Pasaran jentera pertanian di Jerman dijangka meningkat sebanyak USD 679.51 juta dari 2021 hingga 2026 | Peningkatan mekanisasi ladang secara ketara mendorong pertumbuhan pasaran – Technavio

NEW YORK, 25 Ogos 2023 — Pasaran jentera pertanian di Jerman dijangka meningkat sebanyak USD 679.51 juta dari 2021 hingga 2026, dan momentum pertumbuhan pasaran akan meningkat pada CAGR 3.59%. Untuk butiran komprehensif – Lihat laporan sampel


Technavio telah mengumumkan laporan penyelidikan pasaran terkini bertajuk Pasaran Jentera Pertanian di Jerman 2022-2026

Pasaran Jentera Pertanian di Jerman – Landskap Syarikat
Pasaran jentera pertanian di Jerman adalah terpecah belah; syarikat-syarikat bersaing dengan pesaing dan cuba mendapatkan bahagian pasaran yang lebih besar. Pasaran sedang berkembang, dan peluang kemasukan baru tidak boleh diabaikan. Syarikat-syarikat utama mempunyai ekonomi skala dan kehadiran pasaran yang mantap dan umumnya bergantung kepada memposisikan kemajuan teknologi, dan harga produk –Laporan ini menyediakan senarai penuh syarikat utama, strategi mereka, dan perkembangan terkini. Beli Sekarang

Pasaran Jentera Pertanian di Jerman – Dinamik Pasaran

Pemacu Utama & Cabaran – Salah satu faktor utama yang mendorong pertumbuhan dalam pasaran jentera pertanian di Jerman adalah peningkatan mekanisasi ladang.

Kos jentera pertanian yang tinggi akan menjadi cabaran utama bagi pasaran jentera pertanian di Jerman semasa tempoh ramalan.

Trend Terkemuka –

Kemunculan digitalisasi dan teknologi yang disambungkan dalam Sektor Pertanian adalah satu lagi faktor yang menyokong pertumbuhan bahagian pasaran jentera pertanian di Jerman. Sensor dan kenderaan lain yang dibina ke dalam robot dan dron digunakan dalam banyak aplikasi kecerdasan buatan dalam pertanian, seperti pengairan, pembersihan rumpai, dan penyemburan. Teknologi berasaskan AI ini mengelakkan penggunaan berlebihan air, racun perosak, dan racun rumpai, mengekalkan kesuburan tanah, menyumbang kepada penggunaan tenaga kerja yang cekap, meningkatkan produktiviti, dan memperbaiki kualiti. Teknologi berasaskan AI membantu meningkatkan kecekapan dalam setiap sektor dan mengurus masalah yang dihadapi oleh banyak perniagaan, termasuk bidang pertanian yang berbeza, seperti hasil tanaman, pengairan, dan lain-lain. Pendigitalan sektor pertanian akan mendorong pertumbuhan pasaran semasa tempoh ramalan.

Technavio telah mengenal pasti trend utama, pemacu, dan cabaran dalam pasaran, yang akan membantu pelanggan menambah baik strategi mereka untuk kekal mendahului pesaing mereka. – Lihat Laporan Sampel

Pasaran Jentera Pertanian di Jerman – Profil Syarikat

Laporan pasaran jentera pertanian di Jerman merangkumi maklumat tentang pelancaran produk, kemampanan, dan prospek syarikat-syarikat terkemuka termasuk AGCO Corp., Agrale SA, CLAAS Group, CNH Industrial NV, Deere and Co., HORSCH Maschinen GmbH, Kubota Corp., Mahindra and Mahindra Ltd., SDF Spa, dan Yanmar Holdings Co. Ltd.

Analisis Persaingan

Laporan ini merangkumi analisis persaingan, alat proprietari untuk menganalisis dan menilai kedudukan syarikat berdasarkan skor kedudukan industri dan skor prestasi pasaran mereka. Senario persaingan mengkategorikan syarikat berdasarkan pelbagai penunjuk prestasi. Beberapa faktor yang dipertimbangkan termasuk prestasi kewangan syarikat-syarikat dalam beberapa tahun kebelakangan ini, strategi pertumbuhan, inovasi produk, pelancaran produk baru, pelaburan, dan pertumbuhan dalam bahagian pasaran, antara lain.

Segmentasi Pasaran

Pasaran jentera pertanian di Jerman dibahagikan di Jerman mengikut jenis (traktor, jentera tuai, jentera mengumpul jerami, jentera menanam dan pembajaan, dan lain-lain) dan perniagaan (OEM dan aftersales).

Pertumbuhan saiz pasaran jentera pertanian di Jerman oleh segmen traktor akan ketara semasa tempoh ramalan. Beberapa pembekal juga memberi tumpuan kepada kerjasama untuk mengoptimumkan dan mengotomasi pengeluaran pertanian. Sebagai contoh, pada Mac 2021, Yanmar memasuki perjanjian agensi utama dengan Wassenberg GmbH, sebuah syarikat jentera dan traktor kecil, untuk penjualan dan penyelenggaraan siri traktor kecil YANMAR YT dan SA 22-60 HP di India. Langkah ini akan memperluas operasi pertanian Yanmar di Jerman, menyediakan traktor, perkhidmatan, dan alat ganti syarikat melalui Wassenberg serta rangkaian pengedar Yanmar yang sedia ada. Perkongsian sedemikian boleh memberi kesan positif ke atas pertumbuhan segmen semasa tempoh ramalan.

Dapatkan akses segera kepada 17,000+ laporan penyelidikan pasaran.

Platform LANGGANAN Technavio

Laporan Berkaitan:

Saiz pasaran jentera pertanian dijangka meningkat kepada USD 45.98 bilion dari 2021 hingga 2026 pada CAGR 5.87%. Selain itu, laporan ini secara meluas merangkumi segmentasi pasaran jentera pertanian mengikut produk (traktor, jentera menuai, bahagian, dan lampiran, jentera menanam dan pembajaan, jentera membajak dan menanam, dan jentera mengumpul jerami) dan geografi (APAC, Eropah, Amerika Utara, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Subsidi kerajaan untuk menggalakkan sektor pertanian secara ketara mendorong pertumbuhan pasaran jentera pertanian.

Saiz pasaran jentera pertanian UK dianggarkan berkembang pada CAGR 3.71% antara 2022 dan 2027 dan saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 568.16 juta. Selain itu, laporan ini secara meluas merangkumi segmentasi pasaran mengikut aplikasi (pembangunan tanah dan penyediaan tilam benih, penaburan dan penanaman, penuaian dan pengirikan, dan lain-lain), dan jenis (traktor, jentera menuai, jentera mengumpul jerami, jentera menanam dan pembajaan, dan lain-lain). Salah satu faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran jentera pertanian UK adalah populariti jentera pertanian yang semakin meningkat.