Pasaran Kanta Sentuh Eropah Laporan Pandangan Mendalam 2023-2028: Peningkatan Prevalens Penyakit Mata Kronik dan Peningkatan Populasi Warga Emas Mendorong Pertumbuhan

DUBLIN, 8 Sept. 2023 — “Pasaran Kanta Sentuh Eropah – Gambaran Keseluruhan Tertumpu 2023-2028” telah ditambah ke dalam penawaran ResearchAndMarkets.com.

Di Eropah, pasaran kanta sentuh bernilai $2.23 bilion pada tahun 2022 dan dijangka mencapai nilai $3.03 bilion menjelang tahun 2028, berkembang pada CAGR 5.26%.

Laporan ini menawarkan anggaran saiz pasaran untuk pasaran kanta sentuh Eropah. Pendapatan yang dijana daripada jualan kanta sentuh termasuk dalam laporan.

Pendapatan yang dijana daripada penyedia perkhidmatan dikecualikan daripada skop kajian. Laporan ini menyediakan senario pasaran kanta sentuh Eropah yang komprehensif dan terkini, termasuk saiz pasaran, unjuran pasaran yang dijangka, segmentasi pasaran yang relevan, dan tren industri.

Di peringkat global, pada tahun 2022, Eropah menyumbang lebih 22.00% bahagian pasaran yang signifikan, yang boleh dikaitkan dengan peningkatan populasi warga tua, kesedaran pengguna mengenai penggunaan kanta sentuh, prevalens penyakit mata kronik yang tinggi, dan peningkatan penggunaan kanta sentuh.

Kajian ini mempertimbangkan senario pasaran kanta sentuh semasa yang terperinci dan dinamik pasarannya untuk 2023-2028 di Eropah. Ia merangkumi gambaran keseluruhan beberapa pemacu pertumbuhan pasaran, halangan, dan tren. Laporan ini menawarkan kedua-dua aspek permintaan dan bekalan pasaran. Ia memprofilkan dan mengkaji syarikat-syarikat terkemuka dan pemain utama lain yang beroperasi di dalam pasaran.

HIGHLIGHT UTAMA

Dalam jenis aplikasi, kanta pembetulan menyumbang bahagian tertinggi sebanyak 59.21% pada tahun 2022 dan diunjurkan berkembang pada CAGR tertinggi 5.59% sepanjang tempoh ramalan. Permintaan yang semakin meningkat untuk kanta pembetulan adalah disebabkan oleh peningkatan beban penyakit, peningkatan prevalens penyakit mata kronik, dan peningkatan populasi warga tua.
Mengikut reka bentuk, segmen kanta sfera menyumbang bahagian tertinggi sebanyak 68.43% pada tahun 2022 dan diunjurkan berkembang pada CAGR tertinggi 4.61% sepanjang tempoh ramalan. Permintaan yang semakin meningkat untuk kanta sfera adalah disebabkan oleh bilangan keadaan mata kronik, peningkatan keutamaan untuk kanta sentuh, dan peningkatan dalam populasi warga tua.
Dalam jenis penggunaan, segmen kanta buang harian menyumbang bahagian tertinggi sebanyak 54.67% pada tahun 2022 dan diunjurkan berkembang pada CAGR tertinggi 5.87% sepanjang tempoh ramalan. Permintaan yang semakin meningkat untuk kanta buang harian adalah disebabkan oleh kemudahan penggunaan dan kemungkinan jangkitan yang berkurangan.

SENARAI PENJUAL

Johnson & Johnson Vision Care
Alcon Inc
The Cooper Companies
HOYA Corp
Essilor International
Menicon Co.Ltd.
Carl Zeiss Meditec
SynergEyes
X-Cel Specialty Contacts
Medennium
STAAR Surgical Co.
SEED CO.,Ltd.
Bausch + Lomb
Contamac U.S., Inc

HIGHLIGHT LAPORAN

STRUKTUR PASARAN

Dinamik Pasaran
Persaingan Pasaran Kanta Sentuh
Penjual Utama
Penjual Lain yang Menonjol

SEGMENTASI & RAMALAN PRODUK

Aplikasi

Pembetulan
Terapeutik
Kosmetik
Jenis reka bentuk
Sfera
Torik
Multifokal

Jenis penggunaan

Buang harian
Penggantian kerap

Jenis pengedaran

Kedai Runcit
Hospital & Pusat Penjagaan Mata
Dalam talian

Jenis bahan

Silikon Hidrogel
Hidrogel

Untuk maklumat lanjut mengenai laporan ini, sila layari https://www.researchandmarkets.com/r/m0glkn

Mengenai ResearchAndMarkets.comResearchAndMarkets.com adalah sumber utama dunia bagi laporan pasaran antarabangsa dan data pasaran. Kami menyediakan anda dengan data pasaran dan tren terkini mengenai pasaran dan industri antarabangsa.

Media Contact:

Research and MarketsLaura Wood, Pengurus Kananpress@researchandmarkets.com Untuk Waktu Pejabat E.S.T, panggil +1-917-300-0470Untuk U.S./CAN Toll Free Call +1-800-526-8630Untuk Waktu Pejabat GMT, panggil +353-1-416-8900 U.S. Fax: 646-607-1907Faks (luar U.S.): +353-1-481-1716

Logo: https://www.seanewswire.com/wp-content/uploads/2023/09/0fb6c46e-research_and_markets_logo.jpg

SUMBER Research and Markets