yang ditimbulkan oleh kekurangan pekerja IT mahir. Laporan ini juga merangkumi analisis terperinci mengenai pemain utama pasaran termasuk Accenture, Microsoft, dan Oracle, bersama dengan wawasan mendalam mengenai pendorong, tren, dan cabaran yang membentuk landskap IT. Muat turun sampel laporan sekarang


Technavio MarketResearch Pasaran IT di Hong Kong dijangka meningkat sebanyak USD 6.72 bilion | Peningkatan penggunaan penyelesaian IT dalam kalangan PKS Hong Kong mendorong pasaran – Technavio

Pasaran IT di Hong Kong: Analisis Serantau

Peningkatan penggunaan penyelesaian IT dalam kalangan Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS), dengan peranan mereka sebagai hab perdagangan antarabangsa, mendorong permintaan untuk perkhidmatan dan perisian IT canggih. Ekosistem permulaan Hong Kong yang pesat membangun dengan fokus kepada transformasi digital, menyumbang kepada evolusi pantas landskap IT. Di samping itu, infrastruktur telekomunikasi bandar yang maju dan inisiatif kerajaan seterusnya meningkatkan kedudukannya sebagai hab bagi penggunaan dan pembangunan teknologi, menjadikannya daya penggerak utama di sebalik pengembangan pasaran IT dalam rantau ini.

Untuk butiran lanjut mengenai pendorong pasaran, tren dan cabaran, dapatkan sampel laporan di sini

Syarikat-syarikat IT utama di Hong Kong:

 • Accenture Plc: Syarikat ini menawarkan perkhidmatan penswastaan IT melalui perkhidmatan digital, penswastaan BPO, pembangunan aplikasi, pengurusan perubahan, dan perdagangan digital.
 • Alphabet Inc.: Syarikat ini menyediakan platform infrastruktur dan analisis data Google, alat kolaborasi, dan perkhidmatan lain untuk pelanggan perusahaan.
 • Digital Realty Trust Inc.: Syarikat ini menawarkan perkhidmatan penswastaan IT untuk industri kewangan, perkhidmatan digital, penjagaan kesihatan, rangkaian, permainan, dan rangkaian.
 • DynaSys Solutions Ltd.: Syarikat ini menawarkan perkhidmatan penswastaan IT melalui penyelesaian SAP, penyelesaian AI, Analitik, dan Awan data.
 • Ernst and Young Global Ltd.: Syarikat ini menawarkan perkhidmatan perundingan teknologi seperti transformasi teknologi, data dan analitik, teknologi digital dan baru muncul, dan perkhidmatan dan penyelesaian keselamatan siber.
 • GL Software Ltd.
 • HCL Technologies Ltd.
 • HP Inc.
 • International Business Machines Corp.
 • Microsoft Corp
 • Oracle Corp.
 • Petabytes and Beyond Technology Ltd.
 • Sanesys Consultancy Co.
 • SAP SE
 • Siemens AG
 • SUNeVision Holdings Ltd.
 • Tata Consultancy Services Ltd.
 • Tech Mahindra Ltd
 • WebZap Technologies

Sampel laporan Technavio adalah percuma dan mengandungi beberapa bahagian laporan, seperti saiz pasaran dan ramalan, pendorong, cabaran, tren, dan banyak lagi. Beli laporan penuh sekarang

Laporan Berkaitan:

Pasaran Perkhidmatan Profesional IT: Saiz pasaran perkhidmatan profesional IT dijangka berkembang pada CAGR 9.09% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 461.56 bilion.

Pasaran Analitik Operasi IT (ITOA): Bahagian pasaran analitik operasi IT (ITOA) dijangka meningkat sebanyak USD 45.21 bilion dari 2021 hingga 2026, dan momentum pertumbuhan pasaran akan meningkat pada CAGR 37.21%.

Kandungan:

1 Ringkasan Eksekutif

2 Landskap Pasaran

3 Penyediaan Pasaran

4 Analisis Lima Daya

5 Segmentasi Pasaran mengikut Jenis

6 Segmentasi Pasaran mengikut Pengguna Akhir

7 Landskap Pelanggan

8 Pemacu, Cabaran, dan Tren

9 Landskap Pembekal

10 Analisis Pembekal

11 Lampiran

Mengenai Technavio

Technavio ialah syarikat penyelidikan dan penasihat teknologi global terkemuka. Penyelidikan dan analisis mereka memberi tumpuan kepada tren pasaran yang baru muncul dan menyediakan wawasan tindakan untuk membantu perniagaan mengenal pasti peluang pasaran dan membangunkan strategi yang berkesan untuk mengoptimumkan kedudukan pasaran mereka.

Dengan lebih daripada 500 penganalisis pakar, perpustakaan laporan Technavio terdiri daripada lebih daripada 17,000 laporan dan semakin bertambah, meliputi 800 teknologi, merentasi 50 negara. Asas pelanggan mereka yang semakin bertambah terdiri daripada perusahaan semua saiz, termasuk lebih daripada 100 syarikat Fortune 500. Asas pelanggan yang semakin meningkat ini bergantung kepada liputan komprehensif, penyelidikan yang mendalam, dan wawasan pasaran tindakan Technavio untuk mengenal pasti peluang dalam pasaran sedia ada dan berpotensi serta menilai kedudukan persaingan mereka dalam senario pasaran yang sentiasa berubah.

Kenalan

Penyelidikan Technavio
Jesse Maida
Eksekutif Media & Pemasaran
AS: +1 844 364 1100
UK: +44 203 893 3200
E-mel: media@technavio.com
Laman web: www.technavio.com/


Pasaran Ubat HIV Global (PRNewsfoto/Technavio)